21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική: Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότο.

1) Γιάννης Ντιμπ (Κορωπί)

Η εμπειρία και το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητα και πάντοτε αποτελούν ιδιαίτερπ στήριγμα για οποιαδήποτε ομάδα, καθώς οι παραστάσεις του είναι σπουδαίες σε όλες τις κατηγορίες. Στα 35 του χρόνια η παρουσία του στη Γ' Εθνική είναι πολυτέλεια και το Κορωπί απολαμβάνει τις διάφορες υπηρεσίες που μπορεί να διαθέσει, προσφέροντας κόντρα στο Πικέρμι με το σκοράρισμά του, σημειώνοντας 20 πόντους με δύο τρίποντα. Ο Γιάννης Ντιμπ είναι διαχρονικά από τις πιο σταθερές αξίες σε λύσεις από την περιφέρεια.

2) Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (Ελευθερία Μοσχάτου)

Μετά από τέσσερα χρόνια, όπου βρέθηκε στην Χίο για τις σπουδές του και τις συνδύασε με ισάριθμες σπουδαίες σεζόν με τον ΒΑΟΛ Χίου, βοηθώντας τον καθοριστικά να καθιερωθεί στην κατηγορία, γύρισε το 2019 και... μαγεύει πια στο Μοσχάτο με δύο χρόνια καθυστέρηση, λόγω κορονοϊού. Ο νεαρός γκαρντ ήταν καταλυτικός και στον αγώνα με την Νίκη Αμαρουσίου, βοηθώντας όσο κανείς στην ανατροπή στο τέλος του παιχνιδιού και τελειώνοντας με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ο Παναγιώτης Κωνσταντινάκος συνεχίζει ως ο «μπόμπερ», που είχαμε συνηθίσει.

3) Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (Εργοτέλης)

Ακόμη ένας παίκτης, που γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του, μετά τις σπουδές του, έχοντας βρεθεί από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, καθώς ήταν φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και το συνδύασε με άκρως παραγωγικές χρονιές. Η επιστροφή του στον Εργοτέλη είναι ένα ευτύχημα για αμφότερες τις πλευρές, με τον Γουμενάκη μεν να γυρίζει το παιχνίδι με τον Γλαύκο, αλλά εκείνον να είναι η σταθερά των Κρητικών σε όλο το ματς, με 18 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Βαγγέλης Μαχαιριανάκης είναι ξανά παρών, για να έχει ρόλο πρωταγωνιστή σε μια σπουδαία πορεία, για την οποία έχει προετοιμαστεί η ομάδα του.

4) Γρηγόρης Παππάς (ΚΑΠ)

Μετά από ορισμένα χρόνια στο Βορρά και τις επιτυχίες με Καρδίτσα και Καβάλα, με τις οποίες κατέκτησε την άνοδο στην Α2, κατηφόρισε εκ νέου στην Αττική για χάρη της Αγίας Παρασκευής, σε μια κίνηση που αποδεικνύεται... λίρα εκατό. Ο έμπειρος ψηλός ήταν ο καταλύτης στο Παλαιό Φάληρο, από όπου η ομάδα των Βορείων προαστίων απέδρασε, «φορτώνοντας» το καλάθι του Πέρα με 27 πόντους και δύο τρίποντα, στην πιο δεσποτική εμφάνιση που έχουμε δει φέτος από παίκτη στη ρακέτα. Ο Γρηγόρης Παππάς έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει.

5) Διονύσης Μουστόπουλος (Δάφνη)

Ακόμη ένας ψηλός, που καθορίζει παιχνίδι σε αυτή την αγωνιστική. Δεν είναι μονάχα οι 25 του πόντοι κόντρα στον Τελεθριακό, αλλά και το νικητήριο καλάθι του από την εξαιρετική ασίστ του Γιάννη Τζιβελέκα, για να συνεχίσει η Δάφνη να πορεύεται χωρίς «στραβοπάτημα» στην πορεία πρωταθλητισμού, που έχει χαράξει. Ο Διονύσης Μουστόπουλος ήταν παρών στο σωστό σημείο και στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Προπονητής: Λία Γκουζίνη (Δάφνη)

Η διοίκηση της Δάφνης έγραφε ιστορία το περασμένο καλοκαίρι, ανακοινώνοντάς την ως την πρώτη γυναίκα στη θέση του πρώτου προπονητή, στην ιστορία των εθνικών κατηγοριών. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς υπάρχουν πολλές άξιες γυναίκες στον χώρο του μπάσκετ, που αξίζουν τη μεγάλη ευκαιρία και η ίδια εξαργυρώνει την εμπιστοσύνη αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η ομάδα της μετά «3 στα 3» με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όπως αυτό με τον Τελεθριακό, όπου έδειξε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει πώς να διαχειριστεί και τις ειδικές καταστάσεις ενός αγώνα. Η Λία Γκουζίνη έχει πολλά ακόμη να μας δείξει στο μέλλον και ευχόμαστε πολλές ακόμη να βρεθούν στη θέση της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ