18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Χρήστος Ντακούλιας (Αιγάλεω)

Δεν έχει κρυφτεί ποτέ στα δύσκολα και ανέλαβε δράση, βλέποντας την Ακράτα να ξεφεύγει με 18 πόντους στην πρώτη περίοδο. Ο έμπειρος γκαρντ, που ήρθε για να κάνει πανίσχυρο το Αιγάλεω, ύστερα από μια πολύ καλή του σεζόν στην Α2 με το Μαρούσι, έφτασε τους 25 πόντους με δύο τρίποντα, κάνοντας «όργια» και οδηγώντας την ομάδα του, με το δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος που γνωρίζει, άλλωστε, ο Χρήστος Ντακούλιας, φέρνει πάντα επιτυχίες.

2) Νίκος Μπουργανός (Ηλυσιακός)

Είναι από τις περιπτώσεις παικτών, που βελτιώνονται αισθητά κάθε χρόνο και το ταλέντο ξεδιπλώνεται με φοβερό τρόπο στο παρκέ. Με αντίπαλο την Κηφισιά, ο νεαρός σκόρερ πήρε το ρόλο του ηγέτη, μιας και έλειπε ο Αντώνης Φώτσης, για να «σκοτώσει» την ομάδα των Βορείων προαστίων με 26 πόντους και δύο τρίποντα, σε μια μεγάλη ανάσα για τον Ηλυσιακό. Μπορεί να σημαίνει πολλά για το μέλλον, τόσο της ομάδας όσο και του ίδιου του Νίκου Μπουργανού, αυτή η εμφάνιση.

3) Γιώργος Μούκας (Κεραυνός Αιγίου)

Ήταν μεταξύ των παικτών, που δέχθηκαν την πρόκληση του Κεραυνού, σε μια ομάδα που «χτίστηκε» κάτω από πίεση χρόνου. Μαζί με τον Αγγελόπουλο, έχουν αναλάβει το έργο του να συνεχίσει ο σύλλογος της Αιγιαλείας την παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες, και στο ματς με τον Λέοντα ήταν εκείνος που... τελείωσε τα όνειρά του με 18 πόντους και δύο τρίποντα, επεμβαίνοντας όταν οι συμπαίκτες του χρειάστηκαν τις λύσεις. Ο Γιώργος Μούκας έδωσε τις χαριστικές βολές και μαζί τη δεύτερη νίκη στον Κεραυνό.

4) Βαγγέλης Μπαλάφας (Μεγαρίδα)

Ο... ειδικός των ανόδων, έδειξε πώς έρχονται αυτές στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ιωνικό ΝΦ. Η συνεισφορά του ήταν τρομερή και στις δύο πλευρές του παρκέ, σκοράροντας 17 πόντους με τρία τρίποντα, δημιουργώντας, παίζοντας άμυνα και εν ολίγοις... κάνοντας τα πάντα, για να συμφέρει. Όταν η Μεγαρίδα αποκτούσε πέρυσι κιόλας, στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, τον Βαγγέλη Μπαλάφα, υπολόγιζε σίγουρα την καταλυτική του παρουσία για ματς σαν και αυτό.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά)

Είναι μεταξύ των πιο βελτιωμένων παικτών την τελευταία τριετία στην κατηγορία, όντας ανάμεσα στους ψηλούς που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο για όλους τους ομίλους. Το επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά απέναντι στον Έσπερο Πατρών, καθορίζοντας το τοπικό ντέρμπι με τις ουκ ολίγες κερδισμένες «μάχες» του και τους, εν τέλει, 18 πόντους που πέτυχε, με αρκετά καλή δουλειά απέναντι στον ψυχολογικά ανεβασμένο Βύρλα. Με έναν τέτοιο Ανδρέα Οικονομόπουλο, το παιχνίδι της Αχαγιάς αποκτά πολλές διαστάσεις.

Προπονητής: Παναγιώτης Γκαναβίας (Πέρα)

Η ομάδα του πήγαινε στην Τέντα για μια δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική μεν, που θα έμπαινε όμως με την πλάτη στον τοίχο με νέα ήττα. Βρέθηκε, μάλιστα, να «κυνηγά» διαφορά 14 πόντων, αλλά οι λύσεις βρέθηκαν, το σκηνικό άλλαξε μέσα σε ένα δεκάλεπτο και δεν έγινε μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια το Πέρα έδειξε στην Καλαμάτα, πώς να διατηρείται σωστά ένα προβάδισμα, κυριαρχώντας και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναγιώτης Γκαναβίας παίρνει το μερίδιο του για την πνευματική ετοιμότητα και την αντίδραση των αθλητών του, για μια πολύτιμη δεύτερη νίκη.

2ος όμιλος

1) Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Ο... έτερος αδελφός ανέλαβε, αυτή την φορά, να «καθαρίσει» για χάρη του Λοκρού. Σε μια δύσκολη έξοδο στην Καλλιθέα, αυτός ήταν εξαιρετικός και, έχοντας 25 πόντους, τέσσερα τρίποντα και μια σπουδαία παρουσία σε κάθε τομέα, είτε στη δημιουργία είτε στην άμυνα, έγινε ασφαλώς ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η ομάδα της Αταλάντης μοιάζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτή, εν μέρει, οφείλεται και στην καλύτερη εικόνα του Άγγελου Μάτου.

2) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής χρειαζόταν οπωσδήποτε το «διπλό» στην Νέα Σμύρνη και κάποιον, που θα καθοδηγήσει τους υπόλοιπους με ασφάλεια. Ο έμπειρος σκόρερ έκανε αυτό ακριβώς, μέσω της δουλειάς που ξέρει πολύ καλά, να ταλαιπωρεί δηλαδή τις αντίπαλες άμυνες, όπως έγινε με αυτή του Ικάρου, απέναντι στην οποία τελείωσε με 27 πόντους και ένα τρίποντο. Ένα μεγάλο παιχνίδι του Γιάννη Γκρινιάρη μπορεί να αρκεί για την αντεπίθεση.

3) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC)

Ο μεγάλος ηγέτης της ΑΕΕΠ, που πέρυσι σε μεγάλο βαθμό κράτησε στην κατηγορία... με νύχια και με δόντια, της έδειξε το δρόμο και στην Αγία Παρασκευή. Με τους 21 πόντους του με δύο τρίποντα, την κατηύθυνε προς την πρώτη της φετινή νίκη, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο εκτός έδρας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλες επιδιώξεις για την φετινή σεζόν. Το... σάλπισμα της ολικής επαναφοράς, ήταν δυνατό από τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη.

4) Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (ΒΑΟΛ Χίου)

Ο ΒΑΟΛ Χίου βρίσκει σε κάθε ματς διαφορετικό πρωταγωνιστή και αυτό τον ξεχωρίζει, μαζί με τη δυνατή του έδρα. Το «3 στα 3» στο σπίτι του, ήρθε με τον Έλληνα φόργουορντ να υπερβάλλει εαυτόν και να φτάνει τους 13 πόντους με τρία τρίποντα, παίρνοντας τη θέση του στην πεντάδα, όχι μόνο για την εμφάνισή του, αλλά και το γεγονός, ότι απειλούσε με κάθε τρόπο τον Άρη Θήβας. Αντίδοτο, επί της ουσίας, δε βρέθηκε για τον Παναγιώτη Κωνσταντινάκο, που ήταν το «κλειδί».

5) Αλέξανδρος Σπανός (ΕΦΑΟΖ)

Θα παίξουμε με... χαμηλό σχήμα, για να αναδειχθεί, όπως του αξίζει, και ο «άσος» του ΕΦΑΟΖ, ο οποίος ήρθε για να τον οδηγήσει σε μια νέα εποχή, μετά τον υποβιβασμό από τη Β' Εθνική. Στα Μελίσσια ήταν απολαυστικός, ηγετικός, ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 23 πόντους με πέντε τρίποντα και εξασφαλίζοντας ένα τεράστιο «διπλό», που δεν έσπασε μόνο το αήττητο της ομάδας των Βορείων προαστίων, αλλά κάνει και... δήλωση πρωταθλητισμού για τη δική του. Ο Αλέξανδρος Σπανός, άλλωστε, βρίσκεται πάντα σε ομάδες, που διεκδικούν κάτι σπουδαίο και ξέρει ποιος είναι ο τρόπος να επιτευχθεί.

Προπονητής: Μιχάλης Κακιούζης (Κορωπί)

Δε θα μπορούσε να περιμένει πιο ονειρεμένο ντεμπούτο από αυτό στη Ραφήνα. Η ομάδα του μετρούσε ήδη 1-3 και οι παίκτες του μπήκαν σαν... καμικάζι, για να σταματήσουν την αήττητη πορεία του Αργοναύτη και να βγάλουν μια πολύ καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, που φαίνεται πως μπορούν να εξάγουν. Οι πρώτες ημέρες του Μιχάλη Κακιούζη, φαίνεται πως έφεραν μια... διαφορετική αύρα, που έχει πάντοτε μαζί του ο αρχηγός των τελευταίων μεγάλων επιτυχιών της Επίσημης Αγαπημένης, ενώ ο ίδιος ξεκινά για να κερδίσει το πρώτο του στοίχημα, ως πρώτος προπονητής σε ανδρική ομάδα.

Photo Credits: Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ