18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Σαράντος Θεολογίτης (Πέρα)

Έχει κάνει αρκετά εδώ και καιρό, ενώ ήταν καιρός να διακριθεί σε ένα ματς. Το έκανε με τον Άρη Νικαίας, όπου οι 14 πόντοι του με δύο τρίποντα, αρκετοί εκ των οποίων σε κρίσιμα σημεία, έφεραν την νίκη στο Πέρα, που συνεχίζει να αγωνίζεται με έντονο ζήλο. Ο αγώνας αυτός ήταν η επιβράβευση του Σαράντου Θεολογίτη.

2) Θρασύβουλος Μακρυγιάννης (Κηφισιά)

Ο νεαρός γκαρντ είναι από τους κορυφαίους της χρονιάς στη δική του ηλικιακή κατηγορία. Έχει πραγματοποιήσει μια μεστή σεζόν, πιο ώριμη από ποτέ, σε μια από τις αποκαλύψεις αυτής της «τρελής» μεν, επιτυχημένης δε πορείας της Κηφισιάς, σημειώνοντας 20 πόντους με δύο τρίποντα. Ο Θρασύβουλος Μακρυγιάννης έπαιξε και ρόλο ηγέτη στο «διπλό» με τον Έσπερο.

3) Κώστας Μουμπάρακ (Ιωνικός ΝΦ)

Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και, πάντοτε, σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια δήλωσε «παρών». Κάπως έτσι, θα πάρει οριακά τη θέση από τον Νίκο Πέττα, έχοντας προσφέρει και πολυδιάστατα κόντρα στο Αιγάλεω, με τους 26 πόντους του με 4 τρίποντα να οδηγούν τον Ιωνικό στην άνοδο. Ο Κώστας Μουμπάρακ βλέπει την επιλογή του καλοκαιριού του 2017 να δικαιώνεται απόλυτα.

4) Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός)

Ο «Μπάτμαν» προχώρησε σε άλλη μια παράσταση στην Τέντα. Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του απέναντι στην Καλαμάτα, φτάνοντας τους 17 πόντους με δύο τρίποντα, αλλά ήταν εκείνος που την κράτησε μέχρι την αντεπίθεση στο φινάλε, που έφερε το «διπλό». Ο Αντώνης Φώτσης, εν ολίγοις, «καθάρισε» την χρονιά αυτή για τον Ηλυσιακό.

5) Μάκης Θέος (Μεγαρίδα)

Τα λόγια για τον ίδιο περισσεύουν και μαζί με τον Δημήτρη Μαλούκο κατάφεραν να βρουν ιδανική «χημεία» για ένα «ακαταμάχητο» δίδυμο ψηλών. Ο έμπειρος σέντερ τιμώρησε τους αντιπάλους του με κάθε τρόπο, τελειώνοντας με 15 πόντους και δύο τρίποντα έναντι της Αχαγιάς. Ο Μάκης Θέος ήταν ξανά συγκλονιστικός και η Μεγαρίδα «κλείδωσε» την ίσως προνομιούχο τρίτη θέση.

Προπονητής: Κώστας Σορώτος (Ιωνικός ΝΦ)

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε στα μέσα τη σεζόν μια ήδη... στρωμένη από τον Μάριο Δεσποτάκη κατάσταση αγωνιστικά, αλλά η ομάδα χρειαζόταν το κάτι παραπάνω. Της το έδωσε εκείνος, οδηγώντας τη σε μια τρομερή αήττητη πορεία, που αν τελειώσει στο Ληξούρι θα την φέρει πρωταθλήτρια του ομίλου, υπερκερνώντας το «εμπόδιο» του πανίσχυρου Αιγάλεω. Ναι, ο Κώστας Σορώτος και οι παίκτες του, υπό αυτή την έννοια, έκαναν μια δική τους υπέρβαση.

2ος όμιλος

1) Βασίλης Κυπαρίσης (Μελίσσια)

Ο νεαρός γκαρντ είναι καταλυτικός στις τελευταίες αγωνιστικές για την άνοδο. Δε σταματά να κάνει... παπάδες και το επανέλαβε στη Θήβα, όπου με 21 πόντους και δύο τρίποντα, με πολλές «ενέσεις» σκοραρίσματος σε κρίσιμα σημεία, έφερε στα Μελίσσια ένα «διπλό», που στο τέλος αυτής της εβδομάδας μπορεί να ισοδυναμεί με τη Β' Εθνική. Ο Βασίλης Κυπαρίσης βρήκε την ευκαιρία να κάνει το «βήμα» μπροστά και... την άρπαξε από τα μαλλιά.

2) Χρήστος Καρλάφτης (ΟΦΗ)

Ήταν ο «παράγοντας Χ» στο θρίαμβο του ΟΦΗ στην Χίο, στην ίσως πιο επικίνδυνη αποστολή της χρονιάς, δεδομένων των συνθηκών. Οι δικοί του 18 πόντοι με 6 τρίποντα, «βομβαρδίζοντας» ανιλεώς πίσω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, ήταν αυτό που χρειαζόταν για το «διπλό» ανόδου. Αν αυτή έρθει, τελικά, ο ΟΦΗ θα χρωστά πολλά στον Χρήστο Καρλάφτη.

3) Λάμπρος Παπανίκος (ΚΑΠ)

Ο νεαρός γκαρντ κατάφερε να είναι μεταξύ αυτών, που ξεχώρισαν σε μια χρονιά, όπου δύσκολα θα αποφευχθεί ο υποβιβασμός της ιστορικής ομάδας της Αγίας Παρασκευής. Ο ίδιος, τουλάχιστον, συνεχίζει να παλεύει και ήταν εκείνος, που ίσως να έχει «σκοτώσει» τον Ίκαρο, μετρώντας 21 πόντους με 5 τρίποντα. Ο Λάμπρος Παπανίκος είναι μία από τις αξιόλογες περιπτώσεις σε αυτό το πρωτάθλημα στην ηλικία του.

4) Σταύρος Παρδακάς (Καλλιθέα)

Ο έμπειρος σκόρερ... δε σταματά σε καμία περίπτωση, δείχνοντας πάντα το δρόμο με τη διάθεσή του. Οι 22 του πόντοι με δύο τρίποντα προστέθηκαν σε αυτή την εκπληκτική του χρονιά και έφεραν ακόμη μια επιτυχία για το ονόρε στην Καλλιθέα, με «θύμα» μια ισχυρή ομάδα. Εκτός της έννοιας του σκοραρίσματος, ο Σταύρος Παρδακάς είναι και συνώνυμο της επιθυμίας.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Είναι έτοιμος για το ντέρμπι ανόδου στα Μελίσσια και το απέδειξε περίτρανα. Σε έναν ύπουλο αγώνα με τον ΕΦΑΟΖ, ο έμπειρος ψηλός έκανε ξανά τη διαφορά με 22 πόντους και ένα τρίποντο, φέρνοντας ακόμη μία νίκη μαζί με τον αδελφό του Άγγελο. Αυτοί οι δύο, άλλωστε, ο Ανέστης και ο Άγγελος Μάτος, φέρνουν την άνοδο στην Αταλάντη.

Προπονητής: Αλέκος Δάγλας (Μελίσσια)

Η ομάδα του, με ουκ ολίγους παίκτες νεαρής ηλικίας, έχει καταφέρει να επιβιώσει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Μία από αυτές ήταν και στη Θήβα, όπου έπρεπε να ανταποκριθεί στη συνθήκη της παράτασης και τα κατάφερε περίφημα, παίρνοντας ένα «διπλό» που μπορεί να ισοδυναμεί με άνοδο. Ο Αλέκος Δάγλας βλέπει τη δουλειά του να έχει επιβραβευτεί και τα Μελίσσια έχουν στα χέρια τους την άνοδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ