18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότο.

1) Γιάννης Τζιβελέκας (Δάφνη)

Αν η Δάφνη είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν το δικό του, καθώς οι περισσότερες επιτυχίες της ομάδας την φετινή σεζόν φέρουν τη δική του «σφραγίδα». Αυτό συνέβη και στο Πικέρμι, όπου ο ίδιος διασφάλισε τη διάβαση της ομάδας του από μια ύπουλη έδρα με μια τρομερή εμφάνιση στο φινάλε, φτάνοντας τους 32 πόντους με τέσσερα τρίποντα για το «5 στα 5» τότε της ιστορικής ομάδας. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι διαφορετικό να νιώθεις πως είσαι στο σπίτι σου και αυτό φαίνεται στην απόδοση του Γιάννη Τζιβελέκα.

2) Δημήτρης Κορκοσούρας (Πεύκη)

Πρόκειται για έναν παίκτη, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όντας πάντοτε... με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν καταλυτικός για ακόμη μια φορά για την Πεύκη, την οποία ακολούθησε και φέτος με στόχο την υπέρβαση της κορυφής στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, με το εντυπωσιακό να είναι πως οι 20 πόντοι του με τέσσερα τρίποντα έναντι της Ελευθερίας Μοσχάτου υπολογίζονται σαν... άλλη μια μέρα στο γραφείο. Αυτό, άλλωστε, περιμένουν όλοι από τον Δημήτρη Κορκοσούρα.

3) Σταύρος Χονδρόπουλος (Ερμιονίδα)

Όταν πήγαινε από την Νάξο στην Ερμιονίδα, κανείς δε θα περίμενε ότι θα ερχόταν η στιγμή, που μαζί με τον Τσιαμπά θα γίνονταν... αντί-Πελεκάνος, μετά την απόφαση του τελευταίου να μπει στην «Φάρμα» του ΑΝΤ1. Η ομάδα τους έψαχνε ήρωες και εκείνοι ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω, βγαίνοντας μπροστά με την Νίκη Αμαρουσίου, με τον 27χρονο γκαρντ να «γαζώνει» την ομάδα των Βορείων προαστίων με 20 πόντους και πέντε τρίποντα. Ο Άκης Καλαϊτζάκης ίσως βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Σταύρου Χονδρόπουλου, ο οποίος πρόσφερε μια μεγάλη ανάσα εν όψει των εορτών.

4) Γρηγόρης Παπάς (ΚΑΠ)

Η φετινή πορεία της ΚΑΠ είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με τη δική του απόδοση. Η δεσποτική του παρουσία στις ρακέτες φυσικά δεν περνά απαρατήρητη και η δική του δράση ήταν εκείνη, που χάρισε το μεγάλο «διπλό» στο Χαλάνδρι με 16 πόντους και δύο τρίποντα. Ο Γρηγόρης Παπάς, λόγω της θέσης και των ικανοτήτων του, κοντά και μακριά από το καλάθι, είναι από τους πιο δύσκολους παίκτες στο να αντιμετωπίσεις.

5) Νάσος Περρωτής (Καλαμάτα)

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα ματς και ο έμπειρος σέντερ περίμενε το πιο σπουδαίο, έως τότε, της Καλαμάτας για να πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν, μαζί με εκείνη της αμέσως επόμενης αγωνιστικής στην Κυπαρισσία. Η άμυνα του Αιόλου Αγυιάς δεν είχε τρόπο να τον αντιμετωπίσει, εκείνος ανέλαβε το σκοράρισμα και έδειξε πόσο ικανός είναι για αυτό με 23 πόντους, κάνοντας κι άλλες δουλειές σε μια πολυεπίπεδη προσφορά. Η παρουσία του Νάσου Περρωτή, άλλωστε, είναι αυτή που κάνει την Καλαμάτα να πιστεύει στο άλμα.

Προπονητής: Παύλος Νώντας (Καλαμάτα)

Μπορεί αγωνιστικά ο Περρωτής να άλλαξε επίπεδο την ομάδα, αλλά η αρχή είχε αρχίσει να γίνεται με την έλευση του Παύλου Νώντα, που έθεσε τις βάσεις για όσα βλέπουμε σήμερα, με την Καλαμάτα όχι μόνο να είναι αξιόμαχη, αλλά να αποκτά και πνεύμα νικητή, έχοντας και τη σαφή κατεύθυνση στο παρκέ. Όλα αυτά βγήκαν στο παιχνίδι με τον Αίολο Αγυιάς, όπου η «Μαύρη Θύελλα» επικράτησε σε έναν εκ των πιο εντυπωσιακών αγώνων τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα κάνει και ανατροπή στη διάρκειά του για να κάνει τότε το «5 στα 5» και να επιβεβαιώσει, ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Η αλλαγή αυτή στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και την προσωπικότητά της, οφείλεται πρώτα και κύρια στον Παύλο Νώντα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ