21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Αλέξανδρος Πέζος (Καλαμάτα)

Είναι αυτός, που έχει κάνει τη διαφορά τις τελευταίες αγωνιστικές για την Καλαμάτα, δίνοντάς της δύο μεγάλες ανάσες με Έσπερο και Άρη Νικαίας. 14 πόντοι με ένα τρίποντο, με ένα εξ αυτών για το 63-62 στα 2:10 για το τέλος, αλλά και το καλάθι για το 69-67 στα 39", ήταν μεταξύ των στοιχείων που έδωσαν το αποτέλεσμα, που κρατά ζωντανή τη «Μαύρη Θύελλα» για την παραμονή. Ο Αλέξανδρος Πέζος έχει αναδειχθεί σε ήρωα και η ομάδα του ελπίζει.

2) Θρασύβουλος Μακρυγιάννης (Κηφισιά)

Άλλος ένας νεαρός αθλητής, που διακρίνεται σε αυτή την κατηγορία για φέτος, με μια ομάδα που ξέρει να αναδεικνύει παίκτες στην ηλικία του. Στο Αίγιο βρήκε ξανά την ευκαιρία του και την αξιοποίησε, προσφέροντας με 26 πόντους και πέντε τρίποντα στο άνετο «διπλό» της Κηφισιάς. Η ομάδα των Βορείων προαστίων έχει πάρει ξανά... τα πάνω της και η συμβολή του Θρασύβουλου Μακρυγιάννη ήταν σπουδαία.

3) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Έχει κάθε φορά τη λύση, για να βγαίνει αλώβητη σε μια δύσκολη δοκιμασία η ομάδα του. Αυτός είναι, άλλωστε, ο ηγέτης της και το απέδειξε κόντρα στον Ηλυσιακό, με τους 20 πόντους του με ένα τρίποντο να οδηγούν το Σίτι στο «διπλό», σε ένα παιχνίδι όπου δυσκολεύτηκε αρκετά. Είχε, όμως, τον Χριστόδουλο Καράβολα και ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ, που έχουν υπάρξει στην ιστορία της κατηγορίας, και «καθάρισε».

4) Μάκης Θέος (Μεγαρίδα)

Στη μέρα του, μάλλον κανείς δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί χαμηλά. Ο έμπειρος σέντερ ήταν σπουδαίος για ακόμη μια φορά στην αναμέτρηση με το Ληξούρι, προσθέτοντας στη συλλογή του άλλο ένα double double, με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα δύο του τρίποντα. Ο Μάκης Θέος, άλλωστε, ξέρει να σε «σκοτώνει» με κάθε τρόπο.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά)

Η πρόοδός του, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι εντυπωσιακή όλα αυτά τα χρόνια. Αποτυπώθηκε πολύ περισσότερο στο τοπικό ντέρμπι με την Ακράτα, όπου με 19 πόντους και δύο τρίποντα παρέδωσε ένα μεγάλο προσωπικό «σόου», απειλώντας και σκοράροντας από παντού, για να μείνει η ομάδα του στη διεκδίκηση θέσης στην πρώτη τριάδα. Ένας «μαγικός» Ανδρέας Οικονομόπουλος ήταν εκείνος, που έδωσε αυτή την φορά το έναυσμα.

Προπονητής: Παύλος Νώντας (Καλαμάτα)

Η ομάδα του έχει αποκτήσει έναν πολύ σκληρό χαρακτήρα με τον καιρό, από τη στιγμή που ήρθε, κάτι που αποτυπώνεται σε αγώνες σαν αυτόν με τον Άρη Νικαίας. Πολύ περισσότερο, έχει πείσει πως μπορεί να πάρει παιχνίδια στις λεπτομέρειες, κάτι που κατάφερε, μένοντας όρθια στο παιχνίδι της παραμονής. Με τον Παύλο Νώντα, η Καλαμάτα δε θα βγει εύκολα από τη μέση.

2ος όμιλος

1) Ηλίας Σωφρονάς (Μελίσσια)

Προσφέρει πάντα πολύτιμες υπηρεσίες και, όταν έρχεται σε σημείο να σκοράρει κιόλας, δείχνει ακόμη πιο έντονα το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Αυτό έκανε στο ΣΕΦ, με τους 18 του πόντους με τρία τρίποντα να είναι η ειδοποιός διαφορά, ώστε τα Μελίσσια να ξεπεράσουν και το «εμπόδιο» του Ικάρου Νέας Σμύρνης. Ο Ηλίας Σωφρονάς, άλλωστε, βρίσκεται σε τρομερή φόρμα τελευταία.

2) Αλέξανδρος Κετέμα (Λοκρός Αταλάντης)

Βρήκε την ευκαιρία να κάνει το δικό του «μπαμ» και... την άρπαξε από τα μαλλιά. Δεν έκανε απλά το παιχνίδι της ζωής του με την Χαλκίδα, αλλά έδωσε και υπόσχεση για το μέλλον με 26 πόντους και έξι τρίποντα, δικαιώνοντας τον Λουκά Ζαρονικόλα που τον διάλεξε, μεταξύ άλλων, το περασμένο καλοκαίρι. Από τον Αλέξανδρο Κετέμα έχουμε πολλά ακόμη να δούμε στο μέλλον.

3) Αλέξανδρος Καρυπίδης (ΚΑΠ)

Είναι ανάμεσα στους έμπειρους και με προσωπικότητα παίκτες, που διαθέτει ο Νίκος Χατζηπανηγύρης. Ενεργοποιήθηκε και ο δικός του αθλητικός εγωισμός, κάτι που αποτυπώθηκε στους 22 πόντους με το Κορωπί, με την ΚΑΠ να ευτυχεί να τον βλέπει σε τρομερή κατάσταση και να παίρνει το πολύτιμο αποτέλεσμα, για να μείνει ζωντανή στο «κυνήγι» της παραμονής. Τέτοιες εμφανίσεις χρειάζεται, άλλωστε, στο κρίσιμο φινάλε από τον Αλέξανδρο Καρυπίδη.

4) Σπύρος Γεωργούτσος (Άρης Θήβας)

Είναι ένας από τους ηγέτες αυτής της ομάδας, που την έχουν φέρει μάλιστα σε σημείο να «χτυπά» μέχρι και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, από εκεί που «κυνηγούσε» μόνο την επιβίωση. Ο Άρης, βέβαια, με τον καιρό ρόλαρε και έμπειρος φόργουορντ ήταν καθοριστικός όλη τη σεζόν, επιβραβευόμενος με τους 30 πόντους του με τρία τρίποντα απέναντι στο Δειλινό. Παίκτες με την ποιότητα του Σπύρου Γεωργούτσου, άλλωστε, δεδομένα φέρνουν επιτυχίες.

5) Γιώργος Τύρλας (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Μιας και μιλήσαμε για παίκτες ποιότητας, οι συστάσεις είναι περιττές για τον Έλληνα σέντερ, που μπορεί να έχει επιρροή όσο ελάχιστοι σε αυτή την κατηγορία. Στον αγώνα της Χίου χρειάστηκε να κάνει τη διαφορά και δεν κρύφτηκε, απέναντι σε μια γραμμή ψηλών της οποίας υπερτερούσε, με τους 22 πόντους να «σπρώχνουν» τον Αργοναύτη σε ένα «διπλό», που μπορεί να σημαίνει την άνοδο. Εκεί, όπου έπρεπε, ο Γιώργος Τύρλας βροντοφώναξε παρών.

Προπονητής: Σεραφείμ Θεοδοσίου (Καλλιθέα)

Η ομάδα του έχει το δικό της χαρακτήρα και αυτό μπορεί ο καθένας να της αναγνωρίσει. Το παιχνίδι μοιάζει ακόμη χαμένο για την Καλλιθέα, κακά τα ψέμματα, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, μέχρι να τελειώσουν όλα μαθηματικά και το απέδειξε με τον Ερμή Σχηματαρίου, όπου εκμεταλλεύτηκε κάθε του πρόβλημα, για να τον πατήσει κάτω με 20άρα και να διατηρήσει τις ελπίδες της. Η διαχείριση του αγώνα και της ψυχολογίας της ομάδας είναι και έργο του Σεραφείμ Θεοδοσίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ