17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότου), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Nότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Θανάσης Γραμματίκας (Ηλυσιακός)

Ο ένας εκ των αρχηγών του Ηλυσιακου έβαλε το... χεράκι του προκειμένου η ομάδα του να πανηγυρίσει ένα εύκολο διπλό στην Αρκάτα. Συγκεκριμένα ο Θανάσης Γραμματίκας έγραψε 5 τρίποντα και μια βολή το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ οργάνωσε εξαιρετικά προκειμένου το σύνολο του Παναγιώτη Καυκή να σκοράρει παμψηφεί.

2.Βασίλης Κλασίδης (Κορωπί)

Ο Βασίλης Κλασίδης ευστόχησε στα 6'' του εναπομείναντα χρόνου απέναντι στην Αχαγιά 82 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο γκαρντ του Κορωπί στο συγκεκριμένο παιχνίδι 19 πόντους με 3 τρίποντα με το τελευταίο να αποδεικνύεται και το πιο κρίσιμο του παιχνιδιού. Ο 23χρονος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ διαθέτει και ξενόφερτο… αέρα αφού έχει αγωνιστεί σε Hawthorn Magic Αυστραλία, Imbacd Academy Highschool ΗΠΑ και Yuba Basketball Academy College ΗΠΑ.

3.Άκης Κονδύλης (Χαλάνδρι)

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Άκης Κονδύλης απέναντι στην ΑΕΝΚ. Ο 29χρονος παίκτης αποτελεί έναν από τους σκόρερ στο συ όλο του Χαλανδρίου αφού μέχρι στιγμής έχει γράψει 128 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

4.Νίκος Μοσχοβάκης (Παναχαϊκή)

Η Παναχαϊκή έχει αφήσει πίσω της της ήττες των πρώτων αγωνιστικών και παλεύει να ανέβει και βαθμολογικά στον 1ο όμιλο νότου. Στην νίκη της απέναντι στην Ερμιονίδα ένας εκ των κορυφαίων ήταν ο Νίκος Μοσχοβάκης, ο οποίος με 13 πόντους και σωστή κρίση βοήθησε προκειμένου η ομάδα του να κατακτήσει το «διπλό». Ο πατρινός παίκτης επέστρεψε φέτος στην ομάδα της… καρδιάς του, ενώ την περσινή αγωνιστική σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Γλαύκου στην Β Εθνική.

5.Γιώργος Θεοδωράκος (ΝΕΟΛ)

Ασταμάτητος ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκος στο ματς κόντρα στον Άρη Νίκαιας. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έφτασε τους 26 πόντους, με τους 18 από αυτούς να «ζυγίζονται» από τα 6,75. Ο 31χρονος αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες του ΝΕΟΛ καθώς διαθέτει εμπειρία από την Α1 (ΠΑΟΚ και Ολυμπιάδα Πατρών), Α2 (Ερμή Λαγκαδά, Αίολο Αστακού, Πευκοχώρι, Ηρακλή, Ίκαρους Σερρών, Ρέθυμνο, και Β Εθνική, αλλά και ευρωπαϊκές συμμετοχές με την Ολυμπιάδα Πατρών την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.

Προπονητής

Γιάννης Στεφανάκης (Χαλάνδρι)

Το Χαλάνδρι πάλεψε απέναντι στην ΑΕΝΚ, περιόρισε τον Οικονόμου μέσα στην ρακέτα και εν τέλει κατέκτησε την 2η του νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου. Όλα φαίνεται πως ήταν σχεδιασμένα καθώς ο Γιάννης Στεφανάκης είχε δώσει σαφές οδηγίες στο σύνολο του να κόψουν το ρυθμό των έμπειρων παίκτες του αντιπάλου προκειμένου να μείνει το ροζ φύλλο αγώνα στο Χαλάνδρι. Αυτό φαίνεται πως έγινε και έτσι η ομάδα του Στεφανάκη πανηγύρισε στο +3.

2ος όμιλος

1.Νικος Καβαλαράκης (Πέρα)

Ο αεροπόρος του Πέρα μπορεί να μην ήταν πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι απέναντι στον ΑΟΚΧ, παρόλα αυτά η πολύπλευρη προσφορά του αποδείχτηκε καθοριστική προκειμένου η ομάδα του να πάρει το «διπλό». Οι 11 πόντοι του Νίκου Καβαλαράκη αλλά και ασίστ που μοίρασε δείχνουν ότι ο 19χρονος πλέι μέικερ ξαναβρίσκει τα πατήματα του εντός παρκέ και χρίζει εμπιστοσύνη όταν οργανώνει εκείνος την ομάδα. Τα δυο περασμένα χρόνια δεν αγωνίστηκε σε κάποιο σωματείο, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα των Εργοτέλη και Ηροδότου.

2.Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Ο ΕΦΑΟΖ πήρε ένα μεγάλο «διπλό» στη Ραφήνα το οποίο του έδωσε «πνοή» στο βαθμολογικό πίνακα. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λευτέρης Ζαρμακούπης ξεχώρισε για την ομάδα του Ζωγράφου, σκοράροντας απέναντι στον Αργοναύτη 19 πόντους με 3 τρίποντα. Αυτή είναι η τρίτη αγωνιστική σεζόν που φοράει ο 21χρονος γκαρντ φοράει τη φανέλα του ΕΦΑΟΖ και ρυθμό στο σύνολο.

3.Οδυσσέας Μπέλλας (Ένωση Ιλίου)

Εξαιρετικό ξεκίνημα έχει κάνει ο αρχηγός της Ένωσης Ιλίου στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου. Ο Οδυσσέας Μπέλλας είναι μέχρι στιγμής από τους μπροστάρηδές του συνόλου με 92 πόντους συνολικά αλλά και μέσα στους τοπ σκόρερ της κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι φόργουορντ/σμολ σέντερ δεν έχει αλλάξει ποτέ φανέλα στην καριέρα του και αποτελεί τη «σημαία» της Ένωσης.

4.Νίκος Ψυλέας (Μίλων)

Στους 31 πόντους έκλεισε το επιθετικό του ταμείο ο Νίκος Ψυλέας απέναντι στην ΦΕΑ. Ο 39χρονος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Α2, Β και Γ Εθνικής εκτός από εξαιρετικός στα επιθετικά του καθήκοντα έδειξε μεγάλο ζήλο και στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός να το κάνουν τον κορυφαίο παίκτης της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

5.Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου πανηγύρισε τη νίκη του Κρόνου Αγίου Δημητρίου φτάνοντας έτσι τους 11 πόντους στον βαθμολογικό πίνακα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αλλά και ολόκληρης της αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Τάσος Δημητριάδης ο οποίος σταμάτησε στους 34 πόντους με 2 τρίποντα. Ο έμπειρος σέντερ φαίνεται πως δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ρακέτα του αντίπαλου ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σταματήσει Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος παίκτης τα τρία τελευταία χρόνια μετράει ισάριθμες ανόδους με Πανιώνιο, Περιστέρι και Ιωνικό, κάτι το οποίο έχει στόχο να συνεχίσει και φέτος με τη φανέλα του Ερμή.

Προπονητής

Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)

Ο Γιάννης Μάνος διαδέχτηκε πέρσι τον Τακη Ζηβα στο πάγκο του ΕΦΑΟΖ, βάζοντας βάσεις για μια νέα εποχή στο σύλλογο του Ζωγράφου. Η φιλοσοφία του δεν παρεκκλίνει και πολύ απο αυτή του 21χρονου κατόχου του, μιας και ο ίδιος αποτέλεσε συνεργάτης του. Το γρήγορο μπάσκετ αλλά και η ευκαιρία που δίνει στους νέους παίκτες φαίνεται πως τον οδήγησαν και στη νίκη της 7ης αγωνιστικής, απέναντι στον Αργοναύτη αφού το σύνολο του Μάνου κατάφερε να κάνει την «έκπληξη» στην Ραφήνα… τρέχοντας τον αντίπαλο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ