23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Άγγελος Τσάμης (Αχαγιά)

Η μεταγραφή του στην Αχαγιά ήταν φυσικά συναισθηματικής αξίας σε μεγάλο βαθμό, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και την αντίστοιχη αγωνιστική, όντας έτοιμος να την «εκτοξεύσει». Δεν ανταποκρίνεται στο στυλ του παίκτη, που... θα προσπαθεί μόνος του να «σμπαραλιάζει» μία άμυνα χωρίς να αφήνει τους συμπαίκτες του να διακριθούν, αλλά αντίθετα είναι ο απόλυτος επαγγελματίας, που θα κάνει τα πάντα για το καλό του συνόλου, όντας καταλυτικός σε κάθε ματς, όπως σε αυτό της Κηφισιάς, όπου πρόσφερε τόσο πολλά πέραν των 17 πόντων με ένα τρίποντο. Αυτός είναι ο Άγγελος Τσάμης, εν ολίγοις ένα παράδειγμα προς μίμηση.

2) Θανάσης Ζαφείρης (Έσπερος Πατρών)

Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες, ενός εκ των πλέον νεανικών συνόλων στην κατηγορία, συνεχίζει να είναι ένας σπουδαίος παράγοντας, για να πετυχαίνει το δύσκολο πρότζεκτ που έχει επιλέξει εδώ και πολύ καιρό ο Έσπερος. Όταν χρειαστεί, δε, στα δύσκολα θα είναι εκεί και στο παιχνίδι με την Καλαμάτα ήταν αυτός, που ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, για να γράψει το τελικό 66-65 και να ολοκληρώσει την ανατροπή η ομάδα του, έχοντας συνολικά 17 πόντους με δύο τρίποντα. Αυτές οι βολές του Θανάση Ζαφείρη μπορεί να σημαίνουν πολλά για το μέλλον.

3) Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλό σκορ και μόλις δύο παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων (ένας από κάθε πλευρά), είναι λογικό να ξεχωρίσει ο πρωταγωνιστής της νικήτριας ομάδας. Ο έμπειρος φόργουορντ, άλλωστε, έχει πάρει... προσωπικά την επιβίωση του Πέρα στην κατηγορία και με 14 πόντους κι ένα τρίποντο, ήταν και πάλι αυτός που το οδήγησε, για μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε τεστ παραμονής. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθε ο Γιάννης Τσολάκης.

4) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Ο ηγέτης της Ακράτας συνεχίζει για τρίτη χρονιά να είναι το σήμα κατατεθέν της. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, άλλωστε, για να περιγράψουν την αξία και το πόση εμπιστοσύνη μπορεί να του δείχνει οποιοσδήποτε προπονητής περνά από την ομάδα, βασιζόμενος δικαίως πάνω του, με τον ίδιο να την κατευθύνει προς την ηρεμία, με 19 πόντους και τρία τρίποντα σε μια εξαιρετική του βραδιά και εκτός των 6.75 μέτρων κόντρα στο Ληξούρι. Ο Σάκης Βεσκούκης είναι πάντα η εγγύηση για αυτό το σύλλογο, όποια κι αν είναι η κατάσταση.

5) Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός)

Επέστρεψε... σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, για να πάρει την ομάδα του από το χέρι και μαζί τη θέση του στο χαμηλό μας σχήμα για αυτή την αγωνιστική. Στην Νίκαια ήταν το «κλειδί» για τον Ηλυσιακό, «σκοτώνοντας» την άμυνα του Άρη με 20 πόντους και ένα τρίποντο, για ένα «διπλό» που κεφαλαιποίησε το θρίαμβο επί της Κηφισιάς και εξασφαλίζει για κάποιο καιρό την ησυχία. Για τέτοια ματς, άλλωστε, υπάρχει ο Αντώνης Φώτσης.

Προπονητής: Παναγιώτης Ζωντός (Αιγάλεω)

Αποτέλεσε... το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα τρομερό ρόστερ, που δημιούργησε αυτή η ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ειδικά για αυτές τις κατηγορίες που... έχει φάει με το κουτάλι, βρίσκοντας πάντοτε τον τρόπο να κατευθύνει σωστά τους παίκτες του προς την επιτυχία, προετοιμάζοντας κάθε ντέρμπι σωστά, όπως αυτό με τη Μεγαρίδα, ή δείχνοντας ιδανική αντίδραση, όπως σε εκείνο με την Ακράτα. Ο Παναγιώτης Ζωντός είναι ο άνθρωπος, που έψαχνε το «Σίτι», για να διαχειριστεί το σύνολο, που δημιουργούσε.

2ος όμιλος

1) Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Ήταν, αναμφισβήτητα, μία από τις μεγάλες κινήσεις του καλοκαιριού, με παραστάσεις σπουδαίες και μια εκπληκτική χρονιά, προηγουμένως, στα Μελίσσια. Ο έμπειρος γκαρντ έχει μπει από την αρχή... στο πετσί του ρόλου του, όντας μια αναντικατάστατη μονάδα στην περιφέρεια και μία εκ των ηγετικών προσωπικοτήτων στον Αργοναύτη, οδηγώντας τον με 16 πόντους, τρία τρίποντα και εξαιρετική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού του, στην αντίδραση και το μεγάλο «διπλό» στον Ζωγράφο. Για τέτοιες καταστάσεις, ούτως ή άλλως, αποκτήθηκε ο Παντελής Καλογερόπουλος.

2) Στράτος Τσαμπής (ΚΑΠ)

Έχει βρει σιγά σιγά τα πατήματά του και βγάζει το σπουδαίο χαρακτήρα, που αναμφισβήτητα κατέχει. Η Κρήτη φαίνεται πως του έδωσε το... ερέθισμα να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, έχοντας 20 πόντους, με ένα τρίποντο και μια μεστή εμφάνιση, ώστε η Αγία Παρασκευή να ξεπεράσει τη δοκιμασία της απέναντι στο Δειλινό και να επανέλθει στις επιτυχίες. Ο Στράτος Τσαμπής γνωρίζει, το τι θέλει ο κόουτς Κακαλιάς από τον ίδιο και αρχίζει να ανταποκρίνεται.

3) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC)

Χωρίς αυτόν τον παίκτη, συγκεκριμένα, η πορεία αυτής της ομάδας θα ήταν εντελώς διαφορετική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τον τοποθετούμε ξανά στην κορυφαία πεντάδα, γιατί είναι ξανά αυτός που την παίρνει από το χέρι, έχοντας 22 πόντους με τρία τρίποντα, αλλά και τις δύο βολές στα 0.5", που σημειώνουν το 61-60 απέναντι στην Καλλιθέα και προσφέρουν ανακούφιση στην Χαλκίδα, με τη δεύτερη φετινή της νίκη. Ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης έχει πάρει... ξανά το όπλο του.

4) Γεράσιμος Κουτουφάς (Κορωπί)

Ήρθε από το Μάνσφιλντ, για να αποτελέσει μία από τις εξέχουσες παρουσίες της ομάδας, δείχνοντας πως το Κορωπί έχει παρόν και μέλλον. Από την αρχή της χρονιάς έχει μία σταθερή παρουσία σε υψηλό επίπεδο και ήταν καθοριστικός απέναντι στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, για τη δεύτερη σερί νίκη επί εποχής Μιχάλη Κακιούζη, σημειώνοντας 19 πόντους με ένα τρίποντο. Ο Γεράσιμος Κουτουφάς έχει αξιοποιήσει απόλυτα την ευκαιρία του να διακριθεί.

5) Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)

Ακόμη ένας ελπιδοφόρος αθλητής, που έχει δώσει από πέρυσι ένα σημαντικό δείγμα γραφής των ικανοτήτων του. Τα Μελίσσια έχουν στις τάξεις τους έναν σέντερ, που μπορεί στο μέλλον να αναρριχηθεί σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο, με τον Αλέκο Δάγλα να τον βλέπει με ικανοποίηση να κυριαρχεί κόντρα στους ψηλούς του ΒΑΟΛ Χίου, με 15 πόντους, βοηθώντας ουσιωδώς τον Έκτορα Οικονομόπουλο, για την επάνοδο στις νίκες. Ο Βασίλης Καραχάλιος είναι, καίτοι νέος, ένα σημείο αναφοράς στην φροντ λάιν και μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις αθλητών της ηλικίας του στην κατηγορία.

Προπονητής: Βασίλης Ράλλης (ΟΦΗ)

Από πέρυσι ο στόχος στον ΟΦΗ, με το που ήρθε, ήταν να πρωταγωνιστήσει. Η κρητική ομάδα ήταν εξαρχής το φαβορί, σε αυτό το πρωτάθλημα, δικαιώνοντας απόλυτα τις προσδοκίες έως τώρα και δείχνοντας, ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, με «διπλά» σαν αυτό στο Σχηματάρι. Θα είναι, μάλλον, περαστική από την κατηγορία, έχοντας καταφέρει να φέρει στις τάξεις της τους περισσότερους εκ των κορυφαίων του νησιού, για να γίνει η δύναμη που χρειάζεται στις εθνικές κατηγορίες, με τη γνωστή απήχηση που έχει ο ιστορικός σύλλογος. Ο Βασίλης Ράλλης, φυσικά, είναι ο ιδανικός για να υλοποιήσει από τον πάγκο της αυτό το όραμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ