19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δέδας: «Μεγάλη ευκαιρία να συνδυάσω δουλειά και οικογένεια»

Ο Στέφανος Δέδας αποκάλυψε το παρασκήνιο της επιστροφής του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο 39χρονος τεχνικός αποχώρησε από την Χαποέλ Χολόν για να αναλάβει την Ένωση και μιλώντας στη «Sports-Walla» ανέφερε τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν περίμενα μια προσφορά από την ΑΕΚ και το πλάνο μου ήταν να φύγω μόνο αν είχα μια ευκαιρία από ομάδα της Euroleague. Όταν μιλήσαμε τον Μάιο, δεν είχαμε περάσει ακόμη τις πυραυλικές επιθέσεις. Τότε άλλαξαν τα πάντα.

Την πρώτη μέρα της επιχείρησης ήμουν με την γυναίκα μου και τα τρία μου παιδιά στο Golden Mall στο Rishon Lezion και καθόμασταν στο δρόμο σε ένα καφέ. Ξαφνικά ακούσαμε σειρήνα, είδαμε πυραύλους στον αέρα και είδα όλους τους Ισραηλινούς να τρέχουν να ξεφύγουν. Μισή ώρα μετά και μόλις βγήκαμε έξω, στο δρόμο μας προς το αμάξι ακούσαμε κι άλλη σειρήνα. Αυτό έγινε επανειλημμένα. Άμα ήμουν μόνος μου δεν θα με ένοιαζε τόσο αλλά τα παιδιά μου φαίνονταν πολύ αγχωμένα. Τρέξαμε σε τρία διαφορετικά καταφύγια προτού μπορέσουμε να φτάσουμε σπίτι. Ακούσαμε τις εκρήξεις και δεν καταλάβαμε αν είναι πτώση ή είναι υποκλοπή.

Τα παιδιά μου είναι εννιά, έξι και δύο ετών και σπάνια έχουμε περάσει χρόνο μαζί μες στη σεζόν. Αυτή η κατάσταση τα επηρέασε πολύ και τότε κατάλαβα ότι αν δούλευα στο Ισραήλ και την επόμενη σεζόν, θα ήταν δύσκολο να τα βλέπω.

Δεν έψαχνα για μια νέα ομάδα. Δεν πήγα στην αγορά, ούτε προσφέρθηκα. Εάν είχα λάβει προσφορές από τη Ρωσία ή την Ισπανία, δεν θα είχα φύγει από το Χολόν, αλλά μόλις προέκυψε η πιθανότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα, η εικόνα άλλαξε. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να συνδυάσω τη δουλειά με την οικογένεια. Είχα μια δύσκολη χρονιά, όταν η γυναίκα και τα παιδιά μου δεν μπορούσαν να με επισκεφτούν εξαιτίας του κορωνοϊού. Φοβόμουν ότι αν συνέχιζα να ζω έτσι θα με βλάψει και το κίνητρό μου. Πέρα από αυτό, μία επιτυχία στην ΑΕΚ σου δίνει μια σφραγίδα για το επόμενο επίπεδο.

Πρώτα απ' όλα, ήρθα σε επαφή με τον Ρόι Ντέμπορα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και του είπα ότι είχα συναντηθεί με τον ΑΕΚ και ήθελα να κάνω μια συνομιλία ζουμ με ολόκληρη τη διεύθυνση. Ο Έϊτάν Λαντσιάνο και ο Σόλομον Ισαάκ είναι πιο συναισθηματικοί και ήξερα ότι συνέβη. Στην αρχή της συνομιλίας υπήρχε σοκ και απογοήτευση, αλλά τους εξήγησα ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και ότι θα πληρώσω την αποζημίωση που ήθελαν. Συνειδητοποίησαν ότι στην κατάσταση που είχε προκύψει, θα ήταν καλύτερο για όλους να φύγουν. Τώρα που έχει περάσει κάποιος χρόνος, νομίζω ότι είμαστε καλοί φίλοι. Ίσως ακόμη και καλύτερα από ό,τι θα συνέβαινε αν είχα μείνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ