23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Παντελής Καλογερόπουλος (Μελίσσια)

Τα Μελίσσια χρειάζονταν οπωσδήποτε να βρουν αποτέλεσμα… αντίδρασης μετά την ήττα από τον Γλαύκο και ο ένας εκ των ηγετών τους ήταν παρών. Με 21 πόντους, ένα τρίποντο και «ολύμπια» ψυχραιμία στις αποφάσεις του, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, ήταν για ένα ακόμη εντός έδρας ματς ο «καταλύτης» για τον κόουτς Σταϊκόπουλο σε μία δύσκολη δοκιμασία, όπως αποδείχθηκε το παιχνίδι με την ΚΑΠ. Αυτός είναι, άλλωστε, ο Παντελής Καλογερόπουλος που θέλει να βλέπει.

2) Έκτορας Οικονομόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)

Όταν ένας παίκτης με την ποιότητά του βρίσκεται σε τόσο καλή μέρα, απλούστατα δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από οποιαδήποτε άμυνα. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για την ΕΑΠ, η οποία τον είδε να την «φορτώνει» με διαδοχικά καλάθια και να οδηγεί σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού, ο Έκτορας Οικονομόπουλος πρόσφερε στην αθηναϊκή ομάδα, με 34 πόντους και τρία τρίποντα, μία μεγάλη «ανάσα» και μία νίκη που μπορεί να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας της.

3) Θεοδόσης Γκόβας (Κεραυνός Αιγίου)

Μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την ανοδική πορεία του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη, αλλά είναι άδικο να μην αναφερθούμε και στο τι προσφέρει ο έμπειρος σκόρερ στο παρκέ για τον Κώστα Οικονομάκη. Νέο «θύμα» του ήταν η Καλαμάτα ’80 με 16 πόντους και ένα τρίποντο, σε μία συγκομιδή όχι τόσο σπουδαία όσο σε άλλα ματς, αλλά αρκετά σημαντική για να συνδράμει στους 28 πόντους του «Γκίζο» και να κάμψει τη γενναία αντίσταση των Μεσσηνίων. Ο Θεοδόσης Γκόβας φαίνεται πως συνεχίζει να «βομβαρδίζει» για τον Κεραυνό και να μοιάζει τόσο άνετος στις τάξεις του… σαν να μην πέρασε ποτέ από το Αγρίνιο.

4) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Δε θα βαρεθούμε ποτέ να μιλάμε για την ποιότητα, την οξυδέρκεια και την αποφασιστικότητά του, μερικά εκ των στοιχείων της ηγετικής του στόφας. Σε μία εποχή κρίσης για την Ακράτα, «βροντοφωνάζει παρών» ακόμη μία φορά και στο αχαϊκό ντέρμπι με τον Έσπερο Πατρών έκανε απλά αυτά που ήθελε να δει ο Γιώργος Σκαραφίγκας από τον ίδιο. Με 25 πόντους, δύο τρίποντα και αναρίθμητες κερδισμένες «μάχες», ο Σάκης Βεσκούκης δείχνει να είναι ξανά ο οδηγός αυτής της ομάδας.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά ’82)

Και στην περίπτωση αυτού του παίκτη, ασφαλώς, έχουμε αναφερθεί εκτενώς χωρίς να σταματά να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Συνεχίζει να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά με τον Έσπερο Πατρών και πλέον «δεσπόζει» στο «ζωγραφιστό» για λογαριασμό της Αχαγιάς, όπως δείχνουν άλλωστε οι 26 πόντοι του με τρία τρίποντα κόντρα στην Νέα Ιωνία, με σαφή βελτίωση στο μακρινό σουτ. Ο Ανδρέας Οικονομόπουλος τείνει να εξελιχθεί σε «οπλοπολυβόλο» για τον Θανάση Λιόνα, είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι, με τα 203 εκατοστά του παράλληλα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή κάθε άμυνας.

Προπονητής: Γιάννης Κτιστάκης (Ένωση Ιλίου)

Μοιάζει να έχει δημιουργήσει ένα πλήρες και αξιοζήλευτο σύνολο στα Δυτικά προάστια. Απέναντι στον Γλαύκο, οι παίκτες του έβγαλαν «πυγμή» και έδειξαν το δυνατό τους χαρακτήρα, ώστε με ένα απόλυτο ματς κόντρα στους Αχαιούς να «γκρεμίσουν» το σερί τους και να «σκαρφαλώσουν» ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας πως η κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Οίακα Ναυπλίου την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μάλλον μία κακή «παρένθεση». Ο Γιάννης Κτιστάκης και το σύνολό του, μοιάζουν να επιβεβαιώνουν όσους περίμεναν κάτι καλό από την πλευρά τους για την φετινή σεζόν.

2ος όμιλος Νότου

1) Θρασύβουλος Μακρυγιάννης (Άρης Πετρούπολης)

Πόσες φορές ακόμη θα τονίσουμε πως ο Άρης Πετρούπολης αποτελεί «όαση» με τους ουκ ολίγους νεαρούς αθλητές που διακρίνονται με την φανέλα του, σε μία κατηγορία που φέρνει αναμνήσεις ένδοξων παικτών από… τέλη δεκαετίας ’90 μέχρι μέσα ’00! Ο Θρασύβουλος Μακρυγιάννης αποτελεί άλλον ένα «φωτεινό» παράδειγμα στο σύνολο του Κώστα Παπαδόπουλου, σκοράροντας 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα και μην έχοντας κάποιο «τρακ» απέναντι στους πολύπειρους παίκτες του Λοκρού Αταλάντης. Πρόκειται για άλλον έναν ταλαντούχο μπασκετμπολίστα, που μοιάζει να έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του, μην φοβούμενος τις ευθύνες.

2) Αλέξης Πανταζής (Ερμής Σχηματαρίου)

Όταν έχεις παίκτες σαν τον ίδιο και τον Γιάννη Γκρινιάρη στην ομάδα σου, και μάλιστα αμφότερους σε καλή ημέρα σε ένα ματς, τότε δεν φοβάσαι κανέναν αντίπαλο. Ούτε καν τον φορμαρισμένο Έσπερο Λαμίας, ο οποίος προερχόταν από τεράστια νίκη στην Αταλάντη, με το «δίδυμο» αυτό να τον «σκοτώνει». Αμφότεροι ήταν εκπληκτικοί, αλλά θα δώσουμε βραβείο κορυφαίου στον Αλέξη Πανταζή, έχοντας καταφέρει να έχει μεγαλύτερο εύρος «ρεπερτορίου» στο εν λόγω ματς στο «Χαλκιοπούλειο», σκοράροντας από κοντά και από μακριά με την ίδια συνέπεια, για να φτάσει στους 22 πόντους με τρία τρίποντα.

3) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕ Παναγίτσας)

Αν η Παναγίτσα μπορεί να ελπίζει σε παραμονή, αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη ποιότητα του έμπειρου γκαρντ, ο οποίος ήρθε να κάνει την υπόθεση αυτή του συλλόγου… προσωπική, βάζοντας στον εαυτό του μία δυνατή πρόκληση. Στο σπουδαίο ντέρμπι με τον Άρη Νικαίας, πήρε την ομάδα της Εύβοιας από το χέρι και με τρομερή «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της που φαίνεται και μόνο από τους 23 πόντους με τρία τρίποντα που σημείωσε, της προσέφερε τη δεύτερη φετινή της νίκη, μοιάζοντας να έχει «σφυγμό». Δεν είναι μυστικό πως πολλά θα οφείλονται στον Σωκράτη Γκιζόγιαννη, αν τελικά ο σύλλογός του κάνει την υπέρβαση.

4) Παναγιώτης Ζαραϊδώνης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Σε ένα ματς, όπου δεν υπήρχε περιθώριο για άλλη απώλεια για την ομάδα του, εκείνος φρόντισε να πραγματοποιήσει ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Με 16 πόντους, ένα τρίποντα και κυριαρχία στους «αιθέρες», ήταν καταλυτικός με την παρουσία του απέναντι στους ψηλούς του «σκληροτράχηλου» ΒΑΟΛ Χίου, για να συνεχίσει ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου να βρίσκεται ξεκάθαρα σε «τροχιά» ανόδου. Ο Παναγιώτης Ζαραϊδώνης αποφάσισε να κάνει το δικό του step up σε μία κρίσιμη στιγμή.

5) Κώστας Πάλλης (ΟΦΗ)

Η ποιότητά του δεν χωρά ιδιαίτερη κουβέντα και η αγαστή του σχέση με τον Βασίλη Ράλλη είναι πάντοτε ευεργετική για τις ομάδες, όπου βρίσκονται μαζί. Μετά το Ηράκλειο, ήταν η σειρά του ΟΦΗ να επωφεληθεί αυτής της συνεργασίας, κάτι που φάνηκε από τις γενναίες «μάχες» του στη ρακέτα κόντρα στα Χανιά. Με 10 πόντους και «λύσσα» στην άμυνα απέναντι στους αντίπαλους σέντερ, ο Κώστας Πάλλης ήταν εκ των πρωτεργατών για μία άνετη επικράτηση στο κρητικό ντέρμπι.

Προπονητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Άρης Πετρούπολης)

Ο 2ος όμιλος Νότου αρχίσει να «χτίζει» μία… παράδοση στο να μας προτείνει ουκ ολίγους προπονητές, για να κερδίσουν τη θέση του κορυφαίου της εβδομάδας. Αυτή την φορά θα προτιμήσουμε τον κόουτς του Άρη Πετρούπολης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα των Δυτικών προαστίων σε μία φοβερή νίκη κόντρα σε μία ομάδα που έχει ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη Β’ Εθνική (Λοκρός), την ίδια ώρα που οι δικοί του παίκτες πριν από δύο Κυριακές δε μετρούσαν ούτε νίκη στον όμιλο! Σε μία παρόμοια «έκδοση» της πορείας στον άλλο όμιλο, το σύνολό του μοιάζει να «τρέφεται» από τις «επικίνδυνες αποστολές», για να φτάνει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και να κερδίζει σπουδαίους αντιπάλους (πέρυσι ήταν η Δάφνη Δαφνίου και ο ΚΑΟΚ), ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Εκτός των ψυχικών αυτών αποθεμάτων, δεν μπορεί να παραμεριστεί η υποδειγματική του δουλειά με νεαρούς αθλητές, που κάθε χρόνο φέρνει επιτυχίες αλλά και παίκτες έτοιμους για κάθε πρόκληση, από πολύ μικρή ηλικία.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ