15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Γιάννης Αγγελόπουλος (Κεραυνός Αιγίου)

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι πήρε... μόνος του το τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο Πατρών, θυμίζοντας τον παίκτη, του οποίου το ταλέντο είχαμε θαυμάσει στις μικρές εθνικές ομάδες πριν από μερικά χρόνια. Στην αναμέτρηση αυτήν έφτασε, χαρακτηριστικά, τους 30 πόντους, με 5/9 βολές, 8/10 δίποντα και 3/6 τρίποντα, προσθέτοντας έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα, με μόνο δύο λάθη σε 29 λεπτά. Μία τρομερά πλήρης εμφάνιση του Γιάννη Αγγελόπουλου, που μπορεί να σημαίνει πολλά για το μέλλον του Κεραυνού.

2) Γιάννης Γκαγκαλούδης (Αιγάλεω)

Βρίσκεται μέσα στη λίστα των παικτών, που αποτελούν πολυτέλεια για αυτή την κατηγορία και της έχουν προσδώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο πολύπειρος γκαρντ ήρθε από τον πρωταθλητισμό της Α2 με τον Ηρακλή, για να βοηθήσει μια όμορφη παρέα στο Αιγάλεω να συνεχίσει την αήττητη πορεία επανόδου της στο προσκήνιο των εθνικών κατηγοριών και στο Ληξούρι ήταν από αυτούς, που έδειξαν το δρόμο, με 20 πόντους, δύο τρίποντα και μοιράζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά, άλλωστε, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, για να κάνει τη διαφορά.

3) Πέτρος Καραμπάς (Ηλυσιακός)

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της πλούσιας καριέρας του, ο Ηλυσιακός πήρε άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην Ακράτα. Ο Έλληνας φόργουορντ όχι απλά βοήθησε τον Αντώνη Φώτση, αλλά ήταν κι εκείνος που πήρε τα ηνία, για να κατευθύνει τους υπόλοιπους, με 26 πόντους και τρία τρίποντα, που «σφράγισαν» ένα θρίαμβο απέναντι σε ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Η ομάδα των Ιλισίων στέκεται στα πόδια της και χάρη στον Πέτρο Καραμπά.

4) Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ)

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν μάλλον ο... πιο σοβαρός όλων στην αναμέτρηση με το Πέρα, βοηθώντας την ομάδα του να ξεφύγει σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και να κρατήσει στο φινάλε την ψυχραιμία της. Ο ίδιος, άλλωστε, πάντα βρίσκει τρόπο να ξεχωρίζει και σε αυτό το ματς πέτυχε 31 πόντους με ένα τρίποντο, σε μια ακόμη τρομερή του εμφάνιση. Ο Νίκος Πέττας βάζει πλώρη για έναν εκ των κορυφαίων στο φετινό πρωτάθλημα.

5) Βασίλης Μακρής (Αχαγιά)

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι αποτέλεσε μία εξαιρετική κίνηση, σε μία γραμμή, όπου βρισκόταν ήδη ο Ανδρέας Οικονομόπουλος. Το επιβεβαιώνουν οι δύο «πύργοι» της Αχαγιάς σε κάθε παιχνίδι, όπως και σε αυτό με τον Άρη Νικαίας, με τον Έλληνα σέντερ να φτάνει τους 18 πόντους, σε μια μεστή εμφάνιση, που αρκούσε μαζί με αυτές των Τσάμη-Οικονομόπουλου για την νίκη. Ο Βασίλης Μακρής έχει βρει ρυθμό και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για τον κόουτς Σαράντη.

Προπονητής: Παύλος Νώντας (Kalamata BC)

Ανέλαβε ένα σύνολο καλά δουλεμένο από τον Αντώνη Κούτρη, που όμως χρειαζόταν μια μεγαλύτερη ώθηση, για να φύγει από πάνω του μια... νοοτροπία ηττημένου, που υπήρχε εξαιτίας συγκεκριμένων συγκυριών  - και όχι προσώπων - από την πρώτη σεζόν στη Γ' Εθνική. Φάνηκε να βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση η ομάδα, ήδη από το ντεμπούτο του στην Πάτρα, κόντρα στον Έσπερο, και στο ματς με την Κηφισιά το επιβεβαίωσε, αφού για πρώτη φορά μετά από καιρό ήταν αυτή, που και τον έλεγχο είχε και σωστή αντίδραση έδειξε, όταν η αντίπαλός της προσπάθησε να επανέλθει. Η ροή των πραγμάτων μοιάζει να αλλάζει για τους «μελανόλευκους» και ο Παύλος Νώντας έχει ένα μεγάλο μερίδιο, κερδίζοντας χρόνο για να δουλέψει.

2ος όμιλος

1) Αλέξης Πανταζής (Ερμής Σχηματαρίου)

Η κορυφαία του φετινή εμφάνιση συνοδεύτηκε από μεγάλο «διπλό» για τον Ερμή και διόλου τυχαίο είναι αυτό. Στην Αγία Παρασκευή, ήταν ηγετικός μαζί με τον Δημήτρη Γιανναλέτσο, και τελείωσε με double double 16 πόντων και 10 ριμπάουντ, για ένα αποτέλεσμα, που μπορεί να σημαίνει και αλλαγή ρότας για την ομάδα του Σχηματαρίου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει σε αυτή την φάση της σεζόν και αυτό ήρθε να θυμίσει ο Αλέξης Πανταζής με την ποιότητά του.

2) Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Ο Τάκης Ζήβας γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, όταν τον έφερνε από τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού στο Ζωγράφο. Ο νεαρός γκαρντ έχει γίνει, ήδη, ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πολύ καλή έως τώρα πορεία του ΕΦΑΟΖ και στο πολύ κλειστό παιχνίδι με τον Ίκαρο Νέαε Σμύρνης, όπου οι γηπεδούχοι είχαν θέσει το ρυθμό, ο ίδιος μπόρεσε να τους ξεφύγει με τους 17 του πόντους και τις εκπληκτικές του αμυντικές προσπάθειες προς το τέλος, όταν η ομάδα του είχε «κολλήσει» κι εκείνος έκλεψε μπάλες και έτρεξε. Ο Λευτέρης Ζαρμακούπης έκανε αυτά, που χρειάζονταν για ένα σημαντικό «διπλό».

3) Σπύρος Γεωργούτσος (Άρης Θήβας)

Δεν είναι εύκολο το μοντάρισμα ενός σχεδόν εντελώς νέου συνόλου, ειδικά όταν περιλαμβάνονται αρκετές δυνατές προσωπικότητες, όπως ο ίδιος. Ο Έλληνας φόργουορντ, όμως, βρίσκει τα πατήματά του με τον καιρό και δίνει τις λύσεις, που περιμένει ο Βαγγέλης Ματσαγγούρας, όντας εκείνος με την πιο σταθερά ευρισκόμενη σε υψηλό επίπεδο απόδοση κόντρα στην Χαλκίδα, τελειώνοντας με 22 πόντους και ένα τρίποντο. Το ίσως πιο μεστό παιχνίδι του Σπύρου Γεωργούτσου, ήρθε στην πιο κομβική μέχρι τώρα στιγμή.

4) Σταύρος Παρδακάς (Καλλιθέα)

Δε σταματά να κάνει τα αντίπαλα καλάθια να... αναστενάζουν φέτος, όντας ο τρίτος σκόρερ του ομίλου και, φυσικά, ο ηγέτης της Καλλιθέας στη γενναία της προσπάθεια. Με αντίπαλο το Δειλινό, έφτασε τους 27 πόντους με δύο τρίποντα, όπως και συμμετοχή σε όλα τα κρίσιμα σημεία, την οποία άλλωστε περιμένουν όσο τίποτε άλλο στην ομάδα της Ρόδου, από τον ίδιο. Ο Σταύρος Παρδακάς μοιάζει να έχει πάρει προσωπικά το ζήτημα της παραμονής, για την οποία ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν με νύχια και με δόντια.

5) Παναγιώτης Καραβανάς (Μελίσσια)

Ήταν... από άλλο πλανήτη στην αναμέτρηση της Ραφήνας και κυριάρχησε απόλυτα στις δύο ρακέτες. Η «μαγική» του εμφάνιση και, μάλλον, η καλύτερη με την φανέλα των Μελισσίων, ήρθε σε μια στιγμή, που η ομάδα του έπρεπε να δείξει «μέταλλο», και οι 20 πόντοι του είναι μόνο ενδεικτικοί, του τι έκανε στο «ζωγραφιστό», με το συγκρότημα του Αλέκου Δάγλα να μένει μόνο του στη δεύτερη θέση του ομίλου. Ο Παναγιώτης Καραβανάς, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά πώς κερδίζονται τέτοια παιχνίδια.

Προπονητής: Αλέκος Δάγλας (Μελίσσια)

Ανέλαβε μια κατάσταση ήδη... πολύ καλά στρωμένη, για να της δώσει την απαραίτητη «ώθηση» για το «βήμα» παραπάνω, με την εμπειρία που αναμφισβήτητα διαθέτει, για το πώς κάνει κανείς πρωταθλητισμό. Αυτό ήθελε εξαρχής να μεταδώσει, άλλωστε, στους παίκτες του και τα αποτελέαματα φαίνονται, με αποκορύφωμα στο ντέρμπι της Ραφήνας, όπου οι παίκτες του έπρεπε να περάσουν από μια ψυχοφθόρο διαδικασία 50 λεπτών και τα κατάφεραν, έχοντας τις απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Κάπως έτσι, τα Μελίσσια είναι μόνα τους στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΟΦΗ, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία πως αυτό αποτελεί έργο Αλέκου Δάγλα.

(*) Εκκρεμεί ο αγώνας του ΒΑΟΛ Χίου με τον Λοκρό Αταλάντης

Photo Credits: Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ