22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος Όμιλος

1. Άκης Κονδύλης (Χαλάνδρι)

Το «μυαλό» του ΑΟΚ Χαλανδρίου, εκτός από την οργάνωση αποτέλεσε βασικό γνώμονα στο επιθετικό κομμάτι απέναντι στον ΑΟ Ερμιόνης. Ο Άκης Κονδύλης ήταν ο πρώτος σκόρερ (πέτυχε 19 πόντους) στο «παρθενικό» θετικό αποτέλεσμα του ΑΟΚΧ.

2. Γιάννης – Μάριος Γραμματικός (ΑΟΠΦ)

Στους 26 πόντους με 6 τρίποντα σταμάτησε ο Γιάννης – Μάριος Γραμματικός στο παιχνίδι στα Ιλίσια. Ο «μπόμπερ» που φόρεσε φέτος τη φανέλα του ΑΟΠΦ αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του Αλέξη Παπαδάτου στην επίθεση της ομάδας του. Ο γκαρντ πριν από το Παλαιό Φάληρο έχει αγωνιστεί σε Ποσειδώνα Καλαμάτας, Αμύντα, Ολυμπιάδα Πατρών, Ιωνικό ΝΦ, Παπάγου, Έσπερο Καλλιθέας και Ίκαρο Νέας Σμύρνης, έχοντας συνεργαστεί με τον coach Παπαδάτο.

3. Μιχάλης Πολίτης (ΝΕΟΛ)

Το καλύτερο ντιλ φαίνεται πως έκανε το φετινό καλοκαίρι ο ΝΕΟΛ. Η ομάδα από το Ληξούρι είχε ως πρώτη της επιλογή τον Μιχάλη Πολίτη στη θέση των σμολ φόργουορντ, το οποίο και απέκτησε. Εκείνος μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει απόλυτα τη νέα του ομάδα, κάνοντας ταμείο (μέχρι στιγμής) 30 πόντων (14 κόντρα στο Χαλάνδρι και 16 απέναντι στον ΚΑΟΚ).

4. Γεράσιμος Κουτουφάς (Κορωπί)

Αέρα κολεγιακού πρωταθλήματος (Η.Π.Α.) φαίνεται πως έχει δώσει ο Γεράσιμος Κουτουφάς στο Κορωπί. Ο 24χρονος φόργουορντ εκτός από «δύναμη» μέσα στο ζωγραφιστό έχει αναλάβει και την συσπείρωση της ομάδας από το πόστο του αρχηγού. Ο Κουτουφάς έπειτα από τη θητεία του στο Mansfield βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στο «πράσινο» σύνολο.

5. Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (Γλαύκος)

Στον Γλαύκο πήγε το θετικό αποτέλεσμα στο πατρινό ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Η ομάδα του Δεράου κατέκτησε τη νίκη της Παναχαϊκής με 65-58, με τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο να ολοκληρώνει με 17 πόντους το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο 27χρονος σέντερ που αποκτήθηκε φέτος από το Πατρινό σύνολο φαίνεται πως είχε διαβάσει τον αντίπαλο (έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους «ροσονέρ» με τη φανέλα τις φανέλες των Αχαγιά 82 και ΕΑΠ) και έτσι έδειχνε ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα.

Προπονητής

Αλέξης Παπαδάτος

Απόλυτα επιτυχημένο είναι το ξεκίνημα του ΑΟΠΦ στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Αλέξη Παπαδάτου έχει κάνει το «2 στα 2» απέναντι σε ΑΕΝΚ και Ηλυσιακό και έτσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (με αβαντάζ πόντων στην ισοβαθμία). Φυσικά ο τεχνικός έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στην άνοδο και το χτίσιμο του φετινού συνόλου καθώς φαίνεται δράττεται τους καρπούς των κόπων του.

2ος όμιλος

1. Ηλίας Ανέστης (Άρης Θήβας)

Ο Χανιώτης «άσσος», Ηλίας Ανέστης φαίνεται πως έφερε… τρικυμία στον Ερμή Σχηματαρίου σκοράροντας 20 πόντους. Ο παίκτης που έχει υπάρξει μέρος της εθνικής ομάδας U20, αλλά έχει και εμπειρία από εθνικές κατηγορίες παρά το νεαρό της ηλικίας του πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πιο απαιτητικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.

2. Αλέξανδρος Μπάρδας (ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ)

Η ΦΕΑπανηγύρισε την πρώτη της νίκη στις εθνικές κατηγορίες απέναντι στον ΕΦΑΟΖ. Το σύνολο που πήρε το εισιτήριο από την Α' ΕΣΚΑ  θέλει να δείξει ποιότητα στην πρώτη της χρονιά στη επιστροφή της στην Γ'Εθνική, και αυτό προέρχεται και από τους παίκτες της. Ένας εξ αυτών ο Αλέξανδρος Μπάρδας ο οποίος στα 39 του προσφέρει εμπειρία στην ομάδα του και «τρόμο» στον αντίπαλο κυρίως από τα 6,75. Ο γκαρντ στην πρώτη εντός έδρας εμφάνιση της ομάδας του Αλέξη Καρατζά σκόραρε 20 με 6 τρίποντα.

3. Βασίλης Ξιούρας (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ο ηγετικός ρόλος που έχει αναλάβει ο Βασίλης Ξιούρας στο Κρόνο Αγίου Δημητρίου κάθε άλλο από βάρος του είναι. Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ δείχνει πιο ελεύθερος από ποτέ οδηγώντας την ομάδα του για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στη νίκη. Στη Χίο, κόντρα στο ΒΑΟΛ το «ταμείο» του έκλεισε στους 19 πόντους με 6 τρίποντα.

4. Σίμος Ιωακειμίδης (ΑΟΚ Χανιά)

Ο Σίμος Ιωακειμίδης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από την παρέα που έχει στήσει ο Χρήστος Παπανικολάου στο 2ο παιχνίδι του ΑΟΚ Χανιά στη Γ' Εθνική. Ο 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο παίκτης «κλειδί» στην αναμέτρηση κόντρα στο Ίλιον και βοήθησε στο έπακρον προκειμένου η ομάδα της Κρήτης να πανηγυρίσει μέσα στο κλειστό του Κλαδισου. Ο φόργουορντ έχει αγωνιστεί μέχρι και στην Α1 κατηγορία με την Ολυμπιάδα Πατρών (Α1), ενώ την περσινή σεζόν φόρεσε τα χρώματα του Ληξούρι.

5. Νίκος Ψυλέας (Μίλων)

Ο Νίκος Ψυλέας βρίσκεται το «σπίτι» του και αυτό φανερώνει η πρώτη του εμφάνιση μέσα στο κλειστό του Μίλωνα. Οι 20 πόντοι που σκόραρε μοιάζουν να είναι αφιερωμένοι στο κοινό που βρέθηκε και στήριξε την προσπάθεια της ομάδα του, αλλά και την ελευθερία που έχει φορώντας τα «πράσινα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιλων επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από πέντε χρόνια (2012-2013) στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά.

Προπονητής

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Τη νίκη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πανηγύρισε ο Αργοναύτης Τριγλίας απέναντι σε Άρη Θήβας και Πέρα. Το σύνολο της Ραφήνας κατέκτησε στην παράταση το θετικό αποτέλεσμα την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ έκλεψε μέσα στο Βυζαντινό στον πόντο το 2ο του ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι εκ του αποτελέσματος, τα εύσημα πάνε και στον προπονητή Γιώργο Γιαννακόπουλο, ο οποίος σχεδίασε και έδωσε τις κατάλληλες εντολές προκειμένου η ομάδα του να παραμείνει μέχρι στιγμής αήττητη. Ο τεχνικός βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας (από τη Β΄ ΕΣΚΑ μέχρι και τη Γ΄ Εθνική) και καθώς φαίνεται η πορεία εξέλιξης των δυο πλευρών συνάδουν απόλυτα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ