18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Δημήτρης Λαμπρόπουλος (Ληξούρι)

Στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα του, ανέλαβε εκείνος να τελειώσει την Καλαμάτα. Δεν είναι μόνοι οι 21 πόντοι του με δύο τρίποντα, αλλά κυρίως η συμμετοχή σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, πετυχαίνοντας καθοριστικά σουτ μετά το 55-55 και φέρνοντας την απαραίτητη ψυχραιμία, για να διασφαλίσει το Ληξούρι τα μπαράζ. Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος την πιο σπουδαία στιγμή δικαίωσε τον Μάρκο Τζουγανάτο για την εμπιστοσύνη. 

2) Άγγελος Τσάμης (Αχαγιά)

Ο ηγέτης της Αχαγιάς εμφανίστηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι, που έπαιρνε δύσκολη τροπή για την ομάδα του και «καθάρισε». Με τον Ηλυσιακό να πλησιάζει προς το φινάλε, εκείνος με τους 24 πόντους με δύο τρίποντα και οι παίκτες του Χρήστου Σαράντη με τη δική του συμβολή απέδειξαν, ότι θα παίζουν κάθε αγώνα μέχρι τέλους. Η αγωνιστική αξία του Άγγελου Τσάμη, άλλωστε, δεν μπαίνει σε αμφισβήτηση.

3) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Ο «Σούπερμαν» είναι σε τρομερή κατάσταση και φέρνει τον τίτλο στο «Σίτι». Όταν τον βλέπεις να σκοράρει 36 πόντους με 11 τρίποντα, τότε καταλαβαίνεις πως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για όσα... υπέφερε η άμυνα του Κεραυνού από τις άγριες διαθέσεις του, στέλνοντας το μήνυμα του... μηδενικού οίκτου από το Αιγάλεω προς το φινάλε του πρωταθλήματος. Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση για φέτος από τον κορυφαίο Χριστόδουλο Καράβολα.

4) Δημήτρης Κατιάκος (Ιωνικός ΝΦ)

Ο Ιωνικός έκανε «άλμα» ανόδου στην Ακράτα και αυτός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Κέρδισε πολλές μεγάλες «μάχες» χαμηλά, πέτυχε double double 20 πόντους και 15 ριμπάουντ, μαζί με ένα καταλυτικό τρίποντο προς το τέλος, που βοήθησε στην απόδραση. Ο Δημήτρης Κατιάκος εξελίχθηκε μέσα στη σεζόν σε «ακρογωνιαίο λίθο» της πορείας ανόδου προς τη Β' Εθνική.

5) Δημήτρης Μαλούκος (Μεγαρίδα)

Ο... Κάζινς ήταν επίσης ασταμάτητος και μπαίνει μαζί με τον Κατιάκο στο ψηλό σχήμα για αυτή την αγωνιστική. Ο Έλληνας σέντερ ήταν εκπληκτικός απέναντι στους νεότερους ψηλούς του Εσπέρου Πατρών, δίνοντάς τους ένα μικρό μάθημα και τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους. Σε συνέχεια της περσινής του σπουδαίας χρονιάς με την Πεντέλη, ο Δημήτρης Μαλούκος ανεβάζει ξανά στροφές στο τέλος της.

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος (Ληξούρι)

Είναι γνωστό, ότι παιχνίδια σαν αυτό με την Καλαμάτα που έδινε η ομάδα του, δεν κρίνονται μόνο αγωνιστικά. Αφορούν και το πνευματικό κομμάτι και αυτό φάνηκε ειδικά, όταν ισοφάρισε ο Μπάκας σε 55-55, δείχνοντας ψυχραιμία και ετοιμότητα για τις κρίσιμες κατοχές, «βραχυκυκλώνοντας» στην άμυνα τους «μελανόλευκους» και παίρνοντας σωστές αποφάσεις, για να ρίξει τους Μεσσήνιους το Ληξούρι. Ο Μάρκος Τζουγανάτος παίρνει άριστα για αυτή τη διαχείριση.

2ος όμιλος

1) Κώστας Αγαπιάδης (ΟΦΗ)

Για ακόμη μία φορά ήταν εκείνος, που θα οδηγούσε τους Κρητικούς σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την άνοδο. Με 17 πόντους και δύο τρίποντα, ήταν καταλυτικός στο να διασφαλίσει το «διπλό» στο ΣΕΦ ο ΟΦΗ, απέναντι σε έναν Ίκαρο που έχει μάθει να παλεύει. Ο Κώστας Αγαπιάδης, βέβαια, είναι ένας παίκτης με παρόμοιο χαρακτήρα και η ποιότητά του ήταν εκείνη, που έκανε τη διαφορά.

2) Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Είναι στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και φαίνεται πως θα την εξαργυρώσει, έχοντας δημουργήσει ένα σημαντικό όνομα. Οι 37 του πόντοι με πέντε τρίποντα, με τους οποίους κέρδισε σχεδόν μόνος του τον Άρη Θήβας, αποτελούν το «επιστέγασμα» πολλών... θαυμάτων που έχει κάνει φέτος, αντιδρώντας στα άσχημα αποτελέσματα του ΕΦΑΟ με μια «εκκωφαντική» εμφάνιση. Ο Λευτέρης Ζαρμακούπης είναι από τους κορυφαίους της χρονιάς στην κατηγορία.

3) Βαγγέλης Συγγούνας (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Έχει βάλει κι αυτός το δικό του «λιθαράκι», ώστε ο Αργοναύτης στην επιστροφή του στην κατηγορία να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός ακόμη και για την άνοδο. Ήταν η σειρά του, μετά την πρεμιέρα, να πάρει ρόλο οδηγού στο ματς με την Αγία Παρασκευή, πετυχαίνοντας 18 πόντους με δύο τρίποντα και προσθέτοντας άλλη μια μεστή εμφάνιση. Ο Βαγγέλης Συγγούνας ήταν από εκείνους που έκαναν το βήμα μπροστά στη μεγάλη χρονιά της ομάδας της Ραφήνας.

4) Σωτήρης Μαράντος (Ερμής Σχηματαρίου)

Βρήκε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα με την Χαλκίδα και δεν την άφησε αναξιοποίητη. Σε ένα παιχνίδι, που προϊδέαζε άνετη επικράτηση του Ερμή Σχηματαρίου, βγήκε μπροστά και «διέλυσε» την αντίπαλη άμυνα με 25 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Το ματς, άλλωστε, ήταν καθοριστικό για την ομάδα, ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες, και η συμβολή του Σωτήρη Μαράντου ήταν καταλυτική.

5) Μάρκος Ψάλτου (Λοκρός Αταλάντης)

Η δική του συμμετοχή στην πορεία ανόδου του Λοκρού έχει τη δική της σημασία. Ξέρει, άλλωστε, τη «συνταγή» από την περσινή χρονιά στον Οίακα και τη μεταδίδει στους υπόλοιπους, βάζοντας τον εαυτό του στην «εξίσωση» εκτελεστικά όποτε χρειαστεί, με τους 12 πόντους του στο Κορωπί να αποτελούν την ειδοποιό διαφορά. Η ομάδα της Αταλάντης πήρε ένα μεγάλο «διπλό» και οφείλει πολλά στον Μάρκο Ψάλτου.

Προπονητής: Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)

Η ομάδα του δεν «κυνηγά» κάτι βαθμολογικά, αλλά έψαχνε μια αντίδραση στα άσχημα αποτελέσματα και δη το «ναυάγιο» στη Ρόδο. Ο ίδιος πέτυχε την ανασύνταξή της και την αντίδραση στον αγώνα με τον Άρη Θήβας, όπου τουλάχιστον εξασφάλισε πως θα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα για φέτος, με την ανάδειξη του Ζαρμακούπη να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο Γιάννης Μάνος μας έχει προϊδεάσει για ωραία πράγματα την επόμενη σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ