22.7 C
Athens
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Λεωνίδας Βαϊδάκης (Ένωση Ιλίου)

Έφυγε για λίγες… μέρες (Διαγόρας Δρυοπιδέων) και επέστρεψε πολύ γρήγορα από όσο περίμενε στο «σπίτι» του, φέρνοντας το καλοκαίρι μία εξαιρετική είδηση στον προπονητή του. Το γιατί ήταν εξαιρετική, αποδεικνύεται παγίως με τα πεπραγμένα του στο παρκέ, όντας ο «μαέστρος» μίας ομάδας που φέτος μοιάζει να είναι φτιαγμένη για σπουδαία πράγματα στον όμιλο. Απέναντι στην ΚΑΠ ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτικός, πετυχαίνοντας 22 πόντους με δύο τρίποντα και όντας υποδειγματικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, ώστε το σύνολο του Γιάννη Κτιστάκη να πάρει τελικά ένα σπουδαίο «διπλό» στα Βόρεια προάστια.

2) Δημήτρης Παπαντωνίου (Οίαξ Ναυπλίου)

Ήταν η κατάλληλη στιγμή για το «ξέσπασμά» του. Έστω κι αν στάθηκε άτυχος με την εξάρθρωση δαχτύλου που υπέστη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν εκείνος που, ως «μπαρουτοκαπνισμένος» με τόσες παραστάσεις και επιτυχίες στις μικρότερες κατηγορίες, οδήγησε τους συμπαίκτες του σε μία πολύ μεγάλη ανατροπή με την Αχαγιά, σε ένα ματς όπου τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Οίακα. Το καλύτερο ματς του Δημήτρη Παπαντωνίου στην φετινή χρονιά, με 22 πόντους, δύο τρίποντα, ψυχραιμία στο κρίσιμο σημείο (προηγήθηκαν με +9 οι Αχαιοί στα 3:50 πριν από τη λήξη) και ευστοχία από τη γραμμή των βολών για το προσπέρασμα στο τελευταίο λεπτό, ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο για το σύλλογο από την Αργολίδα.

3) Θάνος Καραθανασόπουλος (Νέα Ιωνία)

Η Νέα Ιωνία απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την «επικίνδυνη ζώνη» και αυτό είναι κάτι που οφείλει εν πολλοίς στον έμπειρο σκόρερ που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της. Δεν είναι μόνο οι 21 πόντοι με πέντε τρίποντα που πέτυχε, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και το σουτ που «σκότωσε» τους παίκτες του Γιάννη Καράμπελα στην εκπνοή της παράτασης, για να δώσει άλλη μία «ανάσα» στην αθηναϊκή ομάδα. Ο Θάνος Καραθανασόπουλος είναι, άλλωστε, ένα από τα «βαρόμετρα» για τον κόουτς Δαμιανίδη και σε τέτοιες στιγμές είναι που χρειάζεται η παρουσία του, περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες.

4) Σωκράτης Μαναβόπουλος (Κεραυνός Αιγίου)

Όλες οι μεταγραφές του Κεραυνού δείχνουν να έχουν «ρέντα» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Μετά τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη και τον Θεοδόση Γκόβα, είχε έρθει η σειρά του πολύπειρου σέντερ να πραγματοποιήσει ένα τρομερό ματς, στη δύσκολη αποστολή του Κεραυνού στην Πάτρα. Σημειώνοντας 21 πόντους - όσους και ο Γκιζόγιαννης παρεμπιπτόντως - κι έχοντας «δεσποτική» παρουσία στις δύο ρακέτες, ήταν εκ των πρωτεργατών τόσο της καλής αρχής όσο και της ανατροπής στη συνέχεια. Με την φροντ-λάιν σε τέτοια κατάσταση, ο Κώστας Οικονομάκης δικαιούται να «τρίβει τα χέρια του» από ευχαρίστηση.

5) Κώστας Τσότσος (Ακράτα)

Άλλος ένας «πύργος» που κατέγραψε επιβλητική παρουσία στο «ζωγραφιστό» αυτή την αγωνιστική. Στο παιχνίδι της Ακράτας με τα Μελίσσια, πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, με 15 πόντους και καλή αντιμετώπιση των προσωπικών του αντιπάλων, προσφέροντας στον προπονητή του ένα σημαντικό «σημείο αναφοράς» στις «μάχες» της ρακέτας και βοηθώντας καταλυτικά τους Θανόπουλο-Βεσκούκη-Λυμπέρη, ώστε να έρθει το ευρύ αποτέλεσμα με την ομάδα των Βορείων προαστίων. Η ποιότητα του Κώστα Τσότσου, άλλωστε, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Ακράτα)

Η βελτίωση της Ακράτας είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται στα αποτελέσματά της, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής της ηγεσίας. Ο πολύπειρος κόουτς, αξιοποιώντας πολύ καλύτερα, όπως φαίνεται, το υλικό που διαθέτει, οδηγεί τους Αχαιούς σε μία πορεία αντίστοιχη των ονείρων που υπήρχαν πριν αρχίσει αυτή η σεζόν κι ευελπιστεί πως ο ίδιος με τους παίκτες του θα κάνουν άπαντες να ξεχάσουν σύντομα το «μουδιασμένο» ξεκίνημα. «Μαγικό ραβδάκι» δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση, αλλά φαίνεται πως η παρουσία ενός προπονητή με τα διαπιστευτήρια του Γιώργου Σκαραφίγκα, ήταν απαραίτητη στην κρίση που περνούσε ο σύλλογος.

2ος όμιλος Νότου

1) Γιώργος Παπανδρέου (Πεντέλη)

Πέρυσι λέγαμε για τον Γεράσιμο Γρατσιάτο, φέτος θα σας συστήσουμε το νέο «πουλέν» του Κώστα Χαρτοματσίδη. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο πλέι μέικερ, με δυνατότητες να ακολουθήσει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στις εθνικές κατηγορίες και χωρίς δισταγμό να αναλάβει ακόμη και ηγετικό ρόλο. Το τελευταίο αποδείχθηκε στην Χίο, όταν με 16 πόντους, δύο τρίποντα και ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της Πεντέλης, αναδείχθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της «κατεδάφισης» του «φρουρίου» του ΒΑΟΛ. Το σίγουρο είναι πως, αν συνεχίσει να βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό και να παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μας απασχολεί ευχάριστα για πολύ καιρό ακόμη.

2) Ματέι Στογιάνοβιτς (Άρης Νικαίας)

Όταν ένας «μπόμπερ» αισθανθεί άνετα σε ένα παιχνίδι, θα «εκτοξεύει ριπές»… όλο το βράδυ. Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση του γκαρντ του Άρη Νικαίας, ο οποίος με 27 πόντους και τέσσερα τρίποντα «εκτέλεσε» την Νίκη Αμαρουσίου σε ένα πρόωρο ματς-κριτήριο μεταξύ των δύο ομάδων για την παραμονή και έδωσε στην ομάδα του μία νέα σπουδαία «ανάσα». Ο Παναγιώτης Ζερβουλάκος, βέβαια, μπορεί να ευελπιστεί και σε νέα θετικά αποτελέσματα, βλέποντας σε τέτοια κατάσταση τον Ματέι Στογιάνοβιτς.

3) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ήρθε η δική του ώρα να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων της αγωνιστικής, μετά το «alter ego» του στον Ερμή Σχηματαρίου, τον Αλέξη Πανταζή. Σε ένα ματς, όπου άπαντες στον Ερμή ήταν υποψιασμένοι για το τι μπορούσε να κάνει ο Άρης Πετρούπολης, ήταν εκείνος που πήρε το «όπλο» του για να «καθαρίσει». Με τους 26 πόντους με ένα τρίποντο που τελείωσε το ματς, καταλαβαίνει κανείς πως ο Κώστας Παπαδόπουλος δε βρήκε επί της ουσίας αντίδοτο για τον ίδιο, με αποτέλεσμα την νίκη για το σύνολο του κόουτς Τσαούση. Ο Γιάννης Γκρινιάρης είναι, άλλωστε, μεταξύ των ηγετικών μορφών αυτής της ομάδας και το «φονικό ένστικτο» που διαθέτει, δύσκολα δαμάζεται.

4) Μιχάλης Σαράντης (ΑΟΚ Χανιά)

Η διοίκηση του ΑΟΚ Χανιά γνώριζε πολύ καλά το καλοκαίρι γιατί ανανέωνε τη συνεργασία της μαζί του, μετά την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα. Κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου ήταν απολαυστικός, σκοράροντας 18 πόντους με τρία τρίποντα, δίνοντας μεγάλες «μάχες» και απειλώντας από παντού, ώστε οι Κρητικοί να βρουν στο πρόσωπό του - μαζί με τον εξίσου εξαιρετικό Αδοντάκη - τον ηγέτη που θα «σκότωνε» το «θηρίο», το οποίο έχει στόχο την άνοδο. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας του Μιχάλη Σαράντη, με τον έμπειρο φόργουορντ να είναι καθοριστικός.

5) Μίλος Σάκοτα (Λοκρός Αταλάντης)

Άλλος ένας «γερόλυκος», ο οποίος φρόντισε να «μιλήσει» σε μία κρίσιμη στιγμή για την ομάδα του. Ο Λοκρός δεν είχε άλλα περιθώρια για απώλεια και η Έξω Παναγίτσα ερχόταν στην Αταλάντη με την ψυχολογία της στο «ζενίθ». Ο Μίλος Σάκοτα, όμως, «βροντοφώναξε παρών» με 23 πόντους και όντας κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, ώστε το σύνολο του Λουκά Ζαρονικόλα να παραμείνει τουλάχιστον μέσα στο παιχνίδι για την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, βλέποντας πως σε αυτή την φάση, η Πεντέλη και ο Έσπερος Καλλιθέας έχουν ξεφύγει.

Προπονητής: Λευτέρης Θεοδωράκης (ΑΟΚ Χανιά)

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να πείσεις τους παίκτες σου, πως μπορούν να νικήσουν έναν αντίπαλο με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, ενώ εσύ παλεύεις για την επιβίωσή σου. Είναι ιδιαίτερη η ψυχολογική προετοιμασία σε τέτοια ματς και όταν οι παίκτες δείχνουν τουλάχιστον να το πιστεύουν στο παρκέ, έχεις πάρει ήδη μία πρώτη μικρή νίκη. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι η αγωνιστική προετοιμασία και τα Χανιά πήραν «άριστα» και σε αυτό το κομμάτι, καταφέρνοντας εν τέλει να υποτάξουν τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και να δηλώσουν «παρών» στη «μάχη» της σωτηρίας. Όλο αυτό που συνέβη, φυσικά φέρει τη «σφραγίδα» του Λευτέρη Θεοδωράκη, δείχνοντας πως οι Κρητικοί θα πουλήσουν ακριβά το «τομάρι» τους.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ