23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Δάσκαλος» ελληνικών ο Αντετοκούνμπο

Ελληνικές λέξεις γνωρίζει ο Κρις Μίντλετον, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να του τις μαθαίνει τον πρώτο χρόνο του στο Μιλγουόκι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην εφημερίδα «Milwaukee Journal Sentinel» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες επικοινωνίας που είχαν με τον Έλληνα φόργουορντ/σέντερ όταν πρωτοπήγε στις ΗΠΑ. «Στην αρχή δεν ήξερε τόσο καλά αγγλικά. Η γλώσσα ήταν ένα εμπόδιο για αυτόν και προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε και να του μάθουμε κάποια πράγματα. Του κάναμε και τη σχετική πλάκα. Μου είχε μάθει κι εκείνος κάποιες λέξεις στα ελληνικά, αλλά δεν θα τις πω. Στην αρχή προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε για να νιώσει πιο άνετα. Αυτό είναι σημαντικό για παίκτη από ξένη χώρα. Αρχικά ήταν χωρίς την οικογένειά του. Προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε έξω. Όταν ήρθε και η οικογένειά του ήταν πολύ πιο χαρούμενος», παραδέχθηκε ο Κρις Μίντλετον.

Τους δυο τους συνδέει πλέον φιλία, εξάλλου συνυπάρχουν από το 2013 στους Μπακς. «Όταν πρωτοήρθε εδώ ήταν σαν μολύβι. Είμαστε διαφορετικοί τύποι, αλλά αμφότεροι περνάμε αρκετό χρόνο με την οικογένειά μας. Δεν βλεπόμαστε συχνά μακριά από τα παρκέ, αλλά μόλις βρεθούμε μαζί τα βρίσκουμε όλα. Έχεις τέτοιες σχέσεις με τους συμπαίκτες σου, με μερικούς έρχεσαι πιο κοντά σε σχέση με άλλους. Στο παρκέ, όμως, είμαστε ένας», συμπλήρωσε ο 26άχρονος, για να αναφερθεί εν συνεχεία στο πόσο δυνάμωσε στο πέρασμα των ετών ο «Greak Freak», με αποτέλεσμα: «Σίγουρα, έχει δουλέψει πολύ στο σώμα του και είναι πολύ δυνατός πλέον. Δεν μπορώ να τον απωθήσω πια και το διασκεδάζει όταν το προσπαθώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ