17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Άγγελος Τσάμης (Αχαγιά)

Είναι ο άνθρωπος, που χρειάζεσαι για να σε ξελασπώσει σε μια δύσκολη κατάσταση. Σε ένα ματς, όπου το Ληξούρι έμοιαζε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο, εκείνος έδειξε πως το έχει... πολλαπλάσιο από όλους τους παίκτες του Μάρκου Τζουγανάτου, «σκοτώνοντάς» τους με 29 πόντους και δύο τρίποντα. Αν είχαμε να διαλέξουμε έναν παίκτη, που να ενσαρκώνει την έννοια του ηγέτη σε αυτό το πρωτάθλημα, ίσως να είναι ο Άγγελος Τσάμης, αποτελώντας «κόσμημα» για αυτή την κατηγορία, που ελπίζουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε.

2) Γιάννης Θανόπουλος (Ακράτα)

Αυτό το παιδί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, που αξίζει να μνημονεύεται ως παράδειγμα θέλησης και αυταπάρνησης. Μετά από ένα σκληρό τραυματισμό πέρυσι, έχοντας υποστεί κάταγμα κνήμης-περόνης, επιχειρεί να επανέλθει και στο ντέρμπι του Αιγίου ήταν εκείνος που καθάρισε» με 14 πόντους, σημειώνοντας 3/3 τρίποντα και 5/5 βολές σε μια άψογη τελευταία περίοδο, φτάνοντας μάλιστα να παίξει και στο «4». Ο Γιάννης Θανόπουλος επανέρχεται και αυτό είναι ένα όμορφο νέο.

3) Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Είναι αυτός, που έχει διασφαλίσει αυτή την πολύ καλή σεζόν που βιώνει το Πέρα στην επάνοδό του στις εθνικές κατηγορίες. Ο ίδιος πέρασε για να... θερίσει και τον Έσπερο Πατρών, σημειώνοντας 21 πόντους με τρία τρίποντα και προσθέτοντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στην ίσως κορυφαία και πιο σταθερή του χρονιά. Όταν έχεις τον Γιάννη Τσολάκη σε τέτοια κατάσταση, νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε.

4) Άκης Καλλινικίδης (Αιγάλεω)

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε εκείνος δράση και «καθάρισε» την Καλαμάτα, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Έδωσε την αντεπίθεση για το «ξέσπασμα» μετά το 30ό λεπτό, έφτασε τους 15 πόντους με δύο τρίποντα και υπενθύμισε, ότι είναι άλλη μια εξαιρετικά ποιοτική λύση στα χέρια του Μανώλη Ιμπραημάκη. Αυτή την φορά, η άμυνα... βρήκε το δάσκαλό της στον Άκη Καλλινικίδη, όπως έγινε και στον πρώτο γύρο για τους «μελανόλευκους».

5) Δημήτρης Κατιάκος (Ιωνικός ΝΦ)

Ο κορυφαίος ίσως ψηλός στην κατηγορία πάντοτε ξέρει να διαμορφώνει τις ισορροπίες με μια καλή εμφάνιση στις «μάχες» κοντά στο καλάθι. Οι 24 πόντοι του, κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους του χαμηλά, ήταν η ειδοποιός διαφορά στον αγώνα με τον Άρη Νικαίας, προσθέτοντας άλλο ένα αποτέλεσμα στο... σακούλι του Ιωνικού για την άνοδο. Αυτό ήταν το σημαντικό κι αυτό πρόσφερε ο Δημήτρης Κατιάκος.

Προπονητής: Νίκος Ζίζηλας (Ακράτα)

Έχουμε ξαναμιλήσει για την καταλυτική του συμβολή στο να... συμμαζευτεί ξανά αυτή η ομάδα και να γλιτώσει την χρονιά. Έδειξε, παράλληλα, ικανότητα εξαιρετικής διαχείρισης στους αγώνες της, επιστρέφοντας από το -18 του ημιχρόνου στο Αίγιο, για να «καθαρίσει» η Ακράτα την παραμονή, βγάζοντας μάλιστα ως «άσο» από το μανίκι τον Θανόπουλο. Ο Νίκος Ζίζηλας επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας έτοιμος να δείξει το δρόμο.

2ος όμιλος

1) Κώστας Αγαπιάδης (ΟΦΗ)

Εμφανίστηκε στο κατάλληλο παιχνίδι για την ομάδα του, που ήθελε ένα αποτέλεσμα, το οποίο σημαίνει μισή άνοδο. Ως ηγέτης του ΟΦΗ, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο να βγει μπροστά, με τους 17 του πόντους με τρία τρίποντα να αποτελούν μεγάλο «ατού» σε ένα κλειστό, διόλου ποιοτικό ντέρμπι με τον Αργοναύτη, αν σκεφτεί κανείς πως οι Κρητικοί είχαν συνολικά 61 πόντους. Ο Κώστας Αγαπιάδης έδωσε τη λύση, την ώρα που έπρεπε.

2) Τάσος Μούκας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Μπαίνει στην πεντάδα, καθώς ευστόχησε στο σουτ της χρονιάς για τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης. Όταν τον εμπιστευόταν το καλοκαίρι ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, παρά το σοβαρό θέμα τραυματισμού που τον είχε ταλαιπωρήσει νωρίτερα, σκεφτόταν ακριβώς μια τέτοια συνθήκη, σαν αυτή στην Χίο, παίρνοντας έναν παίκτη που θα βάλει το μεγάλο σουτ κι αυτός, με τον Κώστα Μεγαγιάννη πια στον πάγκο, ανταποκρίθηκε στην καθοριστική 23η αγωνιστική με το τρίποντο, που «σκότωσε» τον ΒΑΟΛ. Ο Τάσος Μούκας, χωρίς υπερβολή, εξαργύρωσε τη μεταγραφή του με αυτό το σουτ.

3) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC)

Η ομάδα του καταδικάστηκε νωρίς σε αποτυχία μιας προσπάθειας με μεγάλους στόχους στην αρχή της, αλλά εκείνος έμεινε για να τη στηρίξει. Του αναγνωρίζεται, μαζί με τη διάθεση που δείχνει σε κάθε ματς, όπως εκείνο με το Δειλινό, όπου είχε 29 πόντους με δύο τρίποντα. Η Χαλκίδα ήθελε μια νίκη αξιοπρέπειας και τη βρήκε χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Σωκράτη Γκιζόγιαννη.

4) Σπύρος Γεωργούτσος (Άρης Θήβας)

Βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα τον τελευταίο καιρό και η άμυνα του Κορωπίου... το ένιωσε για τα καλά. Φτάνοντας τους 34 πόντους αυτή την φορά, πραγματοποίησε άλλο ένα σπουδαίο ματς και τιμώρησε με κάθε τρόπο τους παίκτες του Μιχάλη Κακιούζη, με την ομάδα του να «χτυπά» και την πεντάδα. Ο Σπύρος Γεωργούτσος, άλλωστε, είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες στο σπουδαίο «ντεμαράζ» του τελευταίου διμήνου.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Τι να πρωτοπείς για αυτό τον παίκτη και τους χίλιους συν έναν τρόπους, που έχει για να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Αυτή την φορά το κοντέρ «έγραψε» 28 πόντους με τέσσερα τρίποντα, κρίνοντας μαζί με τον εκπληκτικό Πάσσα το τοπικό ντέρμπι με τον Ερμή Σχηματαρίου, με τον Λοκρό να ετοιμάζεται για τις μεγάλες «μάχες» ανόδου, έχοντας τον ίδιο σε εκπληκτική κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο νέο για τον Ανέστη Μάτο, αλλά και τον κόουτς Ζαρονικόλα.

Προπονητής: Κώστας Μεγαγιάννης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Ανέλαβε την ομάδα στο πιο κομβικό σημείο της χρονιάς και, αποτελώντας «στρατιώτη» της εδώ και χρόνια, ήξερε το τι χρειαζόταν, για να αποφύγει τις «συμπληγάδες» σε μια από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις συλλόγου στα χρονικά, αν σκεφτεί κανείς με τι δεδομένα σώζεται ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης. Διαχειρίστηκε ορθότατα την κατάσταση στην Χίο κι έφερε το ματς στο σουτ, όπου είχε τον Μούκα να τελειώσει το ματς. Παίρνει άριστα σε πολλά πράγματα ο Κώστας Μεγαγιάννης, έχοντας θέσει για άλλη μια φορά εαυτόν στις υπηρεσίες του Ικάρου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ