23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Νίκος Μοσχοβάκης (Αχαγιά ’82)

Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς ένα μεγάλο παίκτη να σου δώσει το «κλειδί» της νίκης, να ξέρεις ότι αυτός και το ξέρει και το κρατάει πάντα στα χέρια του. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τις χαμένες βολές για να δώσει «αέρα» τριών πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά είναι εκείνος που με το καλάθι του από τα τέσσερα περίπου μέτρα, διαμορφώνει το τελικό 61-60 και «σκοτώνει» τον Οίακα, για να τελειώσει με 17 πόντους, τρία τρίποντα και λύσεις σε σημεία, όπου η μπάλα «έκαιγε». Οφείλουμε, λοιπόν, να ξαναβάλουμε στην πεντάδα τον Νίκο Μοσχοβάκη, γιατί αυτό το σουτ μπορεί να σημαίνει ολόκληρη άνοδο.

2) Μάριος Βαθρακοκοίλης (Μελίσσια)

Άλλος ένας παίκτης που έκρινε την τύχη ενός αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να βάλουν τα Μελίσσια «μπλόκο» στην Ακράτα. Ήταν, ούτως ή άλλως, ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης με 15 πόντους και ένα τρίποντο, για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» με το λέι απ στο τέλος της παράτασης, σε μία νίκη γοήτρου για την ομάδα του. Ο ταλαντούχος Μάριος Βαθρακοκοίλης άξιζε αυτό το σουτ, σε μία πολύ καλή φετινή του σεζόν.

3) Έκτορας Οικονομόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)

Θα το… τριτώσουμε με τους παίκτες της τελευταίας στιγμής, με έναν που, επίσης, το έχει ξανακάνει φέτος. Μόνο που, αυτή την φορά, ίσως να είναι πιο καθοριστικό από ποτέ για την ομάδα του, το σουτ όπου ευστόχησε για να κερδίσει ο Απόλλων την Νέα Ιωνία και να πάρει προβάδισμα για την αποφυγή του υποβιβασμού, τελειώνοντας με 12 πόντους και ένα τρίποντο, εκείνο που στο τέλος μπορεί να σημαίνει σωτηρία. Κάπως έτσι, ο Έκτορας Οικονομόπουλος έχει τη δική του θέση.

4) Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Σε μία «μαγική» δική του χρονιά, συνεχίζει να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με την Καλαμάτα ’80, όπου φόρτωσε με 25 πόντους και τέσσερα τρίποντα το καλάθι των Μεσσηνίων, για μία άνετη επικράτηση του Εσπέρου Πατρών, που έκανε το καθήκον του. Η δουλειά του Φίλιππου Φραντζή, φυσικά απλοποίησε την κατάσταση για τους Αχαιούς, που συνεχίζουν σε εξαιρετικό «μονοπάτι» εσχάτως.

5) Οδυσσέας Μπέλλας (Ένωση Ιλίου)

Έδωσε πολλές «μάχες» χαμηλά και, ως επί το πλείστον, βγήκε νικητής. Σε σημαντικό βαθμό, αυτό έφερε και το θρίαμβο για την Ένωση Ιλίου, που έδειξε κόντρα στην Αγία Παρασκευή πόσο χρειαζόταν αυτό το αποτέλεσμα, με τον ίδιο να τελειώνει με 14 πόντους. Ακόμη μία μεστή φετινή εμφάνιση του Οδυσσέα Μπέλλα, που συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι… σαν το παλιό καλό κρασί.

Προπονητής: Θανάσης Λιόνας (Αχαγιά ’82)

Ο ίδιος εξήγησε στο Basketa.gr τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει μία ομάδα, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, σε ένα παιχινίδι εκ προοιμίου πολύ απαιτητικό. Η δική του δεν ανησύχησε ούτε στιγμή, ακόμη κι εκείνες όπου ο Οίαξ έμοιαζε να έχει το πάνω χέρι, για να αποδείξει τελικά, ότι η πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφει κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, όπως και τα όνειρα για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Θα είναι άδικο να μην πούμε, πόσο μεγάλο μερίδιο έχει στη μέχρι τώρα σπουδαία επιτυχία ο Θανάσης Λιόνας για την Αχαγιά.

2ος όμιλος Νότου

1) Κώστας Αγαπιάδης (ΟΦΗ)

«Διέλυσε» την άμυνα του Εσπέρου Καλλιθέας με τις προσωπικές του εμπνεύσεις και αυτό, στην φετινή κατηγορία, αποτελεί παράσημο για οποιονδήποτε παίκτη. Οι 25 πόντοι του με έξι τρίποντα, είναι μία εικόνα που δύσκολα συναντάμε απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα και, φυσικά, αυτό ήταν το «κλειδί» του θριάμβου του ΟΦΗ. Ο Κώστας Αγαπιάδης εδώ και καιρό έχει πάρει «φωτιά» και αυτό αποτυπώνεται και στη σταδιακή αγωνιστική άνοδο της ομάδας του, που δεν τα παρατάει ακόμη κι αν ξέρει, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι να «κυνηγήσει» βαθμολογικά.

2) Ιάσονας Θεοδωράκος (ΑΕΕ Παναγίτσας)

Έκανε τη διαφορά σε ένα παιχνίδι, από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως «αίμα και άμμος», αν και όλα πια έχουν αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα για την Έξω Παναγίτσα. Κι αυτό, γιατί περιμένουμε μεγάλη εμφάνιση από τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη, αλλά οι δικοί του 24 πόντοι με έξι τρίποντα κόντρα στον Λοκρό, ήταν ο «παράγοντας Χ» της τεράστιας επιτυχίας του συνόλου του Γιώργου Βελισσαράκου, που μένει ζωντανό για την παραμονή. Η εμφάνιση αυτή του Ιάσονα Θεοδωράκου, ίσως να μείνει ως «σταθμός» στο τέλος της χρονιάς.

3) Κώστας Κοροπούλης (Άρης Νικαίας)

«Πλήγωσε» την παλιά του ομάδα, με την οποία βίωσε ουκ ολίγες συγκινήσεις στο παρελθόν, για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα παραμονής η δική του. Εκτός των 21 του πόντων με δύο τρίποντα, σκοράρει και τους τελευταίους οκτώ του Άρη Νικαίας, για να προχωρήσει σε θρίαμβο στο Μαρούσι και να είναι πολύ κοντά στο να δώσει ραντεβού… και του χρόνου με τη Γ’ Εθνική. Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι το… φύλαγε για την κατάλληλη στιγμή ο Κώστας Κοροπούλης.

4) Μάρκος Γεωργακόπουλος (Πεντέλη)

Θα παίξουμε με… χαμηλό σχήμα και θα συμπεριλάβουμε τον «άσο» της Πεντέλης, που ήταν καταλυτικός για την πορεία του αγώνα με τον ΒΑΟΛ Χίου. Πρόσφερε ανεκτίμητα με τους 13 πόντους του με δύο τρίποντα, για να αξιοποιήσει η ομάδα του το ρεπό του Εσπέρου Λαμίας και να μείνει κοντά στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Αποστολόπουλος έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και λόγω συνθηκών, θα ξεχωρίσουμε την εξίσου σπουδαία εμφάνιση του Μάρκου Γεωργακόπουλου.

5) Στέφανος Σολωμός (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Είναι σε «δαιμονιώδη» φόρμα και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι του όλο και περισσότερο. Επόμενο «θύμα» του ήταν η άμυνα του ΑΟΚ Χανιά, την οποία φρόντισε να «φορτώσει» με 24 πόντους, με τη δική του διαρκή αγωνιστική άνοδο να έχει επίδραση και στα αποτελέσματα του Κρόνου, που επίσης πιστεύει στην άνοδο. Αν καταφέρει μία τέτοιου είδους επική υπέρβαση, θα χρωστά πολλά στον Στέφανο Σολωμό.

Προπονητής: Παναγιώτης Ζερβουλάκος (Άρης Νικαίας)

Η ομάδα του χρειαζόταν το «διπλό» με την Νίκη Αμαρουσίου, για να γίνει απόλυτο φαβορί για τη σωτηρία και… απλά το πήρε. Σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών, ο Άρης ήταν εκείνος που εμφανίστηκε συνεπέστερος, παρουσιάζοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο και τα αντίστοιχα ψυχικά αποθέματα, για να πάρει το «διπλό» παραμονής. Το αποτέλεσμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των τελευταίων σπουδαίων εμφανίσεων, που συνδυάζονται με τα αντίστοιχα αποτελέσματα, και ο Παναγιώτης Ζερβουλάκος έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ