19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Γιώργος Σκάνδαλος (Άρης Νίκαιας)
Με το «διπλό» επι του Γλαύκου επέστρεψε στην Νίκαια ο Άρης. Το σύνολο του Γιάννη Καράμπελα, έχοντας εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς τον Γιώργο Σκάνδαλο πήρε τη δέκατη νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου. Ο 22χρονος πλέι μεικερ σημείωσε 18 πόντους και παράλληλα ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Μάλιστα με τη συγκεκριμένη εμφάνιση ο οργανωτής του Άρη έφτασε τους 285 πόντους και διατήρησε τη θέση του στην πεντάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σκάνδαλος συνεχίζει και φέτος την εξαιρετική πορεία που είχε στον Πορφύρα και την Α' ΕΣΚΑΝΑ αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σταθεί το ίδιο καλά και στις εθνικές κατηγορίες.

2.Μιχάλης Σταθάκης (ΑΟΚ Χαλανδρίου)
Έπειτα από δέκα αγωνιστικές το χαμόγελο επέστρεψε στο σύνολο του ΑΟΚ Χαλανδρίου. Αιτία η εκτός έδρας νίκη στην Ακράτα που ήταν και η πρώτη μακριά από το… σπίτι του για τη φετινή σεζόν. Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μιχάλης Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 5 τρίποντα στο ματς. Ο 21χρονος γκαρντ αποκτήθηκε φέτος από τον ΑΟΕΚ, ως δανεικός (Πεντέλη), ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα του Παναθηναϊκού στο εφηβικό τμήμα του συλλόγου.

3.Μιχάλης Πολίτης (ΝΕΟΛ)
Ο ΝΕΟΛ κατέκτησε τη νίκη επί του Ηλυσιακού με 79-58, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός από την ομαδική επιτυχία η ομάδα του Ληξουρίου χαίρεται και για την ατομική διάκριση του Μιχάλη Πολίτη, ο οποίος ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 35 πόντους με 6 τρίποντα. Ο 32χρονος γκαρντ πριν γίνει κάτοικος Κεφαλονιάς αγωνιζόταν με τη φανέλα του Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου στην Α2, ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου (Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική), στην Α.Ε. Λειβαδιάς (Γ’ Εθνική), στον Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου (Α2- άνοδος στην Α1), στη Νίκη Βόλου (Β’ Εθνική και Α2), στον Α.Ο. Βόνιτσας (Γ’ Εθνική) και στην Α.Ε. Λάρισας (Γ’ Εθνική, Β' Εθνική και Α2).

4.Φίλιππος Φραντζής (Αχαγιά 82)
Οι Δρομείς μπορεί μέχρι και το 30ο λεπτό να κρατούσαν τα ηνία στο ματς της 17ης αγωνιστικής κοντά στην Αχαγιά, όμως οι φιλοξενούμενοι με 6 τρίποντα κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και εν τέλει να επικρατήσουν με 77-70. Τέσσερα εξ αυτών μπήκαν από τα χέρια του Φίλιππου Φραντζή, ο οποίος για ακόμα ένα ματς έδωσε τις λύσεις που χρειάστηκε η ομάδα του προκειμένου να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Εν τέλει ο φόργουορντ της Αχαγιάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους και 8 τρίποντα. Ο 26χρονος παίκτης ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Γλαύκου και στην συνέχεια αποκτήθηκε από τον Έσπερο όπου και αγωνίστηκε από το 2014 έως και την περσινή αγωνιστική περίοδο.

5.Νάσος Περρωτής (ΚΑΟΚ)
Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Νάσος Περρωτής απέναντι στο Κορωπί. Ο σέντερ του ΚΑΟΚ εκτός του ότι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ήταν ένας από τους σημαντικούς γνώμονες της ανατροπή. Ο έμπειρος ψηλός διανύει την δεύτερη του χρονιά στην ομάδα της Κορίνθου, ενώ είναι και ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες μέσα στο ζωγραφιστό στο σύνολο της κατηγορίας.

Προπονητής
Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟΛ)
Ένα από τα πιο σπουδαία θετικά αποτελέσματα της σεζόν πανηγύρισε ο ΝΕΟΛ απέναντι στον Ηλυσιακό. Το σύνολο από την Κεφαλονιά προετοιμάστηκε κατάλληλα γι’ αυτό το ματς και ότι σχεδίασε ο τεχνικός του Μάρκος Τζουγανάτος βγήκε μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν τη νίκη και συνάμα την επιστροφή τους στην κορυφή του 1ου ομίλου. Ο Τζουγανάτος είναι ο προπονητής που οδήγησε πέρσι τον ΝΕΟΛ στην παραμονή του στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και την άνοδο σε αυτή, και συνάμα είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε τη φετινή ομάδα προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο της στην Β' Εθνική.

2ος όμιλος

1.Λευτέρης Καραλευθέρης (ΦΕΑ)
Η ΦΕΑ έκανε το 2/2 απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου, τον έπιασε στους 25 βαθμούς και έτσι πλασαρίστηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Λευτέρης Καραλευθέρης, ο οποίος όπως και στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Σχηματάρι σημείωσε 17 πόντους (με 1 τρίποντο). Ο 21χρονος πλέι μέικερ που παρουσιάζει ανοδική πορεία από την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, αγωνίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με τα «κυανέρυθρα», ενώ πριν βρεθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν παίκτης του Αίολου Ταύρου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

2.Στάθης Παπαδάκης (Μίλωνας)
Με τον Στάθη Παπαδάκη να πραγματοποιεί το πιο μεστό παιχνίδι του για φέτος, ο Μίλωνας έφτασε στην έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ έγραψε 18 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ήταν ο παίκτης «κλειδί» απέναντι στην άμυνα ζώνης της Χανιώτικής ομάδας. Ο ταλαντούχος αθλητής ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Διόνυσο Αμφίκλειας, ενώ σε ηλικία 14 ετών, πήγε στον Ίκαρο Καλλιθέας. Αγωνίστηκε δύο χρονιές στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και μια χρονιά στο εφηβικό. Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στο Περιστέρι και μετά έπαιξε ως δανεικός σε Ίκαρο Νέας Σμύρνης και Ηράκλειο. Πέρσι βρέθηκε στον Πρωτέα Βούλας.

3.Θανάσης Μπολάτογλου (Ένωση Ιλίου)
Το… αίμα της πίσω πήρε η Ένωση απέναντι στο Πέρα, μιας και επικράτησε στο Ίλιον με 73-61. Έτσι οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια, και έφτασαν τις εννιά νίκες στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου. Στην αναμέτρηση του «Γ. Κακουρης» ξεχώρισε ο Θανάσης Μπολάτογλου, ο οποίος με 19 πόντους και 2 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ περυσινή χρόνια τον ανέδειξε ως ένα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας με αποτέλεσμα και φέτος η Ένωση να τον υπολογίζει στον βασικό κορμό της.

4.Γιάννης Προδρόμου (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια)
Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο ΑΠΑΣ ο οποίος πήρε μια νίκη «ανάσα» απέναντι στο Άρη Θήβας. Το σύνολο από τη Νάξο επικράτησε στις λεπτομέρειες στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής έχοντας για ακόμα ένα ματς κορυφαίο τον Γιάννη Προδρόμου. Ο έμπειρος φόργουορντ σκόραρε 27 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ η 1/2 βολές που ευστόχησε στην λήξη του παιχνιδιού «υπέγραψαν» το ροζ φύλλο. Μάλιστα ο έμπειρος παίκτης εκτός από τοπ σκόρερ της ομάδας του βρίσκεται και ανάμεσα στους πρώτους του ομίλου με συνολικά 221 πόντους.

5.Δημήτρης Μαρούλης (ΒΑΟΛ)
Ο φαντάρος του ΒΑΟΛ ήταν καθοριστικός στο ματς της Ραφήνας . Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μαρούλης με 21 πόντους οδήγησε την ομάδα του στο 2/2 απέναντι στον Αργοναύτη, με αποτέλεσμα η ομάδα από τη Χίο να βρεθεί πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στις τοπικές κατηγορίες. Ο Ληξουριώτης σέντερ διαθέτει εμπειρίες από Εθνικές κατηγορίες, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Παπάγου, Αμπελοκήπους, ΑΣ Πέρα και Ιωνικός ΝΦ και ΝΕΟΛ, ενώ  δείχνει να έχει εγκλιματιστεί στο νησί με αποτέλεσμα να το εμφανίζει και μέσα στο παρκέ.

Προπονητής
Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ)
Η ΦΕΑ έκανε το «άλμα» και από την επικίνδυνη ζώνη που βρισκόταν μέχρι και την 8η αγωνιστική πλασαρίστηκε στις θέσεις που οδηγούν στην απευθείας άνοδο. Μάλιστα σε περίπτωση που καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη επί του Ίλιον και ο Ερμής την «πατήσει» στον Χίο από τον ΒΑΟΛ, θα εξασφαλίσει και την μοναξιά της δεύτερης θέσης. «Πρωτεργάτης» σε αυτό ο τεχνικός της, Αλέξης Καρατζάς, ο οποίος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πίστεψε στην ομάδα του, της έδωσε τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να βελτιωθεί και να αγγίζει αυτή τη στιγμή το «όνειρο».   

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ