22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής*, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Δημήτρης Παπαντωνίου (Οίαξ Ναυπλίου)

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει… προσωπική υπόθεση την άνοδο του Οίακα Ναυπλίου, δείχνοντας πως δεν ήρθε τυχαία από πέρυσι για να υποστηρίξει το εγχείρημα του συλλόγου, όταν αγωνιζόταν στην ΕΣΚΑΚ. Με 29 πόντους, τρία τρίποντα και απαράμμιλη συμβολή στη δημιουργία, «διέλυσε» την άμυνα της Αγίας Παρασκευής μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του για ακόμη μία φορά. Το «διπλό» του συνόλου του Παύλου Νώντας, είχε τη «σφραγίδα» της ηγετικής παρουσίας του Δημήτρη Παπαντωνίου, που όσο περνά ο καιρός δείχνει… ποιος πραγματικά είναι.

2) Θάνος Μπολάτογλου (Ένωση Ιλίου)

Είναι ακόμη μία απόδειξη, του πόσο «βαθύ» είναι το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Κτιστάκης. Ο 20χρονος ταλαντούχος γκαρντ ήρθε να δώσει πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο, έχοντας 15 πόντους με τρία τρίποντα και «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα του Απόλλων Σμύρνης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στην νίκη της Ένωσης Ιλίου. Με τέτοιες εμφανίσεις, και μάλιστα όταν «καίει» η μπάλα, ο Θάνος Μπολάτογλου μοιάζει να έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του. 

3) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Επιστρέφουμε σε έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» αθλητή των εθνικών κατηγοριών, ο οποίος αποτελεί το βασικό λόγο για κάθε επιτυχία της Ακράτας. Οι 22 του πόντοι με ένα τρίποντο, λένε πολλά από μόνοι τους για το τι έκανε κόντρα στην Νέα Ιωνία, αν και όποιος έχει παρακολουθήσει αγώνα της αχαϊκής ομάδας, γνωρίζει πολύ καλή κατά πόσο «γεμίζει» το παρκέ με την οντότητά του. Οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας, άλλωστε, θα ευχόταν να έχει στο ρόστερ της τον Σάκη Βεσκούκη.

4) Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Αποτελεί τον ηγέτη του Εσπέρου στην φετινή του προσπάθεια, έχοντας αυτόν το «βαρύ» ρόλο μόλις στα 24 χρόνια του, τα οποία έκλεισε χθες (14/2). Με αντίπαλο την ΕΑΠ, ήταν καταλυτικός σημειώνοντας 14 πόντους με τρίποντα και κερδίζοντας ουκ ολίγες «μάχες», για να πάρει η ομάδα του ακόμη μία νίκη-«χρυσάφι», απομακρύνοντας πλέον σχεδόν κάθε «σύννεφο» που τη συνέδεε με την «ουρά». Η παρουσία του Φίλιππου Φραντζή, που επιβραβεύει την απόφαση της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι να παλέψει με… τα δικά της παιδιά, είναι ίσως κάτι πιο σημαντικό για την ομάδα της Πάτρας, από οτιδήποτε άλλο μπορεί να πετύχει στη συνέχεια.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά ’82)

Για πρώτη φορά την φετινή χρονιά θα… παραβούμε μία αρχή μας, να μην τοποθετούμε δύο φορές στη σειρά τον ίδιο παίκτη, στους κορυφαίους της αγωνιστικής. Και δε γίνεται αλλιώς, αν δούμε το τι έκανε ο συγκεκριμένος παίκτης κόντρα στην Ολυμπιάδα Λεχαίου. Με 37 πόντους και τέσσερα τρίποντα, πραγματοποίησε μία απίθανη επίδειξη ικανοτήτων, έχοντας βελτιωθεί και στο να απειλεί από μακριά, όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα. Τα νούμερα αυτά, είναι ξεκάθαρα για το λόγο που βρίσκεται εκ νέου στους κορυφαίους ο «καυτός» Ανδρέας Οικονομόπουλος.

Προπονητής: Γιάννης Κτιστάκης

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση, αλλά ας σκεφτούμε πως η ομάδα του δεν πέρασε την πιο εύκολη εβδομάδα. Έχασε στον πόντο στην Κάτω Αχαΐα, έχοντας μερικά παράπονα για τον τρόπο, με τον οποίο είχαν κυλήσει τα τελευταία δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια έπρεπε να παίξει με μία ομάδα που αγωνίζεται κάθε Κυριακή για την επιβίωσή της… με το μαχαίρι στα δόντια της, ενώ για 30 λεπτά έμοιαζε έτοιμη για το «διπλό» στο Ίλιον. Η Ένωση, όμως, με τον Γιάννη Κτιστάκη να βγάζει τους Μπολάτογλου-Μαγιντόμπε ως «άσσους από το μανίκι», κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει ένα αποτέλεσμα, που ιδίως ψυχολογικά μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια.

2ος όμιλος Νότου

1) Γιώργος Βάρσος (Έσπερος Καλλιθέας)

Είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα οποιονδήποτε παίκτη σε αυτή την ομάδα, αλλά δε γίνεται να μην επιβραβευθεί μία φορά και η προσπάθεια που πραγματοποιεί φέτος ο ταλαντούχος σουτέρ, συνεχίζοντας στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία, μετά την αποχώρησή του από τον συμπολίτη Ίκαρο. Ήταν εξαιρετικός στο σκοράρισμα, δίπλα στον Κλαούντι Χαρούνι, έχοντας 13 πόντους με τρία τρίποντα και παρουσιάζοντας στην άμυνα του Λοκρού, ένα πρόβλημα που δεν μπορούσε να λύσει. Η εμφάνιση του Γιώργου Βάρσου, ήταν «κλειδί» για το «διπλό» στην Αταλάντη και μπορεί να έχει και… μεγαλύτερη σημασία από το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό για τη συνέχεια.

2) Παντελής Φύκας (Έσπερος Λαμίας)

Άλλος ένας νεαρός αθλητής που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση αυτή την αγωνιστική. Ο 19χρονος γκαρντ ταλαιπώρησε την άμυνα του ΒΑΟΛ Χίου με 17 πόντους και δύο τρίποντα, όντας επί της ουσίας ο πρωταγωνιστής για τον Γιάννη Σοφογιάννη, στην επιστροφή της ομάδας της Φθιώτιδας στις επιτυχίες. Ο Παντελής Φύκας είναι ακόμη ένας παίκτης με ταλέντο, του οποίου η δουλειά μοιάζει κάθε εβδομάδα να αποδίδει «καρπούς» στο παρκέ, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά αν κοιτάξει κανείς τι παίκτες διαθέτει δίπλα του.

3) Λεωνίδας Σκούταρης (Νίκη Αμαρουσίου)

Είναι ένας άνθρωπος ποτέ δεν φοβήθηκε την κρίσιμη στιγμή, εκεί όπου μπορεί να κρίνεται (θα φανεί στο μέλλον) μία ολόκληρη κατηγορία. Το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ κράτησε όρθια την Νίκη Αμαρουσίου, η οποία μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα του να έχει ήδη δώσει το ρεπό της για το δεύτερο γύρο, και μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος ένα σουτ που της έσωσε μία ολόκληρη χρονιά. Αυτός είναι ο λόγος που μπαίνει στην πεντάδα ο Λεωνίδας Σκούταρης, έχοντας συνολικά έξι πόντους με δύο τρίποντα.

4) Στέφανος Σολωμός (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Είχε έρθει η ώρα να κάνει μία μεγάλη εμφάνιση και να βρει ρυθμό σε υψηλά επίπεδα, όντας ούτως ή άλλως ένα βασικό «γρανάζι» για τον Κώστα Παπαμάρκο. Οι ψηλοί της Έξω Παναγίτσας δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν, με τον ίδιο να φτάνει τους 20 πόντους και να «σφραγίζει» την απόδραση του Κρόνου, σε μία αποστολή που δεν ήταν σε καμία περίπτωση, παίζοντας απέναντι σε μία εβδομάδα, για την οποία κάθε παιχνίδι, είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Ο Στέφανος Σολωμός, ξέρει άλλωστε από τέτοιες καταστάσεις από την καλή και… την ανάποδη, αποφασίζοντας να κατευθύνει με ασφάλεια τους συμπαίκτες του.

5) Δημήτρης Μαλούκος (Πεντέλη)

Ο… Κάζινς των Βορείων προαστίων φαίνεται πως δεν μπορεί να «αναχαιτιστεί» από οποιαδήποτε ομάδα, όντας σε σχεδόν κάθε αγωνιστική, με θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, από τους παίκτες που ξεχωρίζουν για την Πεντέλη. Η άμυνα του Άρη Πετρούπολης, ήταν άλλη μία από αυτές που έχουν υποφέρει από τη δράση του στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να τελειώσει τον αγώνα με 22 πόντους και να προσφέρει την απαραίτητη εγγύηση στους συμπαίκτες και τον προπονητή του. Είναι εμφανές, άλλωστε, πόσο άνετα νιώθει πλέον ο Δημήτρης Μαλούκος μέσα σε αυτό το σύνολο.

Προπονητής: Αντώνης Μάντζαρης-Γιάννης Γράψας

Έχουν δημιουργήσει μία ομάδα, που όλοι θα ήθελαν να «χτίσουν». Ομάδα με αρχές, συγκεκριμένη λειτουργία, αθλητές που αποτελούν το σταθερό της «κορμό» εδώ και αρκετό, γνωρίζοντας τι πρέπει να ζητά σε κάθε αγώνα, είτε απαιτείται περισσότερη σκληράδα είτε, λιγότερο συχνά, το αντίθετο. Και το αναφέρουμε, καθώς μπορεί να μιλάμε για μία ομάδα που προασπίζει κυρίως την κάλυψη των νώτων της, αλλά μπορεί να γίνει και εντυπωσιακή επιθετικά, κάτι που φαίνεται και από τους 51 πόντους που σημείωσε σε ένα ημίχρονο στην Αταλάντη. Πολύ μεγαλύτερη σημασία, βέβαια, είχε το «διπλό» στο τέλος της ημέρας, το οποίο εκτιμάμε πως καθιστά τον Έσπερο σπουδαίο φαβορί, πλέον, για την άνοδο. Όλα αυτά, με τον Αντώνη Μάντζαρη και τον Γιάννη Γράψα να… κόβουν και να ράβουν ως προπονητικό «δίδυμο».

(*) Εκκρεμεί ο αγώνας μεταξύ Μελισσίων-Κεραυνού Αιγίου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ