20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Βασίλης Λαμπρόπουλος (Γλαύκος)

Ο ηγέτης του Γλαύκου δε σταματά να είναι ο απόλυτος οδηγός της ομάδας και ένας από τους υποψήφιους για τους κορυφαίους παίκτες της χρονιάς σε ολόκληρη την κατηγορία. Με αντίπαλο την ΚΑΠ, έφερε από πολύ νωρίς σε… ήρεμα νερά τους συμπαίκτες του, έχοντας 24 πόντους με τέσσερα τρίποντα και «ενορχηστρώνοντας» ιδανικά ένα εύκολο απόγευμα. Οι Αχαιοί «φωνάζουν» για την άνοδο και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την ευχή τους.

2) Φίλιππος Ροκανάς (Έσπερος Πατρών)

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι σπουδαίο που ο ίδιος και ο Φίλιππος Φραντζής, δύο παιδιά 23 και 24 ετών αντίστοιχα, είναι οι παίκτες που έχουν αναλάβει να κατευθύνουν τον Έσπερο. Με την Νέα Ιωνία, ήταν η δική του σειρά να ηγηθεί, έχοντας 16 πόντους με δύο τρίποντα και «σκοτώνοντας» την αθηναϊκή ομάδα σε κρίσιμα σημεία. Το καλύτερο για αυτή την ομάδα, είναι πως ξέρει ότι έχει μέλλον, με τον Φίλιππο Ροκανά να είναι ένας εξ αυτών που το εγγυώνται.

3) Αλέξανδρος Σαρικάς (ΕΑΠ)

Αποτελεί τον παίκτη που έχει πάρει ως προσωπικό στοίχημα μία υπέρβαση που, αυτή τη στιγμή, μοιάζει ότι δε θα έχει προηγούμενο, αν τελικά πραγματοποιηθεί. Ακόμη και τώρα, βέβαια, μοιάζει ως… αποστολή αυτοκτονίας, αλλά εκείνος δεν τις φοβήθηκε ποτέ και βρίσκεται στους κορυφαίους χάρη στην πληθωρική του παρουσία απέναντι στα Μελίσσια, με 12 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και επτά ασίστ. Ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Σαρικάς έδειξε, ότι ελπίδα υπάρχει.

4) Μιχάλης Πελεκάνος (Οίαξ Ναυπλίου)

Τα λόγια για την αξία του είναι περιττά, όπως και για το ότι κάνει καλύτερο κάθε συμπαίκτη του. Όταν πρέπει να βγει μπροστά, επίσης, δε διστάζει σε καμία περίπτωση και στο ντέρμπι με την Ακράτα, οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Οίακα με 20 πόντους, δύο τρίποντα και σπουδαία συνεισφορά στα μετόπισθεν, στην αντιμετώπιση των προσωπικών του αντιπάλων. Οι Ναυπλιώτες μένουν μόνοι τους στην κορυφή και αυτό οφείλεται εν πολλοίς, αγωνιστικά, στον Μιχάλη Πελεκάνο.

5) Οδυσσέας Μπέλλας (Ένωση Ιλίου)

Είναι μία σταθερά αυτής της ομάδας, στην περιπέτεια της στις εθνικές κατηγορίες. Ξέρει από επικίνδυνες αποστολές και σε εκείνη του Αιγίου, που αποδείχθηκε μία από αυτές, πήρε… πάνω του το ματς με 26 πόντους, δύο τρίποντα και επιβλητική παρουσία στις δύο ρακέτες, για να φύγει από την Αιγιαλεία «αλώβητη» η Ένωση Ιλίου. Ο Οδυσσέας Μπέλλας απέδειξε ξανά, ότι αξίζει να φέρει το όνομα του αρχηγού.

Προπονητής: Γιώργος Σκροπολίθας (ΕΑΠ)

Μπορεί να αποκαλέσει κανείς τους παίκτες του και… καμικάζι αυτοκτονίας, όπως αναφέραμε νωρίτερα. Είναι ακόμη πολύ μακριά από τον Κεραυνό Αιγίου στο βαθμολογικό πίνακα (αυτός μοιάζει να είναι ο στόχος), αλλά ο άλλοτε «θρύλος» των Σπόρτιγκ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έχει κάνει άπαντες να πιστέψουν στο «θαύμα». Αυτό είχε φανεί από προηγούμενους αγώνες και η ώρα είχε έρθει στο ματς με τα Μελίσσια, όπου οι παίκτες του «μασούσαν σίδερα» και χαρακτηριστικοί είναι οι μόλις δύο πόντοι που είχαν δεχθεί στο πρώτο δεκάλεπτο. Πίστη και ελπίδα υπάρχουν, λοιπόν, χάρη στην «αύρα» του Γιώργου Σκροπολίθα.

2ος όμιλος Νότου

1) Γιώργος Παπανδρέου (Πεντέλη)

Ο… ΓΑΠ, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά στην ομάδα (σ.σ. σε συνάρτηση με το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου), δείχνει να δικαιώνει απόλυτα τις προσδοκίες του Κώστα Χαρτοματσίδη, όταν τον διάλεγε το καλοκαίρι για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής. Στο ματς με την Έξω Παναγίτσα έφτασε σε άλλη μία πλήρη εμφάνιση, έχοντας 17 πόντους με δύο τρίποντα και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της Πεντέλης, αποτελώντας ακόμη ένα «πουλέν» της. Αυτό ήταν, άλλωστε, το στοίχημα με τον Γιώργο Παπανδρέου και στα Βόρεια προάστια το έχουν ήδη κερδίσει.

2) Αντώνης Δαχρεντζής (Έσπερος Λαμίας)

Βρήκε την ευκαιρία να δείξει τα σπουδαία του προσόντα στα Χανιά και, έμπειρος όντας, δεν μπορούσε να την αφήσει. Παίζει, άλλωστε, σε μία ομάδα όπου πολλοί παίκτες γνωρίζουν… την τέχνη του να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και σε ένα ματς, όπου κάποιος χρειαζόταν να πάρει πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί ένα «στραβοπάτημα», αυτός δήλωσε παρών με 18 πόντους και δύο τρίποντα, εκμεταλλευόμενος το «μπλακ άουτ» των γηπεδούχων με το σκοράρισμά του, προς όφελος της ομάδας του. Είχε έρθει, όπως φαίνεται, και η ώρα του Αντώνη Δαχρεντζή.

3) Ανδρέας Χρονόπουλος (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Μοιάζει τις τελευταίες εβδομάδες να βρίσκει ξανά τον εαυτό του και γι’ αυτό βρίσκεται στους κορυφαίους αυτής της αγωνιστικής. Με την Νίκη Αμαρουσίου πιστοποίησε εκ νέου την ανοδική του πορεία, τελειώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους και τρίποντα, για να αποτελέσει έναν εκ των παικτών που εντυπωσίασαν για τον Κώστα Παπαμάρκο, σε μία επίδειξη δύναμης. Πνευματικά, μπορεί και να ήταν μία σπουδαία ημέρα για τον Ανδρέα Χρονόπουλο.

4) Κλαούντιο Χαρούνι (Έσπερος Καλλιθέας)

Είναι εκπληκτικός και, παρότι αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, έχει αναδειχθεί σε μορφή του Εσπέρου Καλλιθέας στη σπουδαία του «καμπάνια» για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Με αντίπαλο τον Ερμή Σχηματαρίου ήταν και πάλι καταλυτικός, συνεισφέροντας σε άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα με 19 πόντους και ακόμη μία ηγετική εμφάνιση στο παρκέ. Πολλά θα χρωστά στον Κλαούντιο Χαρούνι η πρωτοπόρος ομάδας, άλλωστε, αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος.

5) Μίλος Σάκοτα (Λοκρός Αταλάντης)

Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» παίκτες σαν… και του λόγου του, υπάρχουν για στιγμές σαν αυτή που καθόρισε το ματς με τον Άρη Νικαίας για την ομάδα του. Δεν είναι, λοιπόν, οι 15 πόντοι που τον φέρνουν σε αυτή τη θέση, αλλά το γκολ-φάουλ με το οποίο διαμορφώνει το τελικό 84-85, προκειμένου ο Λοκρός να πάρει ένα πολύτιμο «διπλό», που τον διατηρεί σε «τροχιά» τετράδας. Η «σφραγίδα» του Μίλος Σάκοτα μπήκε φαρδιά-πλατιά σε αυτή την νίκη.

Προπονητής: Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος Λαμίας του είχε μία εκ προοιμίου δύσκολη αποστολή, κάτι που αποδείχθηκε από το γεγονός, ότι στις αρχές της τρίτης περιόδου βρέθηκε να «κυνηγά» σε απόσταση έξι πόντων. Στη συνέχεια, όμως, είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη δυσάρεστη κατάσταση που προέκυψε και να κάνει άμεσα την ανατροπή και μαζί πολύ πιο εύκολη τη ζωή της στο φινάλε, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι είναι ετοιμη για παρόμοιες στιγμές, που τεστάρουν τον χαρακτήρα ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό. Εκεί, ο Έσπερος πήρε «άριστα», όπως και ο προπονητής του, Γιάννης Σοφογιάννης.

Photo Credits: Lamiaole.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ