17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Μάνος Φωτιάδης (ΕΑΠ)

Η ΕΑΠ είχε εύκολο έργο κόντρα στην Ολυμπιάδα Λεχαίου, με τον έμπειρο γκαρντ να συνεισφέρει, μαζί με αρκετούς ακόμη, στο να μετατραπεί ο αγώνας σε ένα άνετο απόγευμα για τους Αχαιούς. Συνέβαλε στην «πολυφωνία» με 15 πόντους και ένα τρίποντο, πιστοποιώντας ταυτόχρονα την πολύ καλή του κατάσταση, στοιχείο χάρη στο οποίο, άλλωστε, βρίσκεται στην πεντάδα μας. Οι παίκτες του Γιώργου Σκροπολίθα θέλουν να δείξουν, ότι κανείς δεν πρέπει να τους «ξεγράψει», με τον Μάνο Φωτιάδη να είναι μεταξύ αυτών που δίνουν το «σύνθημα».

2) Γιάννης Ροδοστόγλου (ΚΑΠ)

Στα 35 του χρόνια δε σταματά να «ματώνει» τα αντίπαλα καλάθια και να παίζει με το ίδιο «κέφι», έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μία μεγάλη διαδρομή στα μαρκέ. Με την ηγετική του παρουσία και ακριβώς αυτή την ικανότητα να σκοράρει, η ΚΑΠ έφτασε στην νίκη επί της Ακράτας, με τον πολύπειρο γκαρντ να έχει 20 πόντους με δύο τρίποντα, ευστοχώντας σε αρκετά κομβικά σημεία. Ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του Γιάννη Ροδοστόγλου, χαρίζει σχεδόν οριστικά την παραμονή στην ομάδα του.

3) Μιχάλης Πελεκάνος (Οίαξ Ναυπλίου)

Έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της κατηγορίας και πλέον… δεν τον σταματά κανείς. «Φόρτωσε» το καλάθι των Μελισσίων με 32 πόντους και έξι τρίποντα, βάζοντας έτσι για ακόμη μία φορά τη «σφραγίδα» του σε επικράτηση του Οίακα, στο δρόμο για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο σπουδαίος Μιχάλης Πελεκάνος, μοιάζει να έχει βάλει ως προσωπικό στοίχημα ακόμη μία επιτυχία στην «πλούσια» καριέρα του, περιλαμβάνοντας και τίτλο στη Γ’ Εθνική.

4) Δημήτρης Μπίτσικας (Απόλλων Σμύρνης)

Όταν αγαπάς αυτό το άθλημα, τότε η ποιότητά σου δεν κρύβεται ακόμη κι αν για κάποιο καιρό, νωρίτερα, ήσουν απών. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του έμπειρου φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αφού πρώτα είχε διατελέσει στο ρόλο του μάνατζερ σε Αρκαδικό και Χολαργό, με την άμυνα της Καλαμάτας ’80 να τον βλέπει να τη «βομβαρδίζει» με κάθε τρόπο, τελειώνοντας με 23 πόντους και πέντε τρίποντα. Μία σπουδαία εμφάνιση από τον Δημήτρη Μπίτσικα, που διατηρεί τις ελπίδες του Απόλλωνα.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά ’82)

Έχει… καπαρώσει μόνιμη θέση σχεδόν στους κορυφαίους της αγωνιστικής και όχι άδικα. Αυτή την φορά δεν τοποθετείται, επειδή συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στο σκοράρισμα, αλλά γιατί χάρισε με την ψυχραιμία του στην Αχαγιά, ένα «διπλό» που μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» στη συνέχεια, με τις δύο εύστοχες βολές του να φέρνουν την «απόδραση» από το Αίγιο και τον ίδιο να ολοκληρώνει με 14 πόντους. Ο εκπληκτικός Ανδρέας Οικονομόπουλος, είναι άλλωστε από τους βασικούς λόγους που οι Πατρινοί μένουν δυνατά στο «κόλπο» της ανόδου.

Προπονητής: Παναγιώτης Κακαλιάς (ΚΑΠ)

Από τότε που ήρθε στην ομάδα, έχουν αλλάξει ουκ ολίγα πράγματα και η ομάδα του βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία, με πέντε νίκες στα επτά παιχνίδια, όπου έχει κοουτσάρει μέχρι τώρα. Μεγαλύτερη νίκη του, μέχρι την επόμενη, είναι σαφώς αυτή με την Ακράτα, καθώς οι παίκτες του κατάφεραν να δείξουν τις αληθινές τους δυνατότητες, απέναντι σε μία ομάδα που ερχόταν… με φόρα από το σπουδαίο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Γλαύκο. Η προετοιμασία του αγώνα και η άριστη διαχείρισή του, όταν η ομάδα της Αιγιαλείας πλησίασε στην τρίτη περίοδο, οφείλονται εν πολλοίς στον Παναγιώτη Κακαλιά.

2ος όμιλος Νότου

1) Θάνος Καράμπελας (Έσπερος Καλλιθέας)

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ βρήκε την ευκαιρία του και… την άρπαξε από τα μαλλιά στην αναμέτρηση με τον Άρη Πετρούπολης. Πραγματοποίησε μία πλήρη εμφάνιση, με 19 πόντους, τρία τρίποντα, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει άλλη μία εξαιρετικά υπολογίσιμη λύση για τους Μάντζαρη-Γράψα στη συνέχεια. Οι 21χρονος Θάνος Καράμπελας φανέρωσε ένα σημαντικό δείγμα των ικανοτήτων του.

2) Ματέι Στογιάνοβιτς (Άρης Νικαίας)

Ο Άρης Νικαίας περίμενε ένα μεγάλο του παιχνίδι και αυτό ήρθε ίσως στην πιο κατάλληλη στιγμή, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο εκείνη τη στιγμή Έσπερο Λαμίας. Ο έμπειρος γκαρντ «βομβάρδισε» με 29 πόντους κι ένα τρίποντο το καλάθι της ομάδας της Φθιώτιδας, οδηγώντας τη δική του σε έναν τρομερό θρίαμβο, πιστεύοντας πια πιο πολύ από ποτέ στην παραμονή. Για μία νίκη που μπορεί να μετρήσει πιο πολύ από κάθε άλλη στο τέλος της χρονιάς, ο Ματέι Στογιάνοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής.

3) Ορέστης Λίτσος (Πεντέλη)

Τον τελευταίο καιρό, δε βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό φαινόταν στο παρκέ, καθώς είναι από τα «βαρόμετρα» της Πεντέλης. Είναι, ωστόσο, ένας παίκτης που ξέρει να σηκώνεται ξανά και ξανά, για να ολοκληρώσει με 16 πόντους και τρία τρίποντα απέναντι στον ΟΦΗ, σε μία μεστή του εμφάνιση που φέρνει πολλαπλά θετικά μηνύματα για τον Κώστα Χαρτοματσίδη. Είναι πολύ σημαντικό, άλλωστε, ο Έλληνας τεχνικός να έχει σε καλή κατάσταση τον Ορέστη Λίτσο, στην τελική ευθεία.

4) Γιώργος Τασιούδης (ΑΟΚ Χανιά)

Είναι για ακόμη μία φορά, ο παίκτης της τελευταίας στιγμής για τους Κρητικούς, χαρίζοντάς τους μία τεράστια νίκη. Με τους 24 πόντους του με δύο τρίποντα και, κυρίως, τις δύο βολές που χάρισαν την νίκη στον ΑΟΚ Χανιά με αντίπαλο την Έξω Παναγίτσα, είναι δικαιολογημένα μία μεγάλη «φιγούρα» σε αυτή την αγωνιστική, με την εμπειρία του και τον ηγετικό του χαρακτήρα να «μιλούν» ξανά. Ο Γιώργος Τασιούδης θα είναι υπεύθυνος σε σημαντικό βαθμό, αν τελικά οι παίκτες του Λευτέρη Θεοδωράκη πετύχουν στο στοίχημα της παραμονής.

5) Μίλος Σάκοτα (Λοκρός Αταλάντης)

Για την ποιότητά του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, καθώς φροντίζει να κάνει… επίδειξή της σε κάθε ευκαιρία. Στο ντέρμπι με τον Ερμή Σχηματαρίου για την τέταρτη θέση, ήταν εκ νέου απολαυστικός με 23 πόντους, κερδίζοντας πολλές «μάχες» στο «ζωγραφιστό» και οδηγώντας εκ του ασφαλούς, μαζί με τον Ανέστη Μάτο, σε ένα αποτέλεσμα ουσίας τον Λοκρό. Με τον Μίλος Σάκοτα να έχει ανεβάσει κατακόρυφα, εσχάτως, την απόδοσή του, το συγκρότημα του Λουκά Ζαρονικόλα μπορεί να ελπίζει εύλογα.

Προπονητής: Παναγιώτης Ζερβουλάκος (Άρης Νικαίας)

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, και μάλιστα δύο εντός που «πόνεσαν» πολύ με ΑΟΚ Χανιά και Λοκρό, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις την ομάδα σου συσπειρωμένη, για να τα βάλει με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο Άρης Νικαίας, όμως, εμφανίστηκε ψυχωμένος και εξαιρετικά διαβασμένος, για να φτάσει σε ένα θρίαμβο 18 πόντων έναντι του Εσπέρου Λαμίας, αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα στη «μάχη» της παραμονής. Τέτοια νίκη, άλλωστε, δύσκολα θα κάνει στη συνέχεια οποιαδήποτε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και για το λόγο αυτόν, τα εύσημα πηγαίνουν στον Παναγιώτη Ζερβουλάκο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ