18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική του δύο Νοτίων ομίλων της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για καθέναν από αυτούς.

1ος όμιλος Νότου

1) Νίκος Μοσχοβάκης (Αχαγιά ’82)

Τα αχαϊκά ντέρμπι είναι πάντοτε ιδιαίτερα και το αποτέλεσμα δεν κρίνεται πάντοτε από τη (θεωρητική) αγωνιστική ανωτερότητα της μίας εκ των δύο ομάδων. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην Αχαγιά, με το σύνολο του Θανάση Λιόνα να παίρνει ένα σπουδαίο «διπλό» επί της ΕΑ Πατρών, με πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Νίκο Μοσχοβάκη. Ο πολύπειρος πλέι μέικερ συνεχίζει, μετά και την περσινή τρομερή του σεζόν, να είναι ο «οδηγός» των «ερυθρολεύκων» της Κάτω Αχαΐας και με τους 17 πόντους που πέτυχε, με τρία τρίποντα, ήταν αυτός που «υπέγραψε» ένα αποτέλεσμα, το οποίο διατηρεί την ομάδα του ακόμη και σε «τροχιά» ανόδου, ευρισκόμενη σε απόσταση μόλις μίας νίκης από τη δεύτερη Ένωση Ιλίου

2) Βασίλης Λαμπρόπουλος (Γλαύκος)

Εδώ μιλάμε για μία αντίστοιχη περίπτωση, με αυτήν που περιγράφαμε νωρίτερα για τον Μοσχοβάκη. Από την περσινή χρονιά κιόλας, ο Αλέκος Πολυδωρόπουλος είχε δώσει τα «κλειδιά» του Γλαύκου στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, κάτι που δεν άλλαξε με την έλευση του Νίκου Βουρνά. Το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι εξίσου εντυπωσιακό, καθώς οι έτεροι Αχαιοί μετά την πρώτη αναγνωριστική σεζόν στη Γ’ Εθνική, μοιάζουν έτοιμοι για σπουδαία πράγματα, με ηγέτη τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε τον «μαέστρο» στην επικράτηση στο ντέρμπι με τα Μελίσσια. «Σάλπισε» την αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα του «ξεμπούκωσε» επιθετικά και με 21 πόντους και ένα τρίποντο, έδωσε την αφορμή για έντονους πανηγυρισμούς, αφού ο Γλαύκος είναι πλέον η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στον όμιλο.

3) Μιχάλης Πελεκάνος (Οίαξ Ναυπλίου)

Είναι περιττό να αναφέρουμε, τι σημαίνει για την κατηγορία η παρουσία ενός παίκτη με τις παραστάσεις του Μιχάλη Πελεκάνου. Ο έμπειρος φόργουορντ αποκτήθηκε κυρίως για παιχνίδια σαν αυτά με την Ένωση Ιλίου και «βροντοφώναξε παρών» σε ένα πρόωρα κρίσιμο παιχνίδι για το συγκρότημα του Παύλου Νώντα. Με 25 πόντους, τρία τρίποντα και δίνοντας το «σύνθημα» για μία εξαιρετική εμφάνιση εκ μέρους της ομάδας του στις δύο πλευρές του παρκέ, ο άλλοτε «αστέρας» της Εθνικής ομάδας, του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «ακρογωνιαίος λίθος» για το πρώτο «στοπ» της σεζόν στην ομάδα των Δυτικών προαστίων, που φέρει ένα μεγάλο «κομφούζιο» στο «κυνήγι» της ανόδου.

4) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Κεραυνός Αιγίου)

Ο Θεοδόσης Γκόβας μπορεί να ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο θρίαμβο επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά αυτός που εντυπωσιάζει εσχάτως είναι ο ένας εκ των πιο αξιομνημόνευτων «γερόλυκων» των ελληνικών παρκέ. Δεν έχει σχέση με τη, δεδομένη, αξία του, αλλά με το ρυθμό που δείχνει να βρίσκει στα τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα φοβερό ματς απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα. Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης ήταν «δεσποτικός» στη ρακέτα με 21 πόντους και ένα τρίποντο, δείχνοντας πως είναι από τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του Κεραυνού Αιγίου, σε μία χρονιά που δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

5) Γιώργος Παπουλίδης (ΚΑΠ)

Η καλή απόδοσή του συνδυάστηκε για ακόμη μία φορά με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Δυναμικός όπως πάντα, πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά απέναντι στους ψηλούς του Εσπέρου Πατρών, ώστε η Αγία Παρασκευή να πάρει ώθηση για μία υψίστης σημασίας νίκη κόντρα στους Αχαιούς. Δεν είναι μόνο οι 12 πόντοι που σημείωσε, αλλά εξ’ ολοκλήρου η εμφάνισή του, αυτή που τον φέρνει στην κορυφαία πεντάδα για αυτή την αγωνιστική, με τον Περική Ταυρόπουλο να γνωρίζει πως ο Γιώργος Παπουλίδης είναι πάντοτε για τον ίδιο ένα «σημείο αναφοράς», προκειμένου ο σύλλογος των Βορείων προαστίων να πετύχει τους στόχους του.

Προπονητής: Παύλος Νώντας (Οίαξ Ναυπλίου)

Πολύ γρήγορα η ομάδα του βρέθηκε υπό πίεση. Ένα εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ μετρούσε ήδη δύο ήττες σε έξι παιχνίδια και δεν χωρούσε άλλη μία, και δη εντός έδρας, αν και πρέπει να αναλογιστούμε το δύσκολο πρόγραμμα και την ψυχολογία με την οποία ταξίδευε η αήττητη μέχρι την περασμένη Κυριακή (26/11) Ένωση Ιλίου στο Ναύπλιο. Ο ίδιος και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την πίεση, «στραγγαλίζοντας» το σύνολο του Γιάννη Κτιστάκη με την φοβερή άμυνά τους, η οποία περιορίζοντας τον αντίπαλο στους 51 πόντους, αποτέλεσε το «έναυσμα» για μία θριαμβευτική εμφάνιση. Μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει στον Παύλο Νώντα, με την ομάδα του να έχει τηρουμένων των αναλογιών έναν καλό συντελεστή νικών-ηττών (5-2) και το παιχνίδι αυτό να κλείνει θετικά μία μεγάλη «φορτούνα» επτά αγωνιστικών που περιελάμβανε Γλαύκο, Ακράτα, Έσπερο, Μελίσσια και Ένωση. Κάπως έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο Οίαξ έχει τα καλύτερα εχέγγυα για τη συνέχεια, με το πρόγραμμα να «ομαλοποιείται», σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, στις επόμενες αγωνιστικές.

2ος όμιλος Νότου

1) Κώστας Μόκκας (Άρης Πετρούπολης)

Αποτελεί άλλον έναν νεαρό αθλητή που ο Κώστας Παπαδόπουλος δεν έχει διστάσει να ρίξει στα «βαθιά», ενώ και ο ίδιος δεν έχει φοβηθεί την πρόκληση. Στο τεράστιο από κάθε άποψη «διπλό» κόντρα στον Άρη Νικαίας, ο βραχύσωμος (μόλις 1.88) πλην εξαιρετικά ταλαντούχος 19χρονος γκαρντ Κώστας Μόκκας, ήταν καθοριστικός και με σπουδαία συμβολή τόσο στην εκτέλεση με 17 πόντους και ένα τρίποντο όσο και στη δημιουργία, ήταν μαζί με τον Μπέλη οι κορυφαίοι του Άρη Πετρούπολης, ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μία σεζόν πως είναι… γεννημένος για τις δύσκολες αποστολές.

2) Ντίνος Μιχαλάκης (Νίκη Αμαρουσίου)

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπεις ταλαντούχους παίκτες να παίρνουν από τόσο μικροί μεγάλες ευθύνες και να αποδεικνύουν πως μπορούν να ανταποκριθούν, φανερώνοντας περίσσιο «θράσος». Μετά τον Μόκκα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε στους κορυφαίους και τον 18χρονο Ντίνο Μιχαλάκη, ο οποίος οδήγησε την Νίκη Αμαρουσίου σε ένα «διπλό»-«ανάσα» με αντίπαλο τα Χανιά, σε μία χρονιά όπου δίνει εκ νέου «μάχη» για να σωθεί. Με 22 πόντους και εξαιρετική παρουσία στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας των Βορείων προαστίων, πήρε την «μπακέτα» από τους πιο έμπειρους και έδειξε πως εκτός του ιδίου, υπάρχει μέλλον και για την ομάδα του.

3) Πρόδρομος Αγγελίδης (ΒΑΟΛ Χίου)

Η σεζόν-«όνειρο» για τους Νησιώτες συνεχίζεται, καθώς υπέταξαν και τον ισχυρό ΟΦΗ στην δυσκολοκατάβλητη, όπως αποδεικνύεται, έδρα τους. Μπορεί να είναι όμορφο να βλέπεις νεαρούς αθλητές να παίρνουν πάνω τους τέτοια ματς, όπως αναφέραμε νωρίτερα, ωστόσο χρειάζεται και η εμπειρία παικτών, όπως ο Πρόδρομος Αγγελίδης. Ο φόργουορντ του ΒΑΟΛ Χίου, ήταν καταλυτικός με τους 15 πόντους, κάνοντας εξαιρετική δουλειά απέναντι στους προσωπικούς του αντιπάλους στις δύο πλευρές του παρκέ και όντας κορυφαίος μεταξύ των ουκ ολίγων παικτών που ξεχώρισαν από την ομάδα του, η οποία συνεχίζει να ζει… τη δική της τρέλα.

4) Παναγιώτης Κατράνας (Έσπερος Λαμίας)

Μαζί με μερικούς ακόμη έμπειρους παίκτες με απαράμιλλο ταλέντο, ήρθε στη Λαμία για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε από τον Έσπερο, ώστε να διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερες αξιώσεις την άνοδο στη Β’ Εθνική. Στο τοπικό ντέρμπι με τον Λοκρό Αταλάντης, ήταν μεταξύ αυτών που με σπουδαία εμφάνιση, έφεραν ένα φοβερό «διπλό» που αποτέλεσε την αφορμή για έξαλλους πανηγυρισμούς, αφού κάπως έτσι οι παίκτες του Γιάννη Σοφογιάννη πήραν πρόωρα προβάδισμα στη «μάχη» της ανόδου έναντι εκείνων του Λουκά Ζαρονικόλα. Ο ίδιος πλαισίωσε εξαιρετικά τον Παντελή Σέττο με 21 πόντους, ένα τρίποντο και πολλές κερδισμένες «μονομαχίες» κόντρα σε αντιπάλους σαν τον Ανέστη Μάτο ή τον Μίλος Σάκοτα, ανταποκρινόμενος σε απόλυτο βαθμό στο ρόλο, για τον οποίο αποκτήθηκε.

5) Δημήτρης Μαλούκος (Πεντέλη)

Έχει εξελιχθεί σε… Κάζινς των Βορείων προαστίων, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει άμυνα που να έχει καταφέρει να τον «αναχαιτίσει» επί της ουσίας. Στον «περίπατο» επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, ήταν απολαυστικός κερδίζοντας κατά κράτος τον Στέφανο Σολωμό, αφού ο ίδιος πέτυχε 24 πόντους ενώ ο αντίπαλός του περιορίστηκε στους έξι. Η Πεντέλη φαίνεται πως έχει κάνει τον Δημήτρη Μαλούκο να νιώθει εξαιρετικά άνετα, ώστε στη δεύτερη σεζόν υπό τις οδηγίες του Κώστα Χαρτοματσίδη, να «ξεδιπλώνει» ολόκληρο το «πλούσιο» ταλέντο του και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς την πολυπόθητη άνοδο.

Προπονητής: Κώστας Χαρτοματσίδης (Πεντέλη)

Πολλοί προπονητές θα μπορούσαν να μνημονευτούν ως κορυφαίοι της αγωνιστικής (Γιάννης Σοφογιάννης, Κώστας Παπαδόπουλος, Παντελής Βούλικας, Θοδωρής Καλιώρας), αλλά είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε έναν. Αυτός δε θα είναι άλλος από τον κόουτς της Πεντέλης. Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία τις προηγούμενες δύο χρονιές περνούσε από «σαράντα κύματα» πριν βγει στον «αφρό» - ποιος ξεχνά άλλωστε την περσινή με την κατάκτηση της τρίτης θέσης παρά τους αναρίθμητους τραυματισμούς - ενώ φέτος μοιάζει έτοιμη να πάρει στα χέρια της την κατάσταση, να είναι εκείνη το «αφεντικό» του ομίλου. Δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι κέρδισε ένα ντέρμπι. Αυτό, άλλωστε, το έκαναν κι άλλες ομάδες σε αυτή την αγωνιστική. Είναι ο τρόπος, με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη και ήταν τόσο απόλυτος, ώστε δε θα μπορούσαμε να μην επιλέξουμε τον Κώστα Χαρτοματσίδη. Το διάβασμα του αντιπάλου αποδείχτηκε στην πράξη άριστο, ενώ οι παίκτες του έμοιαζαν απόλυτα απελευθερωμένοι στο παρκέ παρά τη σημασία του αγώνα και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Η νέα Πεντέλη, με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με την περσινή, είναι μέχρι στιγμής απολαυστική στο να την παρακολουθείς, συνδυάζοντας το όμορφο μπάσκετ που παίζει με αποτελέσματα που τη διατηρούν μόνη της προς το παρόν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Επιμέλεια : Ραφαήλ Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ