17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δίνει ζωή σε ένα 8χρονο παιδί ο Μουτόμπο

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο όσο έπαιζε μπάσκετ ήταν στην επικαιρότητα για τα κατορθώματά του στο παρκέ. Από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του ξεχωρίζει για κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Το έργο που κάνει για να βοηθήσει συνανθρώπους του, για να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Το έκανε μία ακόμη φορά αυτές τις μέρες. Με δικά του έξοδα ένα 8χρονο αγόρι από το Κονγκό έκανε το ταξίδι ως τις ΗΠΑ και θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το πρόσωπο, ώστε να έχει την πιθανότητα να ζήσει και να χαρεί τη ζωή όπως τόσα παιδιά της ηλικίας του.

Ο Μουτόμπο είχε συναντήσει τον μικρό Ματάντι πριν λίγους μήνες στο Κονγκό, σε νοσοκομείο το οποίο ο ίδιος έχει χτίσει! "Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ένα παιδί που γεννήθηκε όπως όλοι μας, δεν είχε καμία ευκαιρία στη ζωή του, όπως έχουμε όλοι μας. Είναι ένα παιδί, το οποίο εξαιτίας του όγκου αυτού, έμενε αποκλεισμένο από όλη την κοινωνία.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Ντικέμπε Μουτόμπο και σε όποιον αθλητή επιλέγει, γιατί περί επιλογής πρόκειται, να διαθέσει έτσι τα χρήματα και χρόνο του. Με τέτοιες πράξεις ή με μικρότερες που όμως έχουν την ίδια σημασία για τους ανθρώπους που βρίσκουν μια έστω ελάχιστη βοήθεια σε αυτό που περνάνε! Δεν χρειάζεται να είναι εκατομμύρια... Μόνο χρόνος και αγάπη...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ