23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότου), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Nότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Άλκης Ιωάννου (Κορωπί)

Ο Άλκης Ιωάννου ήταν ο από μηχανής Θεός για το Κορωπί στο ματς μέσα στα Ιλίσια. Με δικό του τρίποντο στη λήξη του χρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σπουδαία νίκη στην παράταση στην αναμέτρηση κόντρα στον Ηλυσιακό. Εκτός όμως από το καθοριστικό buzzer beater ο 20χρονος παίκτης σημείωσε ακόμα 11 πόντους στο 6ο παιχνίδι του πρωταθλήματος δείχνοντας έτσι τη σταθερά ανοδική του πορεία.

2.Δημήτρης Λαμπρόπουλος (ΝΕΟΛ)

Στο νήμα πήρε τη νίκη ο ΝΕΟΛ επί της Παναχαϊκής μέσα στην Πάτρα. Η ομάδα από το Ληξούρι επικράτησε με 84-80 των γηπεδούχων, με τον Δημήτρη Λαμπρόπουλο να είναι ένας από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Ο 32χρονος γκαρντ στο συγκεκριμένο ματς έφτασε τους 16 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ με δικά του κλεψίματα βοήθησε προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να κάνουν την ανατροπή.

3.Φίλιππος Φρατζής (Αχαγιά ΄82)

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Φίλιππος Φρατζής απέναντι στην Ερμιονίδα. Ο 25χρονος πρώην φόργουορντ του Εσπέρου Πατρών για ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικός φτάνοντας συνολικά τους 91 πόντους στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου νότου, και αποτελώντας ένα από τα βαριά χαρτιά της Αχαγιώτικης ομάδας.

4. Στέφανος Σολωμός (ΑΟΠΦ)

Στον… ύπνο κόντεψε να πιάσει ο Γλαύκος την ΑΟΠΦ στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να ακολουθούν την ομάδα από την Πάτρα… μέχρι που μίλησε η εμπειρία του Στέφανου Σολωμού. Ο φόργουορντ ήταν καθοριστικός με αποτέλεσμα η ομάδα του να κάνει την ανατροπή και εν τέλει να πανηγυρίσει το πέμπτο της θετικό αποτέλεσμα. Ο Σολωμός ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 17 πόντους.

5.Γιώργος Οικονόμου (ΑΕΝΚ)

Με τον Γιώργο Οικονόμου να πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΝΚ πήρε τη νίκη της Ακράτας, παραμένοντας έτσι αήττητη στις Αδάμες. Ο  34χρονος σέντερ έφτασε τους 25 πόντους και για ακόμα ένα εντός έδρας ματς πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα.

Προπονητής

Ανδρέας Δρακόπουλος (Κορωπί)

Στο έξτρα πεντάλεπτο πανηγύρισε το Κορωπί του Ηλυσιακου με μόλις έναν πόντο διαφορά (78-77). Μερίδιο στη νίκη είχε και ο τεχνικός των «πρασίνων» της Ανατολικής Αττικής, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα του προκειμένου να επανέλθει από το -17 και εν τέλει να επικρατήσει μέσα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό και συνάμα νεανικό σύνολο.

2ος όμιλος

1.Αλεξανδρος Σταφάνου (ΧΒΑ)

Μπορεί ο Αλέξανδρος Στεφάνου να μην ευστόχησε στο τελευταίο σουτ που πήρε στην κανονική διάρκεια του ματς κόντρα στον Ερμή, παρόλα αυτά διόρθωσε τα κακώς… κείμενα και με το παραπάνω στην παράταση. Ο γκαρντ που διανύει την δεύτερη χρονιά του στην Χαλκίδα, όταν η ομάδα του στον έξτρα χρόνο βρέθηκε στο -5 (62-67) ευστόχησε από τα 6,75, ενώ και στο 69-67 της β παράτασης έβαλε το… χεράκι του προκειμένου η ΧΒΑ να περάσει μπροστά και εν τέλει να πανηγυρίσει απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου.

2.Γιώργος Τύρλας (Αργοναύτης)

Ο Αργοναύτης έκοψε το αήττητο σερί του Κρόνου, μέσα στον Άγιο Δημήτριο με τον Γιώργο Τυρλα να παίρνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Ο πολύπειρος αθλητής στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης σκόραρε 7 πολύτιμους πόντους, οι οποίοι τη στιγμή που μπήκαν καθόρισαν το παιχνίδι υπέρ του Αργοναύτη.  Συνολικά ο έμπειρος παίκτης συγκέντρωσε 26 πόντους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί με Μελίσσια, Κορωπί, Αετό, Λαύριο και Πανελευσινιακό.

3.Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Τα δυο καλάθια του Γιάννη Τσολάκη στο τέταρτο δεκάλεπτο απέναντι στον Μίλωνα, (με το σκορ να είναι στο 75-71) ήταν αυτά που κράτησαν τη νίκη στο Βυζαντινό. Ο 36χρονος φόργουορντ συνεχίζει την περσινή εξαιρετική πορεία (πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του Πέρα) στην ομάδα φτάνοντας αυτή τη φορά τους 19 πόντους με 2 τρίποντα.

4. Σωκράτης Γκιζογιάννης (Άρης Θήβας)

Ο Σωκράτης Γκιζογιάννης φέτος πήρε την απόφαση να αφήσει την πόλη της Χαλκίδας και να μετακομίσει στην Θήβα προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο σύνολο του Άρη. Ο έμπειρος φόργουορντ στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΟΚΧανιά έφτασε τους 24 πόντους, ενώ ήταν ο παίκτης που στο τέταρτο δεκάλεπτο στάθηκε καθοριστικός προκειμένου οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν το θετικό αποτέλεσμα.

5. Γιάννης Προδρόμου (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια)

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιάννης Προδρόμου δήλωσε «παρών» σκοράροντας διψήφιο αριθμό πόντων. Ο 32χρονος φόργουορντ του ΑΠΑΣ είναι σταθερά στους πρώτους σκόρερ του συνόλου και την 6η αγωνιστική έκλεισε το ταμείο του στους 17 πόντους με 1 τρίποντο.

Προπονητής

Ρούλης Αλμάνης (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια)

Ο ΑΠΑΣ κατέκτησε το πρώτο του θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα της Νάξου παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα να βρεθεί και στο +17. Ακόμα και όταν η ΦΕΑ πέρασε μπροστά με 67-64, τρέχοντας ένα μεγάλο σερί 20-0, ο Ρούλης Αλμάνης καθοδήγησε σωστά τους παίκτες του, ώστε να παραμείνουν ψύχραιμοι και ν ανατρέψουν με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν το «διπλό». Έτσι η συγκεκριμένη νίκη δίνει τα εύσημα και στον τεχνικό ο οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα νησιά του Αιγαίου (Ιπποκράτης Κω) αλλά η εμπειρία του προέρχεται από τις ομάδες του Βορρά (Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Αργοναύτη Καλαμαριάς, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γέφυρα και Μαντουλίδη)

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ