23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ’ Εθνική (1ος Νότου) : Μια μικρή…Β’ Εθνική

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κάνει τζαμπολ σήμερα (15/10), με τους τέσσερις ομίλους της Γ' Εθνικής να μπαίνουν στην μάχη. Αυτός που ξεχωρίζει, όπως και πέρυσι, είναι ο πρώτος, όπου αρκετές εκ των ομάδων θα μπορούσαν με επιτυχία να αγωνίζονται στην Β' Εθνική, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει, δίνοντας τη δική του λάμψη στον 1ο όμιλο.

Το φαβορί

Συνήθως οι ομάδες που κέρδιζαν την άνοδο τους από την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (Κρανίδι, Ερμιόνη και παλιότερα ο ίδιος ο Οίακας) έκαναν μια φιλική συμμετοχή στην κατηγορία, και παρά την προσπάθεια που έβγαζαν στο παρκέ, υποβιβαζόταν.

Στο Ναύπλιο ωστόσο αποφάσισαν να πάνε στο άλλο άκρο, και βάζοντας πολλά χρήματα για την κατηγορία, δημιούργησαν μια ομάδα που αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο. Με προπονητή των Παύλο Νώντα, κατάφεραν να πείσουν τον Μιχάλη Πελεκάνο, να αφήσει τα «εγκόσμια» και να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική. Εκτός από τον πρώην διεθνή φόργουορντ, στο Ναύπλιο θα αγωνίζονται οι Μιχάλης Φρουσκλιάς, Μάρκος Ψάλτου, Σταύρος Γεωργιάδης, Παναγιώτης Ευστρατίου, ενώ παρέμεινε και ο Δημήτρης Παπαντωνίου που βοήθησε την ομάδα να κερδίσει την άνοδο της από την Α1 ΕΣΚΑΚ. Αν το τεχνικό τιμ καταφέρει να δέσει τους αθλητές, τότε ο Οίακας θα μπορέσει να ονειρεύεται και την Β' Εθνική.

Οι δυνατοί

Τρεις ομάδες μπαίνουν σε αυτό το γκρουπ, από το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει και η δεύτερη ομάδα που θα πάρει την άνοδο της. Σε αυτή παρατηρούμε τους άσπονδους «γείτονες», Ακράτα και Κεραυνό Αιγίου, αλλά και την Ένωση Ιλίου, ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία.

Η Ακράτα στη τρίτη της σεζόν στην Γ' Εθνική θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα, δημιουργώντας ένα ικανότατο ρόστερ ενόψει της πρεμιέρας. Ο Παναγιώτης Ζωντός συνεχίζει στον πάγκο, ενώ δίπλα στον Σάκη Βεσκούκη, ήρθαν παίκτες όπως οι Μύρων Παπαδάκης, Στέλιος Καλεμτζάκης, Γιάννης Θανόπουλος, Δημήτρης Λυμπέρης και Κώστας Τότσιος. Δυνατός αναμένεται να παρουσιαστεί και ο γειτονικός Κεραυνός, με τον Xάρη Μπόγδανο να κάνει την ρελάνς στο φινάλε των μεταγραφών, φέρνοντας στο Αίγιο παίκτες όπως οι Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης και Δήμος Φωτίου (αγωνίζονταν και πέρυσι), ενώ νωρίτερα είχαν αποκτηθεί οι Σωκράτης Μαναβόπουλος και Βασίλης Μίχος. Προπονητής είναι ο Ανδρέας Μπερδέσης.

Σοβαρή και με τον Γιάννη Κτιστάκη στον πάγκο της θα παρουσιαστεί η Ένωση Ιλίου, η οποία κράτησε για μια ακόμα σεζόν τα αδέλφια Μπέλλα (Οδυσσέας και Γιάννης), αλλά και τους Χρήστο Σκαλωμένο, Άρη Φουντά, Δημήτρη Βαρσαμούλη, ενώ ουσιαστικά ανανέωσε και ο Λεωνίδας Βαϊδάκης, ο οποίος παρότι είχε συμφωνήσει με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων επέστρεψε. Αποκτήθηκε ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Μαγιντόμπε.

Οι Ρυθμιστές

Αυτό εδώ αποτελεί και το γκρουπ με τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες, καθώς κάποιες μπορούν και έχουν τα φόντα να χτυπήσουν την άνοδο, και κάποιες ενδέχεται να κινδυνέψουν.

Αρχή κάνουμε από την Αγία Παρασκευή, η οποία πέρασε ένα σοβαρό σκόπελο το φετινό καλοκαίρι, αλλά συνεχίζει δυνατή, με τον Περικλή Ταυρόπουλο στον πάγκο της. Στο «Κοντόπευκο» παρέμεινε ο Γιάννης Ροδοστόγλου, ενώ αποκτήθηκαν οι Γιώργος Κορρές, Νίκος Πρίτσος και Γιώργος Παπουλίδης, ενώ το κενό του Τάσου Κωνσταντώνη που αποχώρησε, καλείτε να καλύψει ο Βασίλης Τζίμης, με την ΚΑΠ να μπαίνει στους ρυθμιστές λόγου του προβλήματος που ενδέχεται να παρουσιάσει στην θέση του πλέι μέικερ.

Μετά από αρκετά χρόνια στην «Αποθήκη» και συγκεκριμένα στον Γλαύκο αποχώρησε ο Αλέκος Πολυδωρόπουλος, με τον Νίκο Βουρνά να παίρνει την θέση του, και να δημιουργεί μια ανταγωνιστική ομάδα, με δύσκολη έδρα. Στην ομάδα έμειναν ο αρχηγός Σταύρος Καλλής αλλά και ο εξαιρετικός σκόρερ, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Ανδρέας Πελεκούδας, Βασίλης Γιαννικόπουλος και Παναγιώτης Τσεκλένης. Η Πατρινή ομάδα παίρνει ώθηση από την έδρα της.

Όπως και ο Γλαύκος, και η Αχαγιά ’82 αναμένεται να παίξουν ισχυρό ρόλο στον όμιλο, στηριζόμενες αμφότερες στην έδρα τους. Στην Πατρινή ομάδα συνεχίζει ο Θανάσης Λιόνας, ενώ ανανέωσαν οι Άγγελος Γατσούλης, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Χαμηλός και ο αρχηγός Γιάννης Σταμόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν οι Χρήστος Δημητρόπουλος, Ανδρέας Οικονομόπουλος, Δημήτρης Βανδώρος  και Χρύσανθος Χρυσανθόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και μια ακόμα ομάδα της Πάτρας, με τον Έσπερο του Σπύρου Γκοργκόλη να προχωράει σε ολική ανανέωση, και να αποτελεί ερωτηματικό για το πως θα παρουσιαστεί. Το θετικό είναι ότι για 16η σεζόν συνεχίζει ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος και για 14η συνεχόμενη ο Φώτης Αγγελόπουλος. Επίσης αποκτήθηκαν οι Θανάσης Ζαφείρης, Παναγιώτης Σκόνδρας και Βασίλης Γιαλελής.

Οι απρόβλεπτοι

Οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το γκρουπ δεν σημαίνει ότι θα παλέψουν για τη σωτηρία τους, απλά οι περισσότερες έχουν μικρή εμπειρία από την κατηγορία.

Τα νεοφώτιστα Μελίσσια ανέβηκαν με φόρα από την Α' ΕΣΚΑ στις Εθνικές κατηγορίες με τον Στέλιο Σταϊκόπουλο, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Νίκος Βούλγαρης, Δημήτρης Βαρνάβας, Θανάσης Τζέμης, Μάριος Βαθρακοκοίλης, με τον βασικό κορμό να παραμένει στην ομάδα.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης υποβιβάστηκε από την περσινή του συμμετοχή την Β' Εθνική, ανανεώνοντας σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ του. Εξαιρετική κίνηση ήταν η πρόσληψη του Κώστα Οικονομάκη, ενώ στην Ριζούπολη ήρθαν παίκτες όπως οι Κώστας Ανδρεόπουλος, Εκτορας Οικονομόπουλος, Γιάννης Οικονομάκης, Αναστάσης Πρισκομμάτης, Γεράσιμος Μανταλβάνος και Πέτρος Καραμπάς. Βασικός στόχος του Απόλλωνα η σταθεροποίηση στην κατηγορία.

Η τελευταία ομάδα της Πάτρας, η ΕΑΠ κέρδισε την περσινή σεζόν την επάνοδο της στις Εθνικές κατηγορίες, με τον Σπύρο Δεράο να συνεχίζει στον πάγκο της. Απώλεια αποτέλεσε η ξαφνική φυγή του περσινού της ηγέτη, του Θανάση Ρέλλα, ενώ αποκτήθηκε ο Θοδωρής Καδής, Παναγιώτης Χουλιάρας, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, με αρκετούς παίκτες από το ρόστερ της ανόδου να συνεχίζουν.

Τέλος, στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται η έτερη ομάδα που κέρδισε την άνοδο από την Α' ΕΣΚΑ, με τη Νέα Ιωνία να θέλει να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία για πρώτη σεζόν στην κατηγορία. Ο Δημήτρης Δαμιανίδης συνεχίζει στον πάγκο της , με τον Θοδωρή Σιούτη να αποτελεί την μεγάλη μεταγραφική κίνηση. Εξαιρετική κίνηση αποτελούν τόσο ο Γιώργος Γεωργίου όσο και ο Τάσος Καρτέρης, ενώ έμειναν και τα βασικά όπλα από το περσινό ρόστερ.

Οι αδύναμοι

Οι δυο ομάδες που αναφέρουμε εδώ, θεωρούνται αδύναμες για το επίπεδο του συγκεκριμένου ομίλου, και θα ήταν ευχής έργο να μας διαψεύσουν και να κερδίσουν την παραμονή τους.

Η Καλαμάτα ’80 είναι από τις ομάδες που αγωνίζονται παραδοσιακά… με δικά τους παιδιά. Ένα από αυτά είναι και ο ελπιδοφόρος προπονητής της, Αλέξης Κορογώνας, ο οποίος ελπίζει στην παρουσίαση ενός ανταγωνιστικού συνόλου, ιδιαίτερα εντός έδρας, έχοντας μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της περιοχής. Ακόμη κι αν χάθηκαν οι Μαθιόπουλος, Καραγιαννίδης, Γεωργουλάκος και Γκιουρτζίδης, σημαντικοί συντελεστές της ανόδου, οι «Λύκοι» δεν πανικοβλήθηκαν πραγματοποιώντας προσεγμένες και σημαντικές κινήσεις για τα αγωνιστικά και οικονομικά τους δεδομένα, όπως οι Σκοπέτος, Χατζής και Παπαγεωργίου, με τον Πάνο Μπάζιο να αποτελεί ένα πολύ καλό μεταγραφικό φινάλε, μην έχοντας βρει θέση τελικά στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Μαζί με τους Βούλγαρη και Αρβανίτη, ο κόουτς Κορογώνας ευελπιστεί σε αποτελέσματα που θα κρατούν την ελπίδα στις τάξεις της ομάδας του για αρκετό καιρό.

Η Ολυμπιάδα Άσσου-Λέχαιου 2004 κέρδισε την άνοδο της, παρότι ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 5η θέση της περσινής Α1 ΕΣΚΑΚ. Η θέση στην περιφέρεια άδειασε λόγω της ανόδου του ΚΑΟ Κορίνθου στην Β' Εθνική, με την συγκεκριμένη ομάδα να παίρνει την άνοδο. Το μοναδικό που γνωρίζουμε ήταν ότι η ομάδα προήρθε από συνένωση το 2004 με πρόεδρο την Νινέτα Μάρα και προπονητή τον Στέφανο Παπαμιχαήλ. Βασικός στόχος θα είναι η εμπειρία και κάποιες νίκες, αν δύναται, στην Γ' Εθνική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ