22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Αλέξανδρος Πέζος (Καλαμάτα)

Στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ήταν καθοριστικός για την έκτη νίκη της Καλαμάτας. Ο νεαρός γκαρντ, εκτός του τσαγανού που διαθέτει ούτως ή άλλως, έβγαλε και ωριμότητα σε κρίσιμες στιγμές, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κάτι που δεν φαίνεται μόνο στους 11 πόντους του με ένα τρίποντο φυσικά. Στα χέρια του Παύλου Νώντα, ο Αλέξανδρος Πέζος μοιάζει να οδηγείται προς ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

2) Γιάννης Ζακυνθινός (Μεγαρίδα)

Είναι αυτός, που ξέρει να παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις για την ομάδα του. Αυτό έκανε και στο ντέρμπι με το Αιγάλεω, όπου τελείωσε με 28 πόντους και δύο τρίποντα, έχοντας τα δύο λέι απ ισοφάρισης σε κανονική διάρκεια και πρώτη παράταση, καθώς και το σπουδαίο σουτ, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μεγαρίδας στο τέλος της δεύτερης παράτασης. Ο μεγάλος Γιάννης Ζακυνθινός, εν ολίγοις, «σκότωσε» το αήττητο του Σίτι και κράτησε όρθια την ελπίδα της ομάδας του για άνοδο.

3) Αλέξανδρος Σαρικάς (Ληξούρι)

Άλλος ένας τρομερός σκόρερ, που δεν κρύβεται όταν η μπάλα «καίει» και ζυγίζει... τόνους. Δεν είναι μόνο οι 16 πόντοι με δύο τρίποντα, που μέτρησε στο λογαριασμό του, αλλά και οι προσπάθειες που πήρε, για να τελειώσει την Ακράτα, όταν εκείνη προσπαθούσε να επανέλθει, με αποτέλεσμα το Ληξούρι να κάνει ένα τεράστιο «άλμα» για την παραμονή του στην κατηγορία. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθε στην ομάδα ο Αλέξανδρος Σαρικάς. 

4) Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και ο «άσος» του Πέρα, που έφερε το «διπλό» στο Αίγιο. Δίπλα στους 16 πόντους του με δύο τρίποντα, προσθέστε και το επιθετικό ριμπάουντ, που φέρνει το καλάθι του για το 74-75 στα 22" για το φινάλε, με την ομάδα του Αλίμου να πιάνει την πρώτη πεντάδα. Όταν έχεις, άλλωστε, τον Γιάννη Τσολάκη στο ρόστερ σου, μόνο αδιάφορος δεν μπορεί να είσαι.

5) Σωτήρης Κόλλιας (Άρης Νικαίας)

Έκανε ένα από τα πιο πλήρη παιχνίδια στη ρακέτα του, κερδίζοντας κατά κράτος κάθε του αντίπαλο στον Ηλυσιακό. Ο Έλληνας σέντερ τελείωσε με double double 20 πόντων και 11 ριμπάουντ, προσθέτοντας μαζί τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, δημιουργώντας προβλήματα με κάθε τρόπο και οδηγώντας τον Άρη Νικαίας, στο να πιάσει θέση στην πρώτη πεντάδα. Ο Σωτήρης Κόλλιας, άλλωστε, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει η συγκεκριμένη ομάδα, για να κερδίζει.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Η ομάδα του είχε «διπλή» πρόκληση μπροστά της, αφενός για μια νίκη που θα την κρατούσε όρθια για την άνοδο, αφετέρου το «σπάσιμο» του εκπληκτικού αήττητου του Αιγάλεω των 52 συνεχόμενων επιτυχιών. Με την ομάδα του να εκτελεί ένα εξαιρετικό πλάνο, η υπέρβαση ήρθε, δείχνοντας τις πραγματικές της δυνατότητες και επιβεβαιώνοντας, ότι μένει ζωντανή. Μεγάλο μερίδιο του θριάμβου ανήκει, φυσικά, στον Γιώργο Μάνταλο.

2ος όμιλος

1) Αντώνης Δαχρεντζής (Άρης Θήβας)

Άλλη μία από τις σπουδαίες λύσεις, που έχει στα χέρια του ο Βαγγέλης Ματσαγγούρας, κάνοντας τη διαφορά στο τοπικό ντέρμπι με τον Λοκρό. Πέτυχε 18 πόντους, «ενορχήστρωσε» εξαιρετικά το παιχνίδι του Άρη Θήβας και κατάφερε να είναι αυτή την φορά εκείνος, που θα έβγαινε στον «αφρό» και θα έκανε τη διαφορά. Ο Αντώνης Δαχρεντζής πρωταγωνίστησε στο κατάλληλο ματς, αποτελώντας το «δήμιο» των πρωτοπόρων.

2) Μιχάλης Σβορώνος (Κορωπί)

Ο πολύπειρος γκαρντ ξέρει πάντοτε τον τρόπο, για να «ξεκλειδώνονται» επικίνδυνες αποστολές. Το έδειξε για ακόμη μία φορά στο ΣΕΦ, με τους 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο «διπλό» επί του Ικάρου Νέας Σμύρνης, δικαιώνοντας το Κορωπί πλέον με τις τελευταίες εμφανίσεις του, για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι. Ο... ηρωικός λόγω συμμετοχής στη σωτηρία της Έξω Παναγίτσας, με έξι παίκτες την περσινή σεζόν, Μιχάλης Σβερκούνος, έχει τη δική του μέθοδο.

3) Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου (ΟΦΗ)

Το μακρινό σουτ του μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, στην καλή του μέρα, και αυτό έγινε με αντίπαλο τον Ερμή Σχηματαρίου. 23 πόντοι με τρία τρίποντα ήταν ο απολογισμός του, απειλώντας με κάθε τρόπο και αποτελώντας μόνιμη «πληγή» για το σύνολο του Νίκου Οικονόμου, η οποία στοίχισε, οδηγώντας παράλληλα τον ΟΦΗ σε μια σημαντική νίκη στην παράταση, που τον κρατά στην κορυφή. Ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου φώναξε «παρών» σε ακόμη μία κρίσιμη στιγμή.

4) Έκτορας Οικονομόπουλος (Μελίσσια)

Στο... χαμηλό μας σχήμα για αυτό τον όμιλο, ο Έλληνας φόργουορντ απλά έδειξε για ακόμη μία φορά, τι σημαίνει να είσαι ο ηγέτης της ομάδας σου. Το έκανε και στην Χίο, με τους 17 πόντους του με δύο τρίποντα έναντι του ΒΑΟΛ να είναι μόνο ενδεικτικοί, όσων έκανε στο παρκέ, όντας ο φωτεινός «φάρος» του συγκροτήματος του Αλέκου Δάγλα προς την άνοδο στη Β' Εθνική. Ο εξαιρετικός Έκτορας Οικονομόπουλος είναι, αναμφισβήτητα, μέσα στα πρόσωπα της χρονιάς.

5) Πάνος Μαυροειδάκος (ΚΑΠ)

Τα κατορθώματα του Χρονόπουλου μόνο δεν φτάνουν, ακόμη κι αν θέλεις να νικήσεις το Δειλινό, με τον έμπειρο σέντερ να «καθαρίζει». Πήρε πολλές «μάχες» χαμηλά, έδωσε πολύτιμες λύσεις με 14 πόντους και δεν άφησε την ΚΑΠ να δεχθεί το «κάζο» από τους Κρητικούς, ούσα πλέον σε απόσταση μόνο μίας νίκης από τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης και, πιθανώς, την παρουσία στο μπαράζ παραμονής. Με τον Πάνο Μαυροειδάκο σε τέτοια κατάσταση, έχοντας τόσες παραστάσεις στα μεγάλα χρόνια του Διαγόρα, τότε η ομάδα του Κοντόπευκου έχει έναν ισχυρό παράγοντα στη ρακέτα, για να στηριχθεί.

Προπονητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Η ομάδα του δεν ήταν μόνο αγωνιστικά έτοιμη για το ντέρμπι με τον ΕΦΑΟΖ, αλλά πνευματικά έδειξε σαν να έχει μπει... μόνη της στο παρκέ. Η απόλυτα κυρίαρχη εικόνα, το γεγονός ότι ουδείς παίκτης υστέρησε και η ικανότητα να διαχειριστεί την υπέρ της κατάσταση, πέραν της άριστης προετοιμασίας, για να μείνει όρθια για το όνειρο της ανόδου, είναι στοιχεία που πρέπει να πιστωθούν και στον προπονητή. Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, άλλωστε, έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στον Αργοναύτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ