24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη όγδοη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Γιάννης Αγγελόπουλος (Κεραυνός Αιγίου)

Ο Κεραυνός δεν τα παράτησε ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνει, με τον Έλληνα γκαρντ να τον κρατά ζωντανό. Το ματς στο Λέχαιο ήταν ένα «πρέπει» για τον ίδιο και την παρέα του και, γνωρίζοντας από τέτοιου είδους παιχνίδια, ήταν αυτός που καθοδήγησε με ασφάλεια τους υπόλοιπους στο δεύτερο ημίχρονο, με 31 πόντους και τρία τρίποντα. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος το έχει πάρει... απόφαση να φέρει την υπέρβαση στο Αίγιο.

2) Γιάννης Γκαγκαλούδης (Αιγάλεω)

Έχουμε μιλήσει ξανά για την ποιότητά του και το πόσο μεγάλη πολυτέλεια είναι η παρουσία του στην κατηγορία. Στο ντέρμπι της Ακράτας ήταν απολαυστικός, δίνοντας μια σπουδαία παράσταση στο τοπικό κοινό, με 19 πόντους, τρία τρίποντα και ιδανική «ενορχήστρωση» του επιθετικού παιχνιδιού του Αιγάλεω, προκειμένου σε μια δύσκολη έδρα να φτάσει τους 95 πόντους και να μείνει αήττητο. Με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, άλλωστε, δεν χάνεις.

3) Κώστας Μουμπάρακ (Ιωνικός ΝΦ)

Είπε στη συνέντευξή του στο Basketa.gr, ότι «αρχηγός είναι αυτός που στηρίζει και παρακινεί». Ο ίδιος αποτελεί ακριβώς αυτό τον ορισμό του αρχηγού, που μας έδωσε, κάνοντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στο ντέρμπι ανόδου με τη Μεγαρίδα, με τους 21 του πόντους με έξι τρίποντα να κάνουν τη διαφορά, μεταξύ άλλων, αποδεικνύοντας ξανά τους λόγους, που κατέχει αυτό το ρόλο στο σύνολο του Κώστα Σορώτου. Ο Κώστας Μουμπάρακ αποτελεί τον εγγυητή για μια δεύτερη συνεχόμενη άνοδο.

4) Παναγιώτης Χατζόγλου (Άρης Νικαίας)

Οφείλει να βρεθεί στην κορυφαία πεντάδα για την αθόρυβη, πλην πολύτιμη δουλειά που κάνει εδώ και πολύ καιρό μακριά και κοντά στο καλάθι. Πέτυχε 11 πόντους με τρία τρίποντα, «εξολόθρευσε» κάθε αντίπαλό του στο Ληξούρι και, μαζί με τους Παπουτσή και Κρητικό, έγινε ένα εκ των ηγετικών στελεχών, ώστε ο Άρης να πανηγυρίσει μια νίκη, που στην ουσία σημαίνει παραμονή. Η συμβολή του Παναγιώτη Χατζόγλου στο... extreme makeover αυτής της ομάδας είναι καθοριστική.

5) Θοδωρής Σιούτης (Κηφισιά)

Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, που συμβάλλουν και πιο πολύ στο σκοράρισμα, αλλά η δική του παρουσία είναι από τους λόγους της αγωνιστικής ανόδου τον τελευταίο μήνα. Η δική του οντότητα στη ρακέτα είναι κάτι σπουδαίο για οποιαδήποτε ομάδα Γ' Εθνικής θα ήθελε να πρωταγωνιστεί, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς και αυτό έδειξε κόντρα στον Ηλυσιακό, με απολογισμό 14 πόντων με δύο τρίποντα. Σε καλή κατάσταση, ο πολύπειρος Θοδωρής Σιούτης είναι από τους κορυφαίους ψηλούς της κατηγορίας.

Προπονητής: Σπύρος Δεράος (Έσπερος Πατρών)

Σήμερα θα προτιμήσουμε προπονητές ομάδων, που παλεύουν για την παραμονή τους, γιατί αυτό που κατάφερε ο Έσπερος ήταν σπουδαίο κόντρα στην Αχαγιά. Έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και πέτυχε 82 πόντους, για να νικήσει σε up tempo μια ομάδα θεωρητικά καλύτερη από αυτόν σε τέτοιο ρυθμό, ενώ τον προηγούμενο καιρό έμοιαζε... πελαγωμένος αγωνιστικά, χωρίς να βρίσκει σανίδα σωτηρίας. Ξαφνικά, όμως, η παραμονή είναι μπροστά στην ομάδα της Πάτρας και ο Σπύρος Δεράος βρήκε ξανά τρόπο, για να δείξει πως είναι ζωντανή.

2ος όμιλος

1) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Αυτός ο παίκτης, όταν αρχίζει να «πυροβολεί» και να... βρίσκει το χέρι του, δεν μπορεί να βρει «στοπ» πουθενά. Μια κορυφαία άμυνα της κατηγορίας αυτής, του Ικάρου Νέας Σμύρνης δηλαδή, αναγκάστηκε να υποταχθεί στις... ορέξεις που είχε, φτάνοντας τους 25 πόντους, δείχνοντας τη δεινότητά του στην εκτέλεση και έχοντας ψυχραιμία στο φινάλε από τα 4.5 μέτρα. Ο Ερμής ησυχάζει για το θέμα της παραμονής και αυτό οφείλεται στον Γιάννη Γκρινιάρη.

2) Ανδρέας Χρονόπουλος (ΚΑΠ)

Έχει κάνει... δική του υπόθεση την παραμονή της ΚΑΠ και το έδειξε στην Χαλκίδα. Εκεί, ήταν για άλλη μια φορά τρομερός, σκοράροντας 29 πόντους με επτά ριμπάουντ και οδηγώντας την ομάδα της Αγίας Παρασκευής σε ένα «διπλό», που για άλλη μια φορά μπορεί να γυρίσει... το διακόπτη για την ίδια, στην προσπάθεια της να μείνει στην κατηγορία. Ο Ανδρέας Χρονόπουλος, άλλωστε, ποτέ δε θα κατέθετε έτσι απλά τα «όπλα».

3) Γιώργος Ζερβός (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

«Αειθαλή» τον αποκαλούν στη Ραφήνα κι έχουν απόλυτο δίκιο, από τη στιγμή που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να έχει επιρροή στην ομάδα του στα 42 του χρόνια. Η άμυνα του Κορωπίου τον... ένιωσε για τα καλά, με 16 πόντους στην καλύτερη φετινή εμφάνιση, αποδεικνύοντας ξανά πως η επιλογή της ανανέωσής του το καλοκαίρι ήταν απόλυτα ορθή. Ο Αργοναύτης... σαλπάρει για την άνοδο, με τον Γιώργο Ζερβό να γνωρίζει πολύ καλά από τέτοιες καταστάσεις.

4) Χάρης Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας)

Από τη στιγμή που έχει βρει το ρόλο του, έχει γίνει ένα από τα σπουδαιότερα «γρανάζια» αυτής της ομάδας. Ο ΒΑΟΛ Χίου έγινε άλλη μια ομάδα στη σειρά που... γάζωσε ο ίδιος, με τους 28 του πόντους με τέσσερα τρίποντα να λένε τα πάντα για όσα έκανε στο συγκεκριμένο ματς, καθοριστικά για να πάρει και τη διαφορά η ομάδα της Θήβας. Έναν χρόνο μετά τη σεζόν στον Λοκρό Αταλάντης, ο Χάρης Παναγιωτίδης συνεχίζει το ίδιο επιτυχημένα στον Άρη.

5) Δημήτρης Βαρνάβας (ΕΦΑΟΖ)

Ήταν αυτονόητο, ότι στο νεανικό σύνολο που σχεδίαζε ο Τάκης Ζήβας το καλοκαίρι, με το οποίο και συνεχίζει ο Γιάννης Μάνος, είχε θέση. Ο Έλληνας σέντερ γίνεται με τον καιρό ένας καταλυτικός παράγοντας για την ομάδα του και μια δεσποτική παρουσία στη γραμμή των ψηλών, κάτι που έδειξε ιδιαίτερα το ματς με τα Μελίσσια, όπου με 15 πόντους κυριάρχησε, πήρε πολλές «μάχες» και στήριξε τους βασικούς σκόρερ έμπρακτα. Πολλά ήταν αυτά, λοιπόν, που έκαναν τον Δημήτρη Βαρνάβα να ξεχωρίσει.

Προπονητής: Βαγγέλης Ματσαγγούρας (Άρης Θήβας)

Όπως αναφέραμε και πριν, θα επικεντρωθούμε σε προπονητές ομάδων, που παλεύουν για την παραμονή και ο συγκεκριμένος άξιζε την παρουσία αυτή για όσα σπουδαία κάνει ο Άρης εδώ και καιρό. Η διοίκηση τον στήριξε στο «μουδιασμένο» ξεκίνημα και αυτή απέδωσε καρπούς, με την ομάδα της Θήβας να παίρνει πια το ένα μεγάλο αποτέλεσμα μετά το άλλο και να έχει καταφέρει να είναι ανώτερη από δύο ανταγωνιστές της, καλύπτοντας μάλιστα ακόμη και μια διαφορά 17 πόντων με τον ΒΑΟΛ Χίου, έχοντας καταρτίσει ένα εξαιρετικό σχέδιο, ώστε σιγά σιγά μέσα στον αγώνα να την ξεπεράσει, πιάνοντάς τον στον «ύπνο», αφού ένα δυναμικό ξεκίνημα ήταν πιο αναμενόμενο από το σταδιακό «χτίσιμο» του τελικού +21. Για όλη αυτή την πορεία και για την άριστη προετοιμασία και διαχείριση ενός σπουδαίου ματς, ο Βαγγέλης Ματσαγγούρας αξίζει τα εύσημα.

Photo Credits: Elias Thalassis/Stereabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ