21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δέχθηκαν περικοπές οι παίκτες της Μπάγερν

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για περικοπή συμβολαίων ήρθε από την Μπάγερν Μονάχου. Η γερμανική ομάδα έφτασε σε συμφωνία με τους παίκτες για περικοπή που θα φτάσει στο 30% του μισθού τους. Είναι μόνο ένα κομμάτι στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η ομάδα.

"Η Μπάγερν έχει έρθει πιο κοντά στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εννοείται μόνο μεταφορικά. Για να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα όλοι οι παίκτες συμφώνησαν σε μια σημαντική περικοπή των μισθών τους. Το προσωπικό της ομάδας δουλεύει σε περιορισμένες ώρες, χρησιμοποιώντας και τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Τα βήματα που έχει πάρει η ομάδα θα βοηθήσουν ώστε να απαλύνουν τις οικονομικές συνέπεις από την κρίση εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ θα καλυφθούν και οι χαμένοι μισθοί του προσωπικού".

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Μάρκο Πέσιτς, δήλωσε: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα με την τόσο σημαντική κίνηση αποποίησης του 30% του μισθού. Μας δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη οικονομική πρόκληση και σημαίνει ακόμη πως θα μπορέσουμε να καλύψουμε την οποιαδήποτε απώλεια στους μισθούς του προσωπικού. Θα θέλαμε εμείς να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους, μαζί και το ΔΣ, που έδειξαν κατανόηση της κατάστασης και δούλεψαν μαζί από την αρχή. Όλοι βλέπουν πως πρέπει να γίνει το βήμα για να μαζέψουμε την κατάσταση. Ελπίζουμε οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας να στηρίξουν αυτή την προσέγγιση. Είμαστε αυτάρκεις εδώ και περίπου μια δεκαετία. Μπορεί να είμαστε κομμάτι της FC Bayern, αλλά είμαστε και μια ανεξάρτητη εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το αθλητική και εμπορική επιτυχία της ομάδας. Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε όχι μόνο αυτή την οικονοκομική και αθλητική βάση, αλλά και τις δουλειές των εργαζόμενων".

Ο Ντανίλο Μπαρτέλ, αρχηγός της ομάδας, έκανε και αυτός δηλώσεις με τη σειρά του: "Κάναμε σε βάθος συζητήσεις με τον Μάρκο Πέσιτς και τον αθλητισμό διευθυντή, Ντανιέλε Μπαϊέσι. Φυσικά δεν είναι ποτέ εύκολη μια τέτοια απόφαση για εμάς, αλλά κάθε κομμάτι της κοινωνίας χρειάζεται να δείξει ενότητα αυτή τη στιγμή και είναι κάτι που ισχύει και για εμάς".
Τη δική τους ανάλογη δυνατότητα έχουν και οι φίλαθλοι. Αν τα παιχνίδια που απομένουν για την ολολήρωση της σεζόν διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, οι φίλαθλοι μπορούν να επιλέξουν να μην ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους, αλλά να τα διαθέσουν σε κάποιο κοινωνικό πρόγραμμα της επιλογής τους. Η Μπάγερν έχει δεσμευτεί να διαθέσει το 25% του καθαρού κέρδους από κάθε εισιτήριο για κοινωνικούς σκοπούς, αν ο κάτοχός του δεν ζητήσει αποζημίωση.
 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ