23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Θεοδόσης Γκόβας (Παναχαϊκή)

Η Παναχαϊκή θριάμβευσε στο Πατρινό ντέρμπι του ομίλου, επικρατώντας του Γλαύκου με 78-66. Καθοριστικός στο τοπικό ντέρμπι ήταν ο «οργανωτής» των «ροσονέρι» ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Θεοδόσης Γκόβας είχε 21 πόντους με 2 τρίποντα, αριθμοί που του έδωσαν και τον τίτλο του top σκόρερ στο ματς. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο έμπειρος γκαρντ και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική, με την Ακράτα, ενώ διαθέτει μια μακρά πορεία στις Εθνικές κατηγορίες, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή του στην Α2 με τον Αρκαδικό.

2.Νίκος Αγγελής (Ερμιονίδα)

Η Ερμιονίδα πήρε τη νίκη απέναντι στο Χαλάνδρι και έτσι μπορεί ακόμα να ελπίζει στην παραμονή της στις εθνικές κατηγορίες. Εξαιρετικός από τους γηπεδούχους, ένας παίκτης γέννημα θρέμμα του συλλόγου. Ο λόγος για τον Νίκο Αγγελή, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι σκοράροντας 27 πόντους με 4/6 βολές, 4/5 δίποντα και 5/12 τρίποντα, ενώ είχε 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα στο ταμείο του. Ο  Νίκος Αγγελής είναι 21 ετών και έχει ύψος 1, 79.

3.Γιώργος Βούζας (ΑΟΠΦ)

Με οδηγό τον Γιώργο Βούζα, ο ΑΟΠΦ επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου νότου. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Ηλυσιακού με 67-62 και έτσι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τον 36χρονο παίκτη είχε συνολικό ταμείο 15 πόντων, με τους 12 να τους σκοράρει στο τελευταίο καθοριστικό δεκάλεπτο. Έτσι με 2 τρίποντα, 1 γκολ φάουλ και 3 βολές οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και το 12-3 στην σειρά.

4.Βίκτορ Μερκεβίτσιους (Κορωπί)

Σχεδόν ένα μήνα έμεινε μακριά από τα θετικά αποτελέσματα το Κορωπί. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής που το τελευταίο διάστημα έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς κατάφερε να επικρατήσει της Ακράτας και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Θετικός στο συγκεκριμένο ματς ήταν ο Βίκτορ Μερκεβίτσιους, ο οποίος με 20 πόντους ήταν εξαιρετικός κοντά στο καλάθι.

5.Σωτήρης Κόλλιας (Άρης Νίκαιας)

Εξαιρετικά σημαντικό ήταν το ροζ φύλλο για τον Άρη Νίκαιας απέναντι στην Αχαγιά. Οι συγκεκριμένοι δυο πόντοι εκτός του ότι έκαναν το 9-6 για το σύνολο της Νίκαιας και το έφεραν ένα βήμα πριν από την τετράδα, χάρισαν και το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας απέναντι στην Πατρινή ομάδα. Καθοριστικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν ο Σωτήρης Κόλλιας, ο οποίος έκανε ότι του ζητήθηκε μέσα στην ρακέτα, με αποτέλεσμα να φτάσει τους 14 πόντους στην επίθεση άλλα και εξαιρετική παρουσία στην άμυνα.

Προπονητής

Κώστας Ρουμελιώτης (ΚΑΟΚ)

Σοβαρός και πειστικός ήταν ο ΚΑΟΚ μέσα στο Ληξούρι, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Η ομάδα της Κορίνθου πήρε από την αρχή της αναμέτρησης τα ηνία στο σκορ και παρόλο που οι γηπεδούχοι πλησίασαν, εκείνη παρέμεινε ψύχραιμη και εν τέλει πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 66-61. Μερίδιο στην ευθύνη για το αποτέλεσμα αλλά και την εμφάνιση των «κόκκινων» ήταν ο Κώστας Ρουμελιώτης, ο οποίος κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του την πίστη του για το συγκεκριμένο «διπλό».

2ος όμιλος

1.Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Εξαιρετικός για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Λευτέρης Ζαρμακούπης του ΕΦΑΟΖ. Ο 21χρονος γκαρντ έκανε «ταμείο» 23 πόντους με 4 τρίποντα απέναντι στην ΦΕΑ και έτσι συνεχίζει ακλόνητος στην κορυφή των σκόρερ της κατηγορίας με 281 πόντους. Ο Ζαρμακούπης  διανύει την δεύτερη χρονιά του στην ομάδα του Ζωγράφου, ενώ πριν αγωνίστηκε στην Α' ΕΣΚΑ με τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού

2.Αλέξανδρος Καράμπελας (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Τους 22 βαθμούς σε 14 παιχνίδια έφτασε ο Κρόνος μετά από τη νίκη του κόντρα στον ΒΑΟΛ. Το σύνολο από τον Αγίου Δημητρίου μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΒΑΟΛ όμως ο Αλέξανδρος Καράμπελας τον έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μιας και με δικό του τρίποντο ουσιαστικά σφραγίστηκε η νίκη υπέρ. των γηπεδούχων. Ο 21χρονος σμολ φόργουορντ εκτός από το κρίσιμο καλάθι έγραψε ακόμα 18 πόντους με συνολικά 5 τρίποντα. Ο Καράμπελας την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και συγκεκριμένα το Παλαιό Φάληρο, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, του Ικάρου Καλλιθέας και του Κορωπίου, ενώ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις υποδομές του Πανιωνίου.

3.Ανδρέας Ζούκας (Μίλων)

Ο Μίλωνας συνεχίζει να παραμένει αήττητος με τον Νίκο Καραγιάννη στο πάγκο του, φτάνοντας έτσι τα τρία θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα ματς. Η νίκη του  στην Νάξο, είχε ιδιαίτερη σημασία, μιας και έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που «άλωσε» το κλειστό του νησιού. Εξαιρετικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ανδρέας Ζούκας, ο οποίος ουσιαστικά κράτησε μπροστά την ομάδα από την Νέα Σμύρνη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ζούκας στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε «ταμείο» 18  πόντων με 3 τρίποντα.  Ο έμπειρος φόργουορντ φοράει από πέρσι τα «πράσινα», ενώ πριν αγωνιζόταν στον Ίκαρο Ν.Σ. και στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ενώ διαθέτει μεγάλη παρουσία σε Εθνικά πρωταθλήματα.

4.Ορέστης Λίτσο (Αργοναύτης Ραφήνας)

Ο Αργοναύτης Ραφήνας εκμεταλλεύτηκε το μικρό ροτέισον του Πέρα και με 77-73 κατέκτησε στην β’ παράταση τη όγδοη νίκη του στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Σημαντική ήταν η προσφορά του Ορέστη Λίτσο, ο οποίος συνέβαλε προκειμένου οι γηπεδούχοι να επανέλθουν, να ισορροπήσουν το ματς και εν τέλει να πανηγυρίσουν τη νίκη. Ο 30χρονος φόργουορντ «μετακόμισε» φέτος στην Ραφήνα, ενώ τα τέσσερα περασμένα χρόνια αγωνίστηκε με την φανέλα της Πεντέλης.

5.Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Ερμής Σχηματαρίου, ο οποίος επικράτησε του Άρη Θήβας στο τοπικό ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής με 81-78. Κατάθεση ψυχή στο συγκεκριμένο ματς έκανε ο Τάσος Δημητριάδης, ο οποίος έδωσε ανάσα στην ομάδα του τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο (74-73). Με δικό του καλάθι η απόσταση… άνοιξε ξανά σε +3 (76-73) αποτέλεσμα όλα να κριθούν στο φινάλε υπέρ. του Ερμή. Ο 36χρονος παίκτης έκανε συνολικό ταμείο 31 με 2 τρίποντα.

Προπονητής

Χρήστος Παπανικολάου (ΑΟΚΧ)

Ο ΑΟΚΧ πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου της Γ' Εθνικής απέναντι στην Ένωση Ιλίου. Οι παίκτες του Χρήστου Παπανικολάου «φλέρταραν» αρκετό καιρό με το θετικό αποτέλεσμα μακριά από τα Χανιά, όμως αυτό ήρθε στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σημαντικό παράγοντας σε αυτό οι οδηγίες του νεαρού τεχνικού, ο οποίος προετοίμασε τον ΑΟΚΧ να φτάσει στην συγκεκριμένη επιτυχία. Ο Παπανικολάου έχει υπάρξει προπονητής των ακαδημιών και της εφηβικής ομάδα της ΧΑΝΘ, προπονητής ακαδημιών της ΑΕΛ, προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ως παίκτης έχει φορέσει την φανέλα των Άρη, Τρίκαλα, Ξάνθη, ΜΕΝΤ ΑΕΛαρισας, Καβάλα, ΟΦΗ, ΧΑΝΘ και Ασπίδα Ξάνθης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ