17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότο.

1) Ανδρέας Βουρνάς (Αίολος Αγυιάς)

Η ομάδα του χρειαζόταν μια καθοδήγηση στο παρκέ σε ένα ντέρμπι κορυφής κι εκείνος ανταποκρίθηκε ιδανικά, αποτελώντας τον ηγέτη της. Ανέλαβε εξαρχής το «βάρος» αυτό, με τις παραστάσεις του στις εθνικές κατηγορίες να είναι ασφαλώς χρήσιμες στο να κατευθύνει τους συμπαίκτες του σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, προσφέροντας με 25 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Ανδρέας Βουρνάς πραγματοποίησε τη μεγάλη εμφάνιση στην πιο κατάλληλη στιγμή.

2) Μιχάλης Σουλίκας (ΒΑΟΛ Χίου)

Είναι ένας από τους «πυλώνες» του ΒΑΟΛ εδώ και αρκετά χρόνια, με την ομάδα να δικαιώνεται κάθε χρόνο, που αποφασίζει να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Η ομάδα μοιάζει έτοιμη να είναι αρκετά ανταγωνιστική πέραν της «μάχης» επιβίωσης, που έδινε τα προηγούμενα χρόνια, και ο ίδιος δε θα μπορούσε παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους 24 πόντους του με δύο τρίποντα να «εκτελούν» τον Τελεθριακό. Όσο υπάρχει Σουλίκας, οι Χιώτες θα είναι ήσυχοι.

3) Νίκος Πέττας (Ίκαρος Καλλιθέας)

Δεν χρειάζεται καμία σύσταση για την αξία του ως παίκτης, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο σκόρερ όλης της Γ' Εθνικής για την φετινή σεζόν. Κι αν στην πρεμιέρα η τρομερή του εμφάνιση δεν έφτανε για την νίκη απέναντι στον Μίλωνα, οι 36 του πόντοι με ένα τρίποντο ήταν αυτή την φορά αρκετοί για το «διπλό» στο Κορωπί, αν και για τον ίδιο είναι... απλά μια μέρα στη δουλειά. Όποιος έχει στο δυναμικό του τον Νίκο Πέττα, πάντοτε στοχεύει ψηλά.

4) Γιώργος Νάκης (Καλαμάτα)

Αποτελεί μάλλον την αποκάλυψη αυτής της χρονιάς στην κατηγορία. Απέδειξε πως η εξαιρετική του πρεμιέρα στην Πάτρα μόνο τυχαία δεν ήταν, «κουβαλώντας» για ακόμη μια φορά την Καλαμάτα και οδηγώντας τη στο 2/2 με 32 πόντους και τρία τρίποντα, «γαζώνοντας» τον Γλαύκο στην παράταση, μετά το κρίσιμο καλάθι του Περρωτή, χώρια τη σταθερή του προσφορά στο «δέσιμο» της άμυνας. Ο Γιώργος Νάκης αποτελεί ίσως την ανακάλυψη του Παύλου Νώντα, που θα συζητάμε για καιρό.

5) Λευτέρης Δημητριάδης (Χαλάνδρι)

Η εμπειρία του είναι αναμφισβήτητη και αυτή τον βοήθησε να κυριαρχήσει σε ένα ματς πολύ κλειστό, όπως εκείνο με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Οι μπάλες πέρασαν σε αυτόν κι εκείνος ανταποκρίθηκε με 19 πόντους, που ήταν καταλυτικοί για την επικράτηση του Χαλανδρίου, που χρειαζόταν οπωσδήποτε αυτό το αποτέλεσμα, προτού έρθει το πρώτο ρεπό της σεζόν και μένοντας στο 1-1. Η εμφάνιση αυτή του Λευτέρη Δημητριάδη σήμαινε πολλά από αρκετές απόψεις.

Προπονητής: Γιάννης Γιούπης (Ήφαιστος/Αχιλλέας)

Η ομάδα του έγραψε ιστορία. Μετά τον Κεραυνό και την Ακράτα, είναι η τρίτη ομάδα της περιοχής του Αιγίου, που καταφέρνει να πάρει νίκη σε εθνική κατηγορία, ελπίζοντας να μπορέσει να συνεχίσει την παράδοση, με ένα μεγάλο αποτέλεσμα μάλιστα απέναντι στην Παναχαϊκή μέσα από τη δύσκολη διαδικασία της παράτασης, που δίνει «ώθηση» για τη συνέχεια και έδειξε, ότι η «συντριβή» της πρεμιέρας στη Ρόδο δεν ήταν η αληθινή εικόνα αυτής της ομάδας. Ο Γιάννης Γιούπης έχει ασφαλώς το δικό του μερίδιο σε αυτή την ψυχολογική ανάταση του Ηφαίστου/Αχιλλέα, καθώς και την ιστορική στιγμή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ