18.9 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Λεωνίδας Βαϊδάκης (Ένωση Ιλίου)

Ο «μαέστρος» της Ένωσης Ιλίου ήταν ο πιο βασικός λόγος, που η ομάδα του έφτασε στο θρίαμβο κόντρα στην Ακράτα. Ο ίδιος έφτασε τους 17 πόντους με ένα τρίποντο, ενώ «ενορχήστρωσε» ιδανικά το παιχνίδι της Ένωσης Ιλίου, ώστε να πάρει το «διπλό» που της δίνει προβάδισμα για την τρίτη θέση - άρα και πιθανότητα ανόδου μέσω μπαράζ - και μαζί όσες ελπίδες διαθέτει ακόμη για τη δυάδα και την απευθείας άνοδο. Η απόφαση να επιστρέψει μέσα στο καλοκαίρι ο Λεωνίδας Βαϊδάκης… μέρες μετά τη μεταγραφή στο Διαγόρα Δρυοπιδέων, ήταν ίσως η πιο σημαντική για το σύλλογο.

2) Θανάσης Ζαφείρης (Έσπερος Πατρών)

Ένας από τους έμπειρους παίκτες που κατευθύνουν τα εξαιρετικά ταλαντούχα «πιτσιρίκια» του Εσπέρου, πήρε την κατάσταση στα χέρια του με τα Μελίσσια, μαζί με τον Φίλιππο Φραντζή. Τελείωσε με 17 πόντους και τρία τρίποντα, όπως και ο συμπαίκτης του, δείχνοντας το δρόμο στους υπόλοιπους και αφήνοντας το «στίγμα», για μία ομάδα που θα παλεύει μέχρι τέλους για ένα αξιοπρεπέστατο πλασάρισμα. Εκ των υστέρων, η επιλογή του Θανάση Ζαφείρη να έρθει το περασμένο καλοκαίρι, κρίνεται ολόσωστη.

3) Κώστας Κοντόπουλος (Καλαμάτα ’80)

Είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην προσπάθεια του συνόλου του Αλέξη Κορογώνα, ώστε να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή σεζόν στην κατηγορία. Όπως και στη 2η αγωνιστική είχε πάρει σχεδόν… μόνος του στο τέλος το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Λεχαίου, έτσι και τώρα ήταν ηγετικός στη δεύτερη νίκη της χρονιάς με την ΕΑΠ, έχοντας 19 πόντους με δύο τρίποντα. Με την κατάσταση να έχει φανεί από καιρό, ότι δε σώζεται για τους Μεσσήνιους στη σωτηρία, ο Κώστας Κοντόπουλος είναι ένα από τα κέρδη.

4) Κώστας Λίτσιος (Νέα Ιωνία)

Μπορείτε να τον αποκαλείτε απλά… ως το δήμιο του Κεραυνού Αιγίου! Και τι άλλο χαρακτηρισμό να του δώσουμε, όταν σκοράρει 35 πόντους με τρία τρίποντα, κάνοντας ίσως το παιχνίδι της ζωής του, τη στιγμή που τον χρειαζόταν όσο ποτέ άλλοτε η Νέα Ιωνία. Την κρίσιμη ώρα, ο αρχηγός Κώστας Λίτσιος «μίλησε» και η παραμονή παραμένει στόχος ολοζώντανος για την αθηναϊκή ομάδα, σε μία «μάχη» που σε πρώτη φάση μοιάζει να δίνει με τον Απόλλωνα Πατρών για τη 10η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.

5) Δήμος Αγγελόπουλος (Γλαύκος)

Ο ηγέτης της ομάδας του ήταν έξω με τέσσερα φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά… κανένα πρόβλημα! Ο έμπειρος σέντερ, που αποτέλεσε μία «χρυσή» μεταγραφή στη θέση του Ανδρέα Πελεκούδα τον περασμένο Φεβρουάριο, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν, το ντέρμπι με την Αχαγιά, όπου με τους 21 πόντους, πετυχαίνοντάς τους σε καίρια σημεία και προσφέροντας ενίοτε θέαμα, «διελυσε» τους αντιπάλους του στη ρακέτα, ενώ την ίδια ώρα ο Οικονομόπουλος σκόραρε μόλις δύο. Η δουλειά του Δήμου Αγγελόπουλου ήταν απίστευτη και φάνηκε, ότι για τέτοια ματς είναι πάντοτε έτοιμος.

Προπονητής: Νίκος Βουρνάς (Γλαύκος)

Μιλήσαμε μόλις για το πρόβλημα του Λαμπρόπουλου, που ήταν εκτός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Τέσσερα φάουλ στην πρώτη περίοδο (τρία και τεχνική ποινή) και στη συνέχεια αποβλήθηκε πολύ νωρίς στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η ομάδα, λοιπόν, εκτός του ότι έδειξε έτοιμη για αγώνα «ζωής και θανάτου», είχε και τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε τελικά αυτή να είναι η νικήτρια στο ντέρμπι ανόδου με την Αχαγιά. Η Β’ Εθνική μοιάζει πιο κοντά από ποτέ για τον Γλαύκο και στο συγκεκριμένο ματς, ο Νίκος Βουρνάς έχει βάλει φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του.

2ος όμιλος Νότου

1) Άγγελος Καραγιαννίδης (Έσπερος Καλλιθέας)

Αυτή την φορά… ήταν η ώρα του να βγει μπροστά και να κρίνει ένα παιχνίδι για την ομάδα του. Το έχουν κάνει τόσοι παίκτες φέτος, άλλωστε, για τον Έσπερο και ο εν λόγω παίκτης, που είχε 15 πόντους με ένα τρίποντο επιβεβαίωσε δύο πράγματα σε ακόμη ένα ντέρμπι, σαν αυτό με τον Κρόνο, αφενός τον πλουραλισμό αυτού του συνόλου και την ικανότητα να βγάζει διαρκώς διαφορετικό πρωταγωνιστή, αφετέρου το ορθόν της απόφασης του περασμένου καλοκαιριού να μείνει σχεδόν όλο το ρόστερ που ανέβηκε από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο Άγγελος Καραγιαννίδης, που σε μία ακόμη κρίσιμη στιγμή φώναξε «παρών».

2) Ορέστης Λίτσος (Πεντέλη)

Η κατάστασή του δεν είναι το ίδιο σταθερή με πέρυσι και φαίνεται αυτό στην εικόνα της Πεντέλης, που «εκτοξεύεται» όταν είναι καλά. Απόδειξη είναι οι 15 πόντοι του με τέσσερα τρίποντα, που πρόσφεραν μεταξύ άλλων ένα άνετο «διπλό» στην Κρήτη, με την άμυνα του ΑΟΜ Χανιά να γονατίζει μπροστά στην ικανότητά του να σκοράρει από μακριά. Αυτόν τον Ορέστη Λίτσο θέλει ο Κώστας Χαρτοματσίδης και με τέτοια εικόνα, μπορεί φυσικά να πιστεύει στην άνοδο.

3) Δημήτρης Δρίβας (Άρης Νικαίας)

Από τον Καρυπίδη ή τον Κόλλια, περιμέναμε τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, κάτι που έκαναν κιόλας. Ο 24χρονος φόργουορντ, όμως, επίσης δεν φοβήθηκε να πάρει ευθύνες και πρωτοβουλίες, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 12 πόντους και δύο τρίποντα, στοιχεία πολύτιμα για το θρίαμβο, που έφερε την ομάδα του «αγκαλιά» με την παραμονή. Πολλά οφείλονται ειδικά για αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, στον Δημήτρη Δρίβα.

4) Γιώργος Φλώτσιος (Ερμής Σχηματαρίου)

Μεγάλη εμφάνιση και για αυτόν, ως «παράγοντα Χ» για να έρθει το άνετο αποτέλεσμα κόντρα στην Έξω Παναγίτσα. Οι 12 πόντοι του με ένα τρίποντο δε βρίσκονται εύκολα σε κάθε παιχνίδι και αυτή η καταλυτική του παρουσία στο σκοράρισμα, ήταν μεταξύ των στοιχείων που έκαναν τη διαφορά για τον Ερμή, συνεχίζοντας να ελπίζει για την τετράδα. Το ζητούμενο ήταν να ελέγξει πλήρως τον αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που «καίγεται» για αποτελέσματα και για αυτό το λόγο ήταν τόσο σημαντικά, όσα πρόσφερε ο Γιώργος Φλώτσιος.

5) Μίλος Σάκοτα (Λοκρός Αταλάντης)

Η ποιότητά του είναι απαράμιλλη και δεν έχασε ξανά την ευκαιρία να την «ξεδιπλώσει», με αντίπαλο την Νίκη Αμαρουσίου. Ολοκλήρωσε με 20 πόντους, σε ακόμη μία εμφάνιση, όπου κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και, μαζί με τον Άγγελο Μάτο, έδειξε το δρόμο για την επιστροφή στις επιτυχίες και την πίστη για την τετράδα. Αν τελικά τα καταφέρει η ομάδα του, στις αγωνιστικές που απομένουν, ο Μίλος Σάκοτα θα έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο.

Προπονητής: Αντώνης Μάντζαρης-Γιάννης Γράψας (Έσπερος Καλλιθέας)

Η ομάδα τους ήταν έτι μία φορά πανέτοιμη για ένα ντέρμπι, και μάλιστα μετά από μία ήττα, όπου υστέρησε εμφανώς στην Κρήτη, κόντρα στον ΟΦΗ. Έδειξε, λοιπόν, αντίδραση και «έπνιξε» τον Κρόνο για 40 λεπτά, φτάνοντας σε ένα νέο θρίαμβο, που φανερώνει εκτός της «κακής παρένθεσης» στο Ηράκλειο, ότι αυτή η άνοδος δεν χάνεται. Οι Αντώνης Μάντζαρης και Γιάννης Γράψας, άλλωστε, αξίζουν όλα τα εύσημα για αυτό που έχουν δημιουργήσει στην Καλλιθέα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ