17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Φίλιππος Μοσχοβίτης (Κηφισιά)

Το «μπουγέλο» και τα συνθήματα για τον ηγέτη της Κηφισιάς, διόλου τυχαία ήταν. Ο έμπειρος γκαρντ, με την ομάδα του να βιώνει μια παράξενη κατάσταση, που έγινε ακόμη πιο έντονη στο μηδενισμό του αγώνα με τον Άρη Νικαίας, εμφανίστηκε ως αυτός που έπρεπε στην Ακράτα, σκόραρε 24 πόντους με ένα τρίποντο και ήταν απολαυστικός στη δημιουργία, οδηγώντας τη σε ένα τεράστιο «διπλό» και κερδίζοντας δικαίως τις επευφημίες. Η εμφάνιση αυτή του Φίλιππου Μοσχοβίτη, άλλωστε, μπορεί να ξεμπλέκει το σύλλογο των Βορείων προαστίων από περιπέτειες.

2) Γιάννης Κρητικός (Άρης Νικαίας)

Είναι ένα από τα «συνώνυμα» της ολικής επαναφοράς του Άρη Νικαίας και της πορείας... σχεδόν πρωταθλητισμού του τελευταίου διμήνου. Μέχρι και την πανίσχυρη Μεγαρίδα νίκησε το σύνολο του Παναγιώτη Ζερβουλάκου, με τον ίδιο να φτάνει τους 21 πόντους με δύο τρίποντα και, μαζί, το τρίποντο που έφερε μπροστά την ομάδα του με 76-75, προτού διαμορφώσει το τελικό σκορ με 1/2 βολές ο Παπουτσής. Τα εύσημα, εδώ και καιρό, πρέπει να πάνε και στον Γιάννη Κρητικό.

3) Γιώργος Μαθιόπουλος (Καλαμάτα)

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα, που έχει αναδείξει η περιοχή σε αυτή τη δεκαετία και φρόντισε να το επιβεβαιώσει σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών. Με πρόβλημα σοβαρό στην φρόντ λάιν, η «Μαύρη Θύελλα» έπρεπε να βρει λύσεις μέσω τις περιφέρειας κι εκείνος τις πρόσφερε με 16 πόντους και τέσσερα τρίποντα, μπαίνοντας και... στα παπούτσια του Γκοντόπουλου, για να «σκοτώσει» τον Κεραυνό, μαζί με πέντε πόντους στο τέλος που διασφάλισαν το ροζ φύλλο. Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, άλλωστε, είναι πρωταγωνιστής σταθερός των «μελανόλευκων» από πέρυσι.

4) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Άλλο ένα «μαγικό» παιχνίδι του, τον φέρνει στους κορυφαίους της αγωνιστικής. Κι αν είπαμε νωρίτερα, ότι ο Μαθιόπουλος ντύθηκε... Γκοντόπουλος, τότε ο πολύπειρος φόργουορν ντύθηκε με τη σειρά του... Κέβιν Ντουράντ, σημειώνοντας 40 πόντους με πέντε τρίποντα κόντα στον Έσπερο Πατρών και δείχνοντας ακόμη μια φορά, ότι η ομάδα του είναι το αφεντικό σε αυτή την κατηγορία. Στο Αιγάλεω, άλλωστε, το ταλέντο ξεχειλίζει και ο Χριστόδουλος Καράβολας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

5) Σταμάτης Αναστασάκης (Ληξούρι)

Ο Έλληνας σέντερ κάνει επίσης μια πολύ καλή χρονιά, όντας μέσα στους βασικούς άξονες της προσπάθειας του Ληξουρίου για παραμονή. Με αντίπαλο το Πέρα ήταν κυρίαρχος χαμηλά, αποτελώντας διαρκή πηγή κινδύνων για τους ψηλούς του Παναγιώτη Γκαναβία, με τους 14 πόντους του να είναι μόνο ενδεικτικοί από τη «ζημιά», που έκανε στο «ζωγραφιστό». Αν το Ληξούρι κερδίζει, έως τώρα, την παραμονή του, είναι και χάρη στο σταθερό Σταμάτη Αναστασάκη.

Προπονητής: Κώστας Σορώτος (Ιωνικός ΝΦ)

Ήρθε, για να συνεχίσει ένα άκρως επιτυχημένο έργο του Μάριου Δεσποτάκη, και με την εμπειρία του στη διαχείριση καταστάσεων, τα καταφέρνει περίφημα. Το μεγάλο του τεστ, αναμφισβήτητα, ήταν στην Κάτω Αχαΐα και στο ντέρμπι με την Αχαγιά, όπου μπορεί ο Νικολάου να αστόχησε εξ' επαφής για την νίκη, αλλά η δική του ομάδα ήταν άριστα στημένη, για να ανταποκριθεί στο ρυθμό, που ήθελε να θέσει ο αντίπαλος, μένοντας και μόνη δεύτερη με την «γκέλα» της Μεγαρίδας. «Διπλό» το κέρδος, λοιπόν, για τον Κώστα Σορώτο και την ομάδα του.

2ος όμιλος

1) Μπάμπης Φωτητζόγλου (Λοκρός Αταλάντης)

Είναι ένας από τους τρεις βασικούς παράγοντες της πολύ καλής πορείας του Λοκρού, μαζί με τους αδελφούς Μάτου. Το επιβεβαίωσε περίτρανα στο ΣΕΦ, όπου έκανε μάλλον και την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με τον Θοδωρή Γιαννακόπουλο να μη βρίσκει λύση και να τον βλέπει να «βομβαρδίζει» το καλάθι του Ικάρου με 20 πόντους και πέντε τρίποντα. Το πέρασμα από αυτή την έδρα ήταν κομβικό και ο Μπάμπης Φωτητζόγλου συνέβαλε αποφασιστικά.

2) Ανδρέας Χρονόπουλος (ΚΑΠ)

Βρίσκεται σε «οργιώδη» κατάσταση και αυτό φάνηκε και στο θρίαμβο της ομάδας του επί της Καλλιθέας. Φτάνοντας τους 25 πόντους με πέντε τρίποντα, οδήγησε την Αγία Παρασκευή εκ του ασφαλούς σε μια νέα επικράτηση, που δείχνει πως ο «χάρτης» της παραμονής αναμένεται να αλλάξει άμεσα, αποτελώντας φυσικά τον ηγέτη, που έψαχνε ο Νίκος Χατζηπανηγύρης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, συνεπώς, που τα ματς που κάνει τώρα ο Ανδρέας Χρονόπουλος, είναι χρήσιμα, δείχνοντας το μέλλον.

3) Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Μιας και μιλάμε για ηγέτες, ο νεαρός γκαρντ αποτελεί το «Α» και το «Ω» αυτού του συγκροτήματος, που «έχτισε» ο Τάκης Ζήβας και συνεχίζει με επιτυχία ο Γιάννης Μάνος. Η ανατροπή με τον Ερμή Σχηματαρίου και η νίκη, που κρατά την ομάδα του Ζωγράφου σε «τροχιά κυνηγιού» για την άνοδο, είχε ξανά τη δική του «υπογραφή», με 19 πόντους και ένα τρίποντα, αλλάζοντας την εικόνα. Ο Λευτέρης Ζαρμακούπης επιβεβαιώνει τις μεγάλες φετινές προσδοκίες από τον ίδιο.

4) Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί)

Αυτός κι αν κάνει... πράγματα και θαύματα αυτή τη σεζόν. Και τα κάνει σε τέτοιο βαθμό, που οι 21 του πόντοι με τρία τρίποντα με αντίπαλο τον ΒΑΟΛ Χίου φαίνονται ως... άλλη μία μέρα στο γραφείο, αν και φυσικά ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας, για να διασφαλιστεί άλλο ένα ροζ φύλλο εκ μέρους του Κορωπίου, που ξεκάθαρα πια «χτυπά» την πρώτη τετράδα. Ίσως αυτό, μάλλον, να είναι η σπουδαία είδηση για τον Δημήτρη Καραδολάμη, που δεν προξενεί εντύπωση όσο κι αν σκοράρει.

5) Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)

Ο νεαρός σέντερ είναι πάντοτε εξαιρετικός, όποτε του δίνεται η ευκαιρία τα τελευταία δύο χρόνια. Το έκανε και κόντρα στο Δειλινό, όπου ο Αλέκος Δάγλας του έδωσε χρόνο συμμετοχής κι εκείνος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 24 πόντους και μια δεσποτική παρουσία στις δύο ρακέτες. Το ματς ήταν τυπική υπόθεση, ουσιαστικά, και ο Βασίλης Καραχάλιος μπόρεσε να διακριθεί, αξίζοντας ίσως περισσότερο χρόνο.

Προπονητής: Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)

Η ομάδα του ήταν ήδη σε μια καλή «τροχιά», όταν ανέλαβε, αλλά με αυτόν στο «τιμόνι» έχει βάλει... πλώρη για κάτι σπουδαίο. Στο μοναδικό, ίσως, παιχνίδι της αγωνιστικής με αρκετό σασπένς σε όλη του τη διάρκεια, οι παίκτες του είχαν τη διαύγεια, για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και να επιβεβαιώσουν, ότι ανήκουν στα ανώτερα πατώματα, απειλώντας φανερά την πρώτη τριάδα. Ο Γιάννης Μάνος και το σύνολό του, αυτή την εποχή, πείθουν ακόμη και για την άνοδο.

Photo Credits: Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ