23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Φίλιππος Μοσχοβίτης (Κηφισιά)

Στην ωραία νέα εποχή που ξημέρωσε για την Κηφισιά, είναι εξαρχής πρωταγωνιστής. Ο Κώστας Παπαδόπουλος οφείλει σε μεγάλο βαθμό την εντυπωσιακή της παρουσία, που έχει συνοδευτεί από τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, με αποκορύφωμα την έως τώρα πληρέστερη εμφάνισή του απέναντι στο Ληξούρι, με 21 πόντους, δύο τρίποντα και τρομερή παρουσία στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε, ότι ο Φίλιππος Μοσχοβίτης είναι η ηγετική μορφή της ομάδας.

2) Ντίνος Σβερκούνος (Λέοντας)

Ήρθε στο Λέχαιο, για να γίνει ο κύριος εκφραστής ενός μεγάλου στοιχήματος, για να μην έχει η ομάδα την ίδια τύχη με την Ολυμπιάδα. Προς το παρόν, μοιάζει ικανή να το κερδίσει, με τον ίδιο να είναι καθοριστικός και στον αγώνα με την Καλαμάτα, μετά την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό, σημειώνοντας 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα, μεταξύ των οποίων και εκείνο που «σκότωσε» τους «μελανόλευκους» στα 20" για το 69-63. Ο Ντίνος Σβερκούνος μοιάζει να παίρνει την υπόθεση αυτή... προσωπικά.

3) Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ)

Η ομάδα... Πεττά-ει, όπως ανέφερε και η ίδια η διοίκηση σε ανακοίνωσή της. Και δεν έχει άδικο, όταν βλέπει τον πολύπειρο σκόρερ να «οργιάζει», φτάνοντας τους 29 πόντους στην αναμέτρηση με τον Κεραυνό Αιγίου και «διαλύοντας» κάθε προσπάθεια της άμυνάς του να τον σταματήσει. Ο Νίκος Πέττας είναι, άλλωστε, μια πολυτέλεια για αυτή την κατηγορία.

4) Μάκης Θέος (Μεγαρίδα)

Ο όρος της πολυτέλειας, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ισχύει και για τον ψηλό της Μεγαρίδας, ο οποίος έκανε μια επίδειξη κλάσης στην αναμέτρηση της Ακράτας. Πετυχαίνοντας 17 πόντους με ένα τρίποντο, όλους σε τελευταία περίοδο και παράταση, κι έχοντας παράλληλα εξαιρετική παρουσία στην άμυνα, ήταν ο παίκτης που «έσπρωξε» τους υπόλοιπους στη μεγάλη ανατροπή και το «διπλό» ανόδου. Ο Μάκης Θέος ήξερε πολύ καλά τι έκανε, επιλέγοντας το καλοκαίρι να αγωνιστεί στο σύλλογο αυτόν, μετά από μια «μαγική» χρονιά στην Α2 με την Καρδίτσα.

5) Παναγιώτης Βύρλας (Έσπερος Πατρών)

Ο νεαρός σέντερ είναι σε διαρκώς ανοδική πορεία από πέρυσι και την επιβεβαιώνει, με την επιβλητικότητά του στις δύο ρακέτες να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά για την ομάδα του στο θρίαμβο με τον Ηλυσιακό. Ο ίδιος έφτασε τους 20 πόντους, κάνοντας πολύ καλή δουλειά με τους αντίπαλους ψηλούς και δικαιώνοντας ακόμη μία φορά τον Σπύρο Δεράο για την εμπιστοσύνη. Ο Παναγιώτης Βύρλας, άλλωστε, είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο επιτυχημένο έως σήμερα πλάνο του Εσπέρου.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Ο ίδιος λέει πως η ομάδα του πρέπει να το απολαύσει και αυτό αποδεικνύεται μέχρι τώρα. Παρά τις απαιτήσεις πρωταθλητισμού, το χαίρεται και παίρνει νίκες, με μεγάλες ανατροπές μάλιστα, όπως αυτή της Ακράτας, όπου γύρισε το -11 των 95" πριν από τη λήξη και πήρε το αποτέλεσμα στην παράταση, για να κάνει το «4 στα 4» και να επιβεβαιώσει, ότι έχει έρθει για να είναι... περαστική. Στα Μέγαρα ανατέλλει μια νέα δύναμη και ο Γιώργος Μάνταλος έχει βάλει τη «σφραγίδα» του.

2ος όμιλος

1) Στέλιος Καλεμτζάκης (Άρης Θήβας)

Αποτέλεσε «μήλον της έριδος» για αρκετές ομάδες το περασμένο καλοκαίρι και, τελικά, επέλεξε τον Άρη Θήβας, αποτελώντας τον κύριο εκφραστή του στο παιχνίδι. Αυτό απέδειξε και με την Καλλιθέα, όπου με μια απίστευτη εμφάνιση, 22 πόντους, πέντε τρίποντα και συμβολή ακόμη και στην άμυνα, εγγυήθηκε την πρώτη νίκη της σεζόν, που ήρθε επιτέλους, μετά από συνεχόμενες ατυχίες και ήττες στις λεπτομέρειες. Αυτή την φορά, τα χαμόγελα ήρθαν και πολλά οφείλονται στον Στέλιο Καλεμτζάκη.

2) Δημήτρης Δρίβας (ΕΦΑΟΖ)

Είναι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής και δικαιολογημένα βρίσκεται στην πεντάδα. Δεν είναι μόνο οι 16 πόντοι του με δύο τρίποντα, αλλά και το λέι απ που γλιτώνει τον ΕΦΑΟΖ από το «έμφραγμα», για την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες και μια πολύ καλή πορεία έως τώρα, μετά τον υποβιβασμό από τη Β' Εθνική. Ο Δημήτρης Δρίβας επιβεβαιώνεται, ως μια επιλογή... διάνα για τον Τάκη Ζήβα.

3) Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου (ΟΦΗ)

Έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την χρονιά και αξίζει να βρίσκεται στην πεντάδα και για αυτό το λόγο. Είναι συμπληρωματικός λόγος, μαζί με τους 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα που σημείωσε στην Χαλκίδα, «σκοτώνοντας» από μακριά την ΑΕΕΠ και οδηγώντας τον ΟΦΗ στο δικό του απόλυτο. Ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου παίρνει και ρόλο πρωταγωνιστή στον ΟΦΗ, με τον Βασίλη Ράλλη να βλέπει την επιλογή του να είναι ορθότατη.

4) Θανάσης Κόντος (Μελίσσια)

Ήρθε να συμπληρώσει ιδανικά τον Έκτορα Οικονομόπουλο, για να έρθει ένα νέο σημαντικό αποτέλεσμα, αυτή την φορά στη δύσκολη έξοδο του Κορωπίου. Έφτασε τους 19 πόντους με τρία τρίποντα, απειλώντας με κάθε τρόπο και δείχνοντας το εύρος λύσεων που έχει στα χέρια του ο Αλέλος Δάγλας. Ο Θανάσης Κόντος είναι, ούτως ή άλλως, ένα πολύ βασικό «γρανάζι» και αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία στα 23 του χρόνια.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Είναι ο ηγέτης, ορισμός αυτής της λέξης. Αυτός, που θα τραβήξει σε κάθε περίπτωση τον Λοκρό, ειδικά όταν έρχονται τα δύσκολα. Έτσι έγινε και στην αναμέτρηση με την ΚΑΠ, όπου η ομάδα της Αταλάντης χρειαζόταν επιτακτικά το αποτέλεσμα κι αυτός έκανε... τα πάντα, τελειώνοντας με 31 πόντους και δύο τρίποντα. Άλλη μια επίδειξη ποιότητας, δίχως αμφιβολία, από τον φοβερό Ανέστη Μάτο.

Προπονητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Είναι άδικο, όπως ήταν και τις προηγούμενες ίσως, να ξεχωρίσουμε παίκτη από τον εκπληκτικό Αργοναύτη των πολλών ηρώων. Καλό είναι, επομένως, να αντικατοπτριστεί όλη αυτή η υπέροχη ομαδική προσπάθεια που έχει φέρει το απόλυτο νικών σε τέσσερις αγώνες, στο πρόσωπο του προπονητή του, με το σύνολό του να εκμεταλλεύεται κάθε αδυναμία του Ερμή και να παίρνει ένα «διπλό» στο Σχηματάρι, που ίσως δεν πάρει κανείς άλλος στη συνέχεια. Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, μεθοδικά και χωρίς πολλές φανφάρες, έχει φτιάξει ένα ρόστερ... για να ζηλεύεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ