23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότο.

1) Ηλίας Τσιλομελέτης (Ποσειδών Λουτρακίου)

Ο Ποσειδών Λουτρακίου πήρε μια νίκη γοήτρου και πιθανής ελπίδας για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα στο τοπικό ντέρμπι της Κορινθίας με τον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων, οφείλοντάς τη σε εκείνον κατά κύριο λόγο. Ο 21χρονος γκαρντ είναι από τα πρόσωπα, που αξίζει να προσέξει κανείς στο ρόστερ της συγκεκριμένης ομάδας, κάνοντας... πάρτι με 26 πόντους και δύο τρίποντα, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει. Ο Ηλίας Τσιλομελέτης δίνει φέτος τα δικά του διαπιστευτήρια.

2) Δημήτρης Πίνης (Δάφνη)

Είναι από τους παίκτες, που αποτελούν πολυτέλεια για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, διαθέτοντας σπουδαίες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες στηρίζοντας, μέσω αυτών, την νέα προσπάθεια της ιστορικής Δάφνης να ξεχωρίσει. Το ντέρμπι με τον εξίσου αήττητο τότε ΒΑΟΛ ήταν κριτήριο για τον αθηναϊκό σύλλογο κι εκείνος ήταν εκ των παικτών που μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε περίπατο, με 23 πόντους και επτά τρίποντα. Ο Δημήτρης Πίνης είναι από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος.

3) Αλέξανδρος Μπάρδας (Πορφύρας)

Ο συγκεκριμένος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όντας ο «μπόμπερ» στις υπηρεσίες κάθε προπονητή. Το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση με τον Τελεθριακό, όπου με 24 πόντους και πέντε τρίποντα δημιούργησε τις συνθήκες για μια άνετη επικράτηση της ομάδας της Φρεαττύδας, στην προσπάθεια να βρει τα δικά της «πατήματα» σε αυτή τη σεζόν. Ο Αλέξανδρος Μπάρδας είναι μια σταθερή αξία για όποιον τον έχει στο δυναμικό του.

4) Νάσος Περρωτής (Καλαμάτα)

Προσδίδει μια άλλη ποιότητα στο ρόστερ του Παύλου Νώντα, βοηθώντας με κάθε τρόπο και παίρνοντας προσπάθειες, όποτε εκείνες χρειάζονται. Στην Κυπαρισσία, οι συμπαίκτες του τον έψαχναν διαρκώς στο φινάλε και δικαιώθηκαν, καθώς ήταν εκείνος που έδωσε ηρεμία και λύσεις στο τοπικό ντέρμπι, σκοράροντας και τις νικητήριες βολές. Ο Νάσος Περρωτής είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» της έως τώρα αήττητης πορείας της Καλαμάτας και, αν πετύχει η ομάδα κάτι σπουδαίο, αυτό θα του πιστωθεί σε μέγιστο βαθμό.

5) Αντώνης Σκλήβας (Διαγόρας Ρόδου)

Είναι λίγο παράξενο μερικές φορές να πρέπει να συγκεντρωθείς και να παίξεις απέναντι σε μια ομάδα, που πριν από λίγο σου προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση με τη βράβευσή σου. Αυτό μπορεί να αισθάνθηκε και ο Έλληνας σέντερ, αλλά ήταν εκείνος που «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας τους 18 πόντους με απόλυτη κυριαρχία στη ρακέτα. Ο Διαγόρας Ρόδου κάνει πορεία πρωταθλητισμού και σε μεγάλο βαθμό παίρνει τα εύσημα ο Αντώνης Σκλήβας.

Προπονητής: Ανδρέας Δρακόπουλος (Κορωπί)

Το Κορωπί είχε βρεθεί πριν από μερικά χρόνια μια ανάσα από την Α2 και ξεκίνησε μια νέα εποχή στη Γ' Εθνική, εμπιστευόμενο τον ταλαντούχο κόουτς στο να τον προαγάγει στην ανδρική ομάδα πριν από δύο χρόνια, όντας μάλιστα και... παιδί του συλλόγου. Η φετινή σεζόν δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά το... τσιπάκι γύρισε μέσα σε δύο μέρες, καθώς μετά τη οριακή ήττα στην Χίο από τον ΒΑΟΛ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει ένα τεράστιο «διπλό» στον Βροντάδο, με την πορεία της ομάδας των Βορείων προαστίων έκτοτε να είναι διαφορετική, αφού από το 1-2 σήμερα έχει ρεκόρ 4-3. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος βρήκε τον τρόπο να αλλάξει το κλίμα και όλα είναι πιο αισιόδοξα στο Κορωπί, με το ματς αυτό να είναι ίσως το εφαλτήριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ