17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Αποστόλης Παπανικολόπουλος (Παναχαϊκή)

Ένας αθλητής από την Πάτρα ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Παναχαϊκής απέναντι στον Άρη Νίκαιας. Ο Αποστόλης Παπανικολόπουλος με 15 πόντους και τέσσερα τρίποντα οδήγησε τους γηπεδούχους στην κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος . Ο 25χρονος οργανωτής που επέστρεψε το τελευταίο διάστημα στα αγωνιστικά του καθήκοντα, λόγω του τραυματισμού του στην μέση, που τον κράτησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός, έκανε ιδανικό παιχνίδι και δικαιωματικά κατέκτησε τη θέση του στην καλύτερη πεντάδα του ομίλου.

2.Ανδρέας Κατωπόδης (Κορωπί)

Το Χαλάνδρι αποδείχτηκε πιο σκληρό απ’ όσο περίμενε το Κορωπί, όμως εν τέλει οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 72-62, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου νότου. Καθοριστικός για την ομάδα του ήταν ο Ανδρέας Κατωπόδης, ο οποίος με 15 πόντους και 3 τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει το ξέσπασμα που έκαναν οι γηπεδούχοι στο 3ο δεκάλεπτο και εν τέλει να πανηγυρίσει την ενάτη νίκη. Ο Κατωπόδης πέρσι αγωνίστηκε στο Παγκράτι, ενώ βρέθηκε και για πέντε χρόνια στις Η.Π.Α, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο στο Lee Academy Prep School και για τέσσερα στο Mansfield University of PA. 

3.Μπάμπτης Μουρατίδης (Ακράτα)

Τους 381 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έφτασε ο Μπάμπης Μουρατίδης με την εμφάνιση του στο παιχνίδι της Ακράτας απέναντι στον Γλαύκο. Ο γκαρντ των γηπεδούχων πρόσθεσε στο συνολικό του ταμείο 28 πόντους με 2 τρίποντα συνεχίζοντας έτσι να καμαρώνει στην κορυφή των σκόρερ του 1ου ομίλου. Εκτός από τον προσωπικό του θρίαμβο ο 34χρονος παίκτης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη η οποία μπορεί να φανεί πολύτιμη για τον αγώνα της Ακράτας προς την παραμονή.

4. Σωτήρης Μπουρδάνος (Αχαγιά 82)

Με «μαγικό» τρόπο έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της η Αχαγιά'82, καθώς επικράτησε του ΑΟΠΦ με 82-76. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν στα τελευταία τέσσερα λεπτά το εις βάρος τους σκορ με τον Σωτήρη Μπουρδάνο να βάζει το πιο καθοριστικό καλάθι του παιχνιδιού και να «κλέβει» στην εκπνοή τη θέση του Φίλιππου Φρατζή από τους κορυφαίους της 16ης αγωνιστικής. Ο Μπουρδάνος πέρσι αγωνίστηκε στην Β Εθνική και το Στρατώνι, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Κορωπί και Κεραυνό Αιγίου.

5.Ανδρέας Ρεκουνιώτης (ΝΕΟΛ)

Εισιτήριο… διαρκείας φαίνεται πως έχει πάρει φέτος ο Ανδρέας Ρεκουνιώτης για την καλύτερη πεντάδα του 1ου ομίλου. Ο σέντερ του ΝΕΟΛ για ακόμα μια αγωνιστική ήταν εξαιρετικός οδηγώντας την ομάδα του στο «διπλό» μέσα στην Κηφισιά. Ο 25χρονος σέντερ ξεκίνησε την πορεία μπασκετική του πορεία από τον Πανελευσινιακό στην Α1 Εθνική, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για σειρά ετών στη Β’ Εθνική με το Περιστέρι (άνοδος στην Α2), τον Ιωνικό Νίκαιας και τον
Πανελευσινιακό. Τη σεζόν 2017-2018 βρέθηκε στην Α2 με το Μαρούσι, ενώ τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε με τη φανέλα του Μανδραϊκού στη Β’ Εθνική.

Προπονητής

Ανδρέας Μπερδέσης (Αχαγιά 82)

Ο Ανδρέας Μπερδέσης ανέλαβε την Αχαγία σε ένα κρίσιμο σημείο για την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και κατάφερε να δώσει το ψυχολογικό έναυσμα που χρειάζονταν η ομάδα προκειμένου να ξεκολλήσει από τα 8 ροζ φύλλα και να κάνει το 9-7 στο πρωτάθλημα. Μάλιστα η συγκεκριμένη νίκη για τους «κόκκινους» ήρθε απέναντι στον μέχρι πρότινος  πρωτοπόρου του ομίλου, ΑΟΠΦ δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο σύνολο του.

2ος όμιλος

1.Θωμάς Γεωργίου (Ερμής Σχηματαρίου)

Το τρίποντο του Θωμά Γεωργίου στα 3’’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού απέναντι στο Πέρα ήταν αυτό που χάρισε το «διπλό» (64-63) του Ερμή μέσα στο Βυζαντινό. Έτσι ο έμπειρος γκαρντ με το πιο καθοριστικό του καλάθι για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής χάρισε τη νίκη και συνάμα την δεύτερη θέση στην ομάδα του. Ο 37χρονος πλέι μέικερ πριν φορέσει τη φανέλα του Ερμή ήταν στην Νίκη Βόλου (Β’ Εθνική) από την οποία και αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Έχει παίξει ακόμη στους Ξυλόκαστρο, Ιωνικό Λαμίας, Ολυμπιακό Βόλου, Παλαιό Φάληρο, Ίκαρο Καλλιθέας, Ιωνικό Νίκαιας, Ψυχικό, Χαλκίδα, Μεταμόρφωση και Καρδίτσα.

2.Γιώργος Αλεξίου (ΑΟΚΧ)

Ο Γιώργος Αλεξίου μπορεί να άφησε στο… σπίτι του το επιθετικό του ταλέντο (2 πόντους), όμως ήταν ο βασικός λόγος που ο ΑΟΚΧ κατάφερε να κρατήσει τον ΑΠΑΣ στους 61 πόντους και να πάρει τη νίκη στο +3. Ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας των Χανίων ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και έδωσε ώθηση και στους συμπαίκτες του να ανέβουν αγωνιστικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εν τέλει να φτάσουν στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. Ο 37χρονος γκαρντ έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα , έχει αγωνιστεί σε Β και Γ Εθνική με τις ομάδες τον Βύζαντα, τον Δαναό, τον Ιωνικό Λαμίας και τον Κυδων, ενώ τα τελευταία χρόνια φορέσει την φανέλα του ΑΟΚΧ οδηγώντας τον στον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΚΑΣΚ και συνάμα στην επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες.

3.Βαγγέλης Γερόκωστας (Ένωση Ιλίου)

Έπειτα από ένα πραγματικό ντέρμπι η Ένωση Ιλίου πανηγύρισε το «διπλό» στη Θήβα υποχρεώνοντας τον Άρη στην τέταρτη συνεχόμενη ήττα του. Μάλιστα η Ένωση είχε οδηγό έναν αθλητή από τα «σπλάχνα» της, που φέτος έχει πάρει περισσότερες αρμοδιότητες και αρκετέ φορές έχει… ξελασπώσει το σύνολο του Τάκη Πανούλια από τη δυσμενή θέση.  Ο Βαγγέλης Γερόκωστας σκόραρε 18 πόντους με 1 τρίποντο απέναντι στον Άρη Θήβας και ήταν ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης.

4.Βαγγελης Τσουρής (ΒΑΟΛ)

Ο ΒΑΟΛ πήρε τη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο του ομίλου ΕΦΑΟΖ και έκανε ακόμα ένα βήμα για την παραμονή. Το σύνολο της Χίου ξεκινώντας από την άμυνα για ακόμα ένα ματς πανηγύρισε εν τέλει με 69-64 κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή. Οδηγοί στην θρίαμβο ήταν οι Βαγγέλης Τσουρής και Μιχάλης Σουλίκας, με τον πρώτο να δείχνει ακούραστος και να κερδίζει στις λεπτομέρειες τη θέση του στην καλύτερη πεντάδα. Ο Ικαριώτης φόργουορντ σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα κόντρα στην ομάδα του Ζωγράφου. Εκτός από τον ΒΑΟΛ που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια έχει φορέσει τη φανέλα του Ίκαρου Ικαρίας, της Α.Ε. Κομοτηνής και της Νίκης Αμαρουσίου, ενώ την σεζόν 2001-02 ήταν μέλος στο εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού.

5.Σταυρος Γεωργιάδης  (ΧΒΑ)

Την τελευταία… πινελιά στην νίκη της ΧΒΑ κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου έβαλε ο Σταύρος Γεωργιάδης. Ο έμπειρος παίκτης με τρίποντο στην λήξη του παιχνιδιού διαμόρφωσε το τελικό 73-61, ενώ συνολικά είχε 15 με 2 τρίποντα. Ο ψηλός των γηπεδούχων εκτός από το σκοράρισμα, μάζεψε και 12 ριμπάουντ  αποδεικνύοντας ένας εκ των πολυτιμότερων της αναμέτρησης. Πριν «μετακομίσει» στην Χαλκίδα, ο Γεωργιάδης αγωνίστηκε στον Οίακα Ναυπλίου για δυο χρόνια, με τον οποίο κέρδισε ισάριθμες ανόδους στη Β’ Εθνική και την Α2.

Προπονητής

Αλέξανδρος Καρατζάς (ΦΕΑ)

Για 35’ η ΦΕΑ έκανε «δώρο» στον Αργοναύτη το ροζ φύλλο του παιχνιδιού, όμως τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, αλλά και τα «εξτρά» της παράτασης άλλαξε την εικόνα της 360 μοίρες και κατέκτησε εν τέλει τη νίκη με 84-74. Κύρια ευθύνη σε αυτό, έχει ο τεχνικός των γηπεδούχων, Αλέξανδρος Καρατζάς, ο οποίος κατάφερε να γυρίσει τα… μυαλά των παικτών του, να αλλάξει η εικόνα η ομάδας του στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και εν τέλει να πανηγυρίσει την όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» όπου και επέστρεψε μετά το 2011 (ενώ στην ΦΕΑ ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα σε επίπεδο αντρικού τμήματος το 2007). Τα δυο περασμένα χρόνια μετρά ισάριθμες ανόδους από τη Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ και από τα τοπικά της Αθήνας στις εθνικές κατηγορίες και τη Γ Εθνική.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ