17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Νίκος Μοσχοβάκης (Αχαγιά ’82)

Η ηγετική του φυσιογνωμία είναι αυτή που οδηγεί αυτή τη στιγμή την Αχαγιά προς την άνοδο. Δεν είναι απλά οι 14 πόντοι με ένα τρίποντο που σημειώνει κόντρα στην Νέα Ιωνία, αλλά το γεγονός πως τον εμπιστεύονται για κάθε κρίσιμη προσπάθεια, ευστοχώντας σε μία από τις δύο που πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να διαμορφώσει το 54-58 στα 40” πριν από το τέλος. Καλό είναι για κάθε ομάδα να έχει ξεκάθαρο οδηγό στο παρκέ και για τους Πατρινούς, αυτός είναι ο Νίκος Μοσχοβάκης.

2) Γιάννης Ροδοστόγλου (ΚΑΠ)

Τον τελευταίο καιρό έχει δείξει ότι έχει πάρει… προσωπικά την ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της παραμονής της ΚΑΠ στη Γ’ Εθνική. Το αποδεικνύει άλλη μία μεγάλη του εμφάνιση, με 27 πόντους και τρία τρίποντα εναντίον των Μελισσίων, «διαλύοντας» την άμυνά τους και οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα σε κανονική διάρκεια και παράταση. Η εμπειρία και η ποιότητα του Γιάννη Ροδοστόγλου, είναι που «μιλάνε» αυτή τη στιγμή.

3) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Ακόμη ένας παίκτης, που αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία γιατί έχει χριστεί ηγέτης στην ομάδα του. Η Ακράτα βρέθηκε να «κυνηγά» διαφορά έξι πόντων με αντίπαλο τον Έσπερο Πατρών και αυτός συνέχισε τη… δουλειά που έκανε και νωρίτερα, για να τελειώσει το ματς με 14 πόντους και ακόμη μία δυναμική παρουσία στα δύσκολα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, βρίσκεται εκεί ο Σάκης Βεσκούκης.

4) Βασίλης Νιφόρας (Γλαύκος)

Οι ψηλοί της Ένωσης Ιλίου… υπέφεραν από την παρουσία του. Ήταν εξαιρετικός, δεσποτικός στις «μάχες» κοντά στο καλάθι, φτάνοντας σε double double 19 πόντων και 12 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας και… δύο τρίποντα, για να κυριαρχήσει απόλυτα με απειλή από κοντά και μακριά. Η πιο πλήρης εμφάνιση του Βασίλη Νιφόρα την φετινή σεζόν, συνδυάστηκε από ένα μεγάλο θρίαμβο ανόδου για τον Γλαύκο.

5) Κώστας Ανδρεόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)

Ακόμη ένας αθλητής που έχει φάει τα παρκέ των εθνικών κατηγοριών… με το κουτάλι και δε διστάζει να ξεδιπλώνει τις αρετές και την εμπειρία του, όταν το ζητά η περίσταση. Το ένιωσε… για τα καλά η άμυνα της ΕΑΠ, που τον είδε να ολοκληρώνει με 19 πόντους την αναμέτρηση, βάζοντας ένα πολύτιμο «λιθαράκι» στην απόδραση του Απόλλωνα Σμύρνης από την Πάτρα. Είναι, άλλωστε, ένα από τα πιο σημαντικά φετινά αποτελέσματα, οπότε η εμφάνιση του Κώστα Ανδρεόπουλου αποκτά επιπλέον αξία.

Προπονητής: Νίκος Βουρνάς (Γλαύκος)

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για τη σεζόν, μέχρι το επόμενο, η ομάδα του ήταν απλά «ισοπεδωτική». Περιόρισε τον αντίπαλό της στους 39 πόντους και έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, φτάνοντας σε ένα θρίαμβο που, εν πολλοίς, μπορεί να σημαίνει και την άνοδο, αν εκμεταλλευτούν αυτό το αποτέλεσμα τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με πιο καθοριστικό ματς αυτό με την Αχαγιά. Τα εύσημα, λοιπόν, οφείλουν να πάνε και στον Νίκο Βουρνά.

2ος όμιλος Νότου

1) Παναγιώτης Ζαραϊδώνης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Είναι ένας από τους κορυφαίους νεαρούς παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα. Στα 22 του χρόνια είναι μεταξύ των παικτών που καθοδηγούν τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και στην Χίο, πέραν των 18 του πόντων με δύο τρίποντα, είχε και καθοριστικά παρουσία στο τρίτο δεκάλεπτο, το διάστημα δηλαδή όπου η ομάδα του ξέφυγε, «βομβαρδίζοντας» με κάθε τρόπο το αντίπαλο καλάθι. Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση του Παναγιώτη Ζαραϊδώνη, λοιπόν, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι.

2) Παντελής Φύκας (Έσπερος Λαμίας)

Πρόκειται για άλλον έναν ταλαντούχο αθλητή, που δείχνει ότι έχει μπροστά του πολύ μέλλον. Η συνθήκη γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όταν σε ένα σύνολο με τόσους παίκτες που… θέλουν την μπάλα (όχι ότι φυσικά κάτι τέτοιο είναι κακό), όπως στον Έσπερο, και σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι σαν αυτό στο Σχηματάρι, όχι μόνο παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Η πρόοδος του Παντελή Φύκα είναι αξιοθαύμαστη, όπως και το… θράσος του για την ηλικία που έχει (19 ετών), για ένα «διπλό» που λογικά σημαίνει άνοδο για την ομάδα του.

3) Χάρης Παναγιωτίδης (Λοκρός Αταλάντης)

Κάθε λεπτό που αγωνίζεται, είναι και μία σημαντική προσθήκη ποιότητας για την ομάδα του. Σε ένα σύνολο, όπου υπάρχει επίσης μεγάλος ανταγωνισμός, ξέρει να βρίσκει το δικό του ρόλο και να αφήνει το δικό του «στίγμα», έχοντας 16 πόντους στο παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης. Ο Χάρης Παναγιωτίδης μπορεί να είναι ο τρίτος σκόρερ αυτής της αναμέτρησης, με τον Σάκοτα να έχει 29, αλλά οφείλουμε έστω μία φορά να αναδείξουμε τη δική του συμβολή, στην προσπάθεια του Λοκρού να μπει στην τετράδα.

4) Γιώργος Τασιούδης (ΑΟΚ Χανιά)

Είναι ο ορισμός του παίκτη που… το έχει πάρει πάνω του, αναφορικά με το στόχο της ομάδας του. Οι 30 του πόντοι με ένα τρίποντο και η επιβλητική του παρουσία για ακόμη μία φορά, με τον ΟΦΗ να είναι το νέο του «θύμα», ήταν ο βασικός λόγος του θριάμβου του ΑΟΚ Χανιά στο τοπικό ντέρμπι, για να συνεχίσει να ελπίζει για την παραμονή η ομάδα του. Το γεγονός αυτό, βέβαια, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιώργο Τασιούδη, που έχει βάλει τη δική του «σφραγίδα» στα μεγάλα αποτελέσματα των Κρητικών.

5) Σωτήρης Κόλλιας (Άρης Νικαίας)

Κέρδισε το παιχνίδι για την ομάδα του και αυτό φτάνει για να βρεθεί στην πεντάδα μας. Η μία βολή, όπου ευστόχησε στο ζευγάρι που είχε να εκτελέσει, απέναντι στην Έξω Παναγίτσα, είναι ίσως η παραμονή του Άρη Νικαίας στη Γ’ Εθνική, αλλά θα ήταν και άδικο να μην αναφέρουμε και όσα… φοβερά και τρομερά έκανε στις δύο ρακέτες, τελειώνοντας με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Απλά να αναφέρουμε, πως το ένα από 15 που μάζεψε ο Σωτήρης Κόλλιας, ήταν το φόλοου που οδήγησε στο φάουλ, με το οποίο πήρε το δικαίωμα να διαμορφώσει το τελικό 76-75.

Προπονητής: Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, μπορεί να μοιάζει ως η μεγάλη αποστολή του προπονητή, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να πείσεις τους παίκτες σου, πως ένα σπουδαίο παιχνίδι είναι… απλά δικό τους, ώστε να μπουν για να «μασήσουν σίδερα». Οι παίκτες του Εσπέρου Λαμίας το έκαναν και όχι μόνο πήραν το «διπλό» ανόδου στο Σχηματάρι, αλλά το έκαναν και… με στυλ, κυριαρχώντας απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρόγραμμα μοιάζει τώρα αρκετά βατό και το ρεπό είναι αμέσως μετά το Πάσχα, που σημαίνει αγωνιστική υποχρέωση ξανά στις 29/4, άρα και μίνι προετοιμασία μέχρι τότε. Όλα είναι, λοιπόν, στα χέρια του Εσπέρου Λαμίας και για να βρεθεί σε τόσο πλεονεκτική θέση, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τους έπαινους που αξίζει ο Γιάννης Σοφογιάννης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ