15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος Όμιλος

1.Γιάννης Αναγνωστάκης (ΚΑΟΚ)

Η Κόρινθος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κατακτώντας το «διπλό» του ΑΟ Ερμιόνης με 80-72. Πρώτος σκόρερ των «κόκκινων» αλλά και ολόκληρης της αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Γιάννης Αναγνωστάκης ο οποίος έκλεισε ταμείο στους 32 πόντους με 6 τρίποντα. Ο 25χρονος γκαρντ αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, έχοντας αγωνιστεί πριν τρεις σεζόν στην Basket League με το Λαύριο, ενώ ακολούθησαν Ψυχικό (Α2) και πέρυσι ο Πανελευσινιακός (Β' Εθνική)

2. Ανδρέας Κατωπόδης (Κορωπί)

Για ακόμα ένα εντός έδρας ματς o Ανδρέας Κατωπόδης  έκανε τις… αλχημείες του προκειμένου το Κορωπί να συνεχίσει αήττητο στο πρωτάθλημα. Ο 25χρονος γκαρντ εκτός από 26 πόντους που σκόραρε κόντρα στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησε 2 κλεψίματα και μοίρασε 3 ασίστ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αποτελώντας την σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την ομάδα της Ανατολικής Αττικής.

3. Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος (Γλαύκος)

Ο Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος έγινε ο «ήρωας» του Γλαυκου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Ο φόργουορντ με γκολ-φάουλ στη λήξη του παιχνιδιού (σε νεκρό χρόνο) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 72-71, στο ντέρμπι του νομού Αχαΐας.

4. Γιώργος Θεοδωράκος (ΝΕΟΛ)

Στους 101 πόντους σταμάτησε ο ΝΕΟΛ στο ματς κόντρα στην ΑΕΝΚ. Το σύνολο από το Ληξούρι με ομαδική δουλειά κατάφερε να πανηγυρίσει και να συνεχίσει αήττητο στην κορυφή της βαθμολογίας. Μέσα στους πέντε διψήφιους για την ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου και ο Γιώργος Θεοδωράκος (20 πόντους), ο οποίος «βομβάρδισε» με 6 τρίποντα τον αντίπαλο του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή σεζόν πρωταγωνίστησε στην Α2 και τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

5. Μάρτιν Λαζαρίδης (Άρης Νίκαιας)

Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο Άρης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η ομάδα της Νίκαιας μετά την άτυχη πρεμιέρα της αλλά και το αναγκαστικό κενό, μπήκε φουριόζα στο παρκέ και πήρε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Παναχαϊκή. Εξαιρετικός  στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Μάρτιν Λαζαρίδης, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα (14 πόντους) μέσα από τη ρακέτα για τους γηπεδούχους.

Προπονητής:

Κώστας Ρουμελιώτης (ΚΑΟΚ)

Ο ΚΑΟ Κορίνθου παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος απέναντι στον ΑΟ Ερμιόνης και με σταθερή παρουσία κατά τη διάρκεια του ματς πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα. Πρωτεργάτης για τη συγκεκριμένη εμφάνιση της ομάδας ήταν ο τεχνικός του συνόλου Κώστας Ρουμελιώτης, ο οποίος καθοδήγησε σωστά προκειμένου ο ΚΑΟΚ να κάνει το 2-1 στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει η ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα από το Ληξούρι.=

2ος Όμιλος

1.Βαγγέλης Γεροκώστας (Ένωση Ιλίου)

Ο «μικρός» έχει εντυπωσιάσει στα πρώτα παιχνίδια της Ένωσης Ιλίου στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα στο ματς κόντρα στον Άρη Θήβας που κρίθηκε στην παράταση, ο Βαγγέλης Γεροκώστας εκτός από το προσωπικό του ταμείο (23 πόντους) μοίρασε την μπάλα δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο… πονοκέφαλο στον αντίπαλο του.

2. Φίλιππος Σταμέλος (Αργοναυτης Τριγλίας)

Ο Φίλιππος Σταμέλος επικράτησε στους αιθέρες στο παιχνίδι του Αργοναύτη κόντρα στη ΦΕΑ ΝΦ. Ο 22χρονος γκαρντ εκτός από τους 13 πόντους που σκόραρε, έβγαλε μεγάλη ενέργεια μέσα στο παρκέ της Ραφήνας μαζεύοντας 12 πολύτιμα ριμπάουντ για την ομάδα του.

3. Νίκος Χάρος (Τα Φανάρια)

Στην 11η χρονιά του με τη φανέλα του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια ο Νίκος Χάρος δείχνει να είναι πιο αποδοτικός από ποτέ για την ομάδα του. Ο φόργουορντ της ομάδα της Νάξου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον ΑΟΚΧανιά φτάνοντας τους 24 πόντους με 4 τριποντά.

4. Αχιλλέας Πιτούλης (ΕΦΑΟΖ)

Την ενέργεια που χρειαζόταν προκειμένου να πάρει τη νίκη του ΒΑΟΛ βρήκε ο ΕΦΑΟΖ στον Αχιλλέα Πιτούλη. Ο 24χρονος, οποίος «μετακόμισε» φέτος στου Ζωγράφου, και φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα με τους ρυθμούς της ομάδας και αυτό βγαίνει και στο παρκέ. Στο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Χίου ο Πιτούλης έγραψε 18 πόντους.

5. Ζαχαρίας Πουρνάρας (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας επέστρεψε στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου προκειμένου να τον ενισχύσει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Μάλιστα ο 24χρονος παίκτης μοιάζει να έχει ρόλο μπαλαντέρ καθώς εκτός από την περιφερειακή ζώνη πλησιάζει όλο και περισσότερο στη ρακέτα. Αποτέλεσμα οι 12 πόντοι που σκόραρε απέναντι στην ΧΒΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Προπονητής:

Τακης Πανούλιας (Ένωση Ιλίου)

Δύσκολο έργο φαίνεται πως έχει φέτος ο Τάκης Πανουλιας στην Ένωση Ιλίου. Ο τεχνικός καλείται να συνδυάσει την «εμπειρία» του κορμού με τη «φρεσκάδα» των νεαρών παικτών, σε ένα άκρος απαιτητικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής τα ποσοστά των ευνοούν, καθώς η ομάδα του έχει κάνει το 2-1 στη σειρά κατακτώντας τη νίκη του Μίλωνα και του Άρη Θήβας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ