29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δίδυμο… μοντέλο για «βασιλική» ανατροπή

Η Ρεάλ βρέθηκε να «κυνηγά» στο -15 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά η «στόφα» του πρωταθλητή Ευρώπης και η καθοριστική συμβολή των Ράντολφ-Καμπάτσο ήταν αυτά, που θα μιλούσαν στη συνέχεια, με τη «Βασίλισσα» να περνά από το Μιλάνο με 91-85 απέναντι στη μαχητική Αρμάνι, που έδειξε πως κάθε άλλο παρά... σάκος του μποξ θα είναι για κάθε αντίπαλό της.

Με τους Άντονι Ράντολφ και Φακούντο Καμπάτσο να ανταποκρίνονται ως ένα ιδανικό δίδυμο, που δεν κατάφερε ποτέ να σταματήσει ποτέ η άμυνα της Αρμάνι, η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε στη δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο, επικρατώντας με 91-85 και συνεχίζοντας αήττητη την πορεία της στην φετινή Ευρωλίγκα. Μπορεί να βρέθηκαν, μάλιστα, στα πρώτα δέκα λεπτά στη «δαντική κόλαση» του -15, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο κυριάρχησαν στο παρκέ και πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα, με τον Αμερικανό να τελειώνει με double double 25 πόντων και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Αργεντίνος είχε 21 πόντους με επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ, την ώρα που στην αντίπερα όχθη ο Μάικ Τζέιμς (21 π., 4 ρ., 7 ασ.) και ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ (20 π., 7/13) ήταν εξίσου εξαίρετοι, μα όχι αρκετοί.

Το παιχνίδι

Νέντοβιτς και Τζέιμς έδωσαν το πρώτο «σύνθημα» με τους πέντε πρώτους πόντους της Αρμάνι, με τον Μίτσοφ να έρχεται... επίσης με φόρα και να κερδίζει κατά κράτος τους αντίπαλους αμυντικούς, για να πάρει η ομάδα του διψήφια διαφορά (20-10 στο 7'). Ο ίδιος, μάλιστα, θα έκλεινε ιδανικά το δεκάλεπτο, με το τρίποντό του να γράφει το +15 για την «πυρηνοκίνητη» ιταλική ομάδα (28-13).

Με τον Ράντολφ να «αφυπνίζεται», το ίδιο έμοιαζε να συμβαίνει για την υπόλοιπη Ρεάλ, που μέσα σε δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο είχε μειώσει στους οκτώ πόντους (30-23). Τζέρελς και Μπέρτανς με την... απλή μέθοδο των τριών δεν άφησαν προσωρινά τη «Βασίλισσα» να πλησιάσει άλλο, ενώ έδειξαν ξανά το δρόμο στο μοναχικό «σόου» του Ράντολφ, για να σκοράρει ο Ταρτζέφσκι για το 48-35 στα δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο. Αυτό θα έληγε σε μονοψήφιο νούμερο, με τους παίκτες του Λάσο να είναι εύστοχοι τουλάχιστον από τη γραμμή των βολών (50-41).

Ο «οιωνός» επιστροφής της Ρεάλ επιβεβαιώθηκε με τον καιρό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν μέσα σε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά η ισοφάριση είχε επιτευχθεί, με τους Ταβάρες και Κάρολ να βοηθούν τους Ράντολφ και Καμπάτσο, ώστε να έρθει το 57-57. Αμέσως μετά, ο Ταβάρες κάρφωσε για το προσπέρασμα και μερικές προσπάθειες του Τζέιμς να αντιστρέψουν την κατάσταση δεν είχαν πλήρη επιτυχία, με τον Ράντολφ πάλι να έχει τις απαντήσεις, για να καταλήξει η περίοδος στο 64-67.

Ο Τζέιμς και ο Μίτσοφ θα έδιναν το δικό τους έναυσμα στους υπόλοιπους και με δύο βολές ο Σέρβος, θα έκανε το 73-72 για το προσπέρασμα της Αρμάνι στα έξι λεπτά πριν από το τέλος. Η Ρεάλ με πρωταγωνιστή τον Καμπάτσο πήρε ξανά τα ηνία και μπορεί να έβλεπε την αντίπαλό της συνεχώς να... σβήνει τις προσπάθειες της, που έφταναν έως το +4, αλλά ο Αργεντίνος με ένα τρομερό σουτ από τα 8 περίπου μέτρα, σκόραρε για το 80-84 στα 79" πριν από την εκπνοή. Ο Ράντολφ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και εκεί τελείωσαν όλα επί της ουσίας.

Δεκάλεπτα: 28-13, 50-41, 64-67, 85-91

ΔΙΔΥΜΟ... ΓΚΑΝΙΑΝ: Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο Άντονι Ράντολφ και ο Φακούντο Καμπάτσο έκαναν όλη τη δουλειά για τη Ρεάλ. Δεν είναι μόνο τα στατιστικά τους, αλλά το ότι ο μεν Αμερικανός (25 π., 8/12 σουτ, 11 ρ.) κρατούσε όρθια την ομάδα... σχεδόν μόνος στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ψύχραιμος στο τέλος από τη γραμμή των βολών, ο δε Αργεντίνος (21 π., 4 ρ., 7 ασ.) με το φοβερό του σουτ από τα οκτώ μέτρα στα 79" πριν από το φινάλε, «σκότωσε» την Αρμάνι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις 10 κατοχές λιγότερες, με τις οκτώ μάλιστα να προέρχονται από περισσότερα λάθη σου, τότε το σουτ είναι αυτό που μπορεί να σε σώσει. Αυτό έγινε στην περίπτωση της Ρεάλ, που είχε 11/26 τρίποντα έναντι 11/36 της Αρμάνι, που πήρε και... τραβηγμένες προσπάθειες, ενώ μέτρησε και 18/35 δίποντα έναντι 19/44 της αντιπάλου του. Η Αρμάνι είχε πολλαπλές ευκαιρίες, δηλαδή, αλλά δεν τις αξιοποίησε, κάτι που δείχνει και τη διαφορά παραστάσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ