23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότου), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Nότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος 

1. Θεοδόσης Γκόβας (Παναχαϊκή)

Ο Θεοδόσης Γκόβας ήταν ο καθοριστικός παίκτης για την Παναχαϊκή στο ντέρμπι επί της πρώην ομάδας του. Ο έμπειρος πλέι μέικερ, με 11 συνεχόμενους πόντους στην τρίτη περίοδο έφερε το ματς στον πόντο (57-56) δίνοντας έτσι το έναυσμα στους συμπαίκτες του να πάρουν εν τέλει τα ηνία για χάρη της Παναχαϊκής και εν τέλει να πανηγυρίσουν το «διπλό» κόντρα στην Ακράτα. Ο 37χρονος παίκτης είναι γνώστης της κατηγορίας, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 πόντους και 5 τρίποντα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μέχρι και την Α2 με την φανέλα του Αρκαδικού.  

2. Χριστόφορος Κελαϊδής (Ηλυσιακός)

Στο πέμπτο παιχνίδι του Ηλυσιακού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που κρίθηκε στην παράταση, ο Χριστόφορος Κελαϊδής ήταν αυτός που ευστόχησε στο νικητήριο καλάθι. Ο γκαρντ των «κιτρινόμαυρων»  πήρε το σουτ στα 2'' τους έξτρα πεντάλεπτου μέσα στην Κόρινθο, ευστόχησε και χάρισε το «διπλό» στην ομάδα των Ιλισίων. Ο 24χρονος παίκτης, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε 20 πόντους με 5 τρίποντα, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για μόλις 5 παιχνίδια με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας 4,2 πόντους, ενώ έχει περάσει από Πανελευσινιακό, Καβάλα και Φιλαθλητικό.

3. Ανδρέας Βουρνάς (Γλαύκος)

Ο Γλαύκος με τη νίκη του κόντρα στην ΑΕΝΚ έφτασε τους 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι έχοντας κορυφαίο τον Ανδρέα Βουρνά, οποίος πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους για την ομάδα της Πάτρας (33 π.), πήρε… ανάσα στο πρωτάθλημα τους 1ου ομίλου. 29χρονος σμολ φόργουορντ την περσινή αγωνιστική σεζόν αγωνιστική με την Αχαγιάς 82, ενώ έχει φορέσει και τις φανέλες των Παναχαϊκή, Δόξα Λευκάδας, Εσπέρου Α.Ο.ΠΑ. και Χαρίλαο Τρικούπη.

4. Σωτήρης Μπουρδάνος (Αχαγιά 82)

Στους 20 πόντους με 4 τρίποντα έκλεισε το ταμείο του ο Σωτήρης Μπουρδάνος στην νίκη της Αχαγιάς κόντρα στο Χαλάνδρι. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής ωθώντας με την εμπειρία του και την ποιότητα του την ομάδα του στη νίκη. Ο Ημαθιώτης σκόρερ πέρυσι βρέθηκε στην Β’ Εθνική με το Στρατώνι έχοντας 10,7 πόντους και 46 εύστοχα τρίποντα σε 27 αγώνες, ενώ φέτος με την παρουσία του στην Γ Εθνική έχει βαλθεί να καταρρίψει τα προσωπικά του ρεκόρ.

5. Μάρτιν Λαζαρίδης  (Άρης Νίκαιας)

Ο Άρης Νίκαιας πανηγύρισε ίσως το μεγαλύτερο «διπλό» για φέτος κόντρα στο Κορωπί. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις πέντε νίκες παίρνοντας τις περισσότερες επιθετικές λύσεις μέσα από τη ρακέτα. Ο λόγος, ο Μάρτιν Λαζαρίδης, ο οποίος έφτασε τους 22 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προσθέτοντας ακόμη ένα στην πολύ καλή φετινή του παρουσία.

Προπονητής

Παναγιώτης Καυκής

Σε μια ακόμα ψυχωτική νίκη για την ομάδα των Ιλισίων, ο Παναγιώτης Καυκής βρήκε τρόπο να «ξεκλειδώσει» την τακτική του ΚΑΟΚ, και να γυρίσει ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν χαμένο. Εκτός του ότι βρήκε λύσεις προκειμένου ο Ηλυσιακός να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στην Κόρινθο, σχεδίασε μαεστρικά και την τελευταία επίθεση προκειμένου ο Χριστόφορος Κελαΐδής να βρεθεί μόνος του, να πάρει την μπάλα και να ευστοχήσει στο νικητήριο τρίποντο του αγώνα. Έτσι. στα πρώτα του βήματα στην προπονητική, οδηγεί τη νεανική ομάδα του σε τροχιά πρωταθλητισμού, δείχνοντας εξαιρετικά σημάδια και έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Γιώργο Λιτόπουλο.

2ος όμιλος

1. Δημήτρης Ζαφειρούδης (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια) 

Στο νησί της Νάξου έμεινε η νίκη από το παιχνίδι, ΑΠΑΣ-Κρόνος Αγίου Δημητρίου. Έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν αλώβητη την έδρας τους συμπληρώνοντας την ισοβαθμία της αρχικής πεντάδας στο βαθμολογικό πίνακα. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους αυτή την αγωνιστική, ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους με 4 τρίποντα. Ο 21χρονος γκαρντ, πριν μετακομίσει στο νησί των Κυκλάδων, είχε αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο της Β' Εθνικής, με το Ανατόλια και την ΧΑΝΘ.

2. Σταύρος Τρικαλίωτης (ΦΕΑ)

Σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Σταύρο Τρικαλιώτη, ο έμπειρος γκαρντ δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό και να επιστρέφει δριμύτερος για λογαριασμό της ΦΕΑ. Ο πολύπειρος γκαρντ στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη Θήβας έκλεισε στους 18 πόντους το ταμείο του πληγώνοντας με 4 τρίποντα το σύνολο της Βοιωτία. Ο 39χρονος παίκτης εκτός των άλλων έχει φορέσει τις φανέλες του Διαγόρα Δρυοπιδέων, Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Ιωνικού, Αργοναύτη Ραφήνας και Κρόνου Αγίου Δημητρίου.

3. Βαγγέλης Γεροκώστας (Ενωση Ιλίου)

Ένα από τα καθοριστικά καλάθια στην μπασκετική του καριέρα έβαλε ο Βαγγέλης Γεροκώστας δίνοντας στα 2,6’’ πριν την τελική κόρνα τη νίκη στην Ένωση Ιλίου με αντίπαλο τον ΕΦΑΟΖ. Ο ταλαντούχος φόργουορντ της ομάδας του Τάκη Πανούλια, ευστόχησε στο καλάθι που έκρινε τον νικητή στο κλειστό του «Γ Κακούρης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τους 2ου ομίλου νότου. Ο Βαγγέλης Γεροκώντας αποτελεί ένα από τα «φυντάνια» και πολλά υποσχόμενους παίκτες του συλλόγου, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 11 πόντους.

4. Θανάσης Κατσούλας (ΧΒΑ)

Έχοντας την εμπειρία για όπλο του ο Θανάσης Κατσούλας ήταν αυτό που κράτησε την ΧΒΑ μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Μίλωνας πάλευε να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση. Με ίσως το πιο σημαντικά καλάθι του αγώνα, κράτησε τους Χαλκιδαίους μπροστά με 52-50 στην λήξη της 3ης περιόδου, ενώ μάζεψε συνολικά και 14 ριμπάουντ στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας το double-double του με 19 πόντους. Την περσινή αγωνιστική σεζόν ο Θανάσης Κατσούλας αγωνιστικέ στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ κατακτώντας μαζί με την ΧΒΑ τον τίτλο του πρωταθλητή.

5. Παναγιώτης Κιγμέτογλου (ΑΟΚΧ)

Την ρακέτα του ΕΑΚ Χανίων γέμισε ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και κατευθύνοντας την στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΒΑΟΛ. Ο έμπειρος σέντερ του ΑΟΚΧ ήταν εξαιρετικός στην συγκομιδή των ριμπάουντ, ενώ έδωσε λύσεις και στην επίθεση της Κρητικής ομάδας. Έτσι έκλεισε το εν λόγω παιχνίδι στους 22 πόντους με 1 τρίποντο, αλλά και την ψυχολογική νίκη ανά χείρας που ήθελα η ομάδα των Χανίων στο τελευταίο της εντός έδρας ματς για το 2019.

Προπονητής:

Λευτέρης Καλογήρου (ΧΒΑ)

Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη παρουσία του έμπειρου προπονητή, Λευτέρη Καλογήρου χωρίς τον Βασίλη Μπρατσιάκο στο πλευρό του, με τον δεύτερο να αναχωρεί για το Κατάρ. Και αυτό γιατί η ΧΒΑ πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό, ίσως το μεγαλύτερο ως τώρα στην ιστορία της, μέσα στο κλειστό του Μίλωνα παραμένοντας έτσι στα ψηλά της βαθμολογίας. Το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ στα κρίσιμα σημεία ο τεχνικός είχε τις λύσεις που χρειάστηκε η ομάδα του προκειμένου να κρατήσει το έκτο ροζ φύλλο αγώνα στη σεζόν.

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ