23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Φίλιππος Μοσχοβίτης (ΑΕΝΚ)
Μέχρι και… προπονητής έγινε ο Φίλιππος Μοσχοβίτης απέναντι στον ΑΟΠΦ. Η ομάδα του έκανε την «έκπληξη» της αγωνιστικής πανηγυρίζοντας κόντρα στο Παλαιό Φάληρο, με τον αρχηγό της ΑΕΝΚ εκτός από τους 21 πόντους και τα τρία τρίποντα που σημείωσε απέναντι στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο κλήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα για 10:26, μιας και αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων τα τελευταία δεύτερα της 3ης περιόδου, ενώ και ο βοηθός του είχε «φύγει» από την αναμέτρηση στα 0:30’’ του παιχνιδιού.

2.Χριστόφορος Κελαϊδής (Ηλυσιακός)
Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ηλυσιακός βρήκε τις επιθετικές λύσεις που χρειάστηκε στο Χριστόφορο Κελαΐδη. Ο γκαρντ των γηπεδούχων έφτασε τους 27 πόντους απέναντι στον Άρη Νίκαιας, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να πανηγυρίσει στην 14η αγωνιστική και συνάμα ν’ ανέβει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κελαϊδής με την φετινή του παρουσία στα παρκέ της Γ Εθνικής βρίσκεται στην 2η θέση των σκόρερ με 280 πόντους.

3.Παναγιώτης Νικολάου (Παναχαϊκή)
Η Παχαναϊκή ήταν αποφασιστική απέναντι στην Αχαγιά κατακτώντας εν τέλει τη Νίκη με 68-64 στο τοπικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κρατούσαν τα «ηνία» του σκορ και εν τέλει πανηγύρισαν μια σπουδαία επιτυχία. Εξαιρετικός στο ντέρμπι ήταν ο  Παναγιώτης Νικολάου ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του με 24 πόντους και ένα τρίποντο. Ο 26χρονος παίκτης εκτός από τους «κόκκινους« έχει φορέσει και την φανέλα των Προμηθέα, Κεραυνό Αιγίου και Γλαύκου.

4.Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος (Γλαύκος)
Ο Γλαύκος πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στο Κορωπί κάνοντας έτσι ακόμα ένα βήμα προς την σωτηρία τους στις Εθνικές κατηγορίες. Οι παίκτες των γηπεδούχων βρήκαν τρόπο να φτάσουν στους 75 πόντους και να πάρουν το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα, με σούπερ εμφάνιση του Παναγιώτη Παπαβασιλόπουλου, ο οποίος σημείωσε τους 23 από αυτούς. Ο φόργουορντ της Πατρινής ομάδας επέστρεψε στον Γλαύκο έπειτα από τη διετή παρουσία του στην Α2 με τον Απόλλωνα Πάτρας,

5.Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος (ΝΕΟΛ)
Τους 24 βαθμούς  (με μείον ένα παιχνίδι) έφτασε ο ΝΕΟΛ μετά και το «διπλό» στο Χαλάνδρι. Το σύνολο από το Ληξούρι μπαίνοντας συγκεντρωμένο για τρία δεκάλεπτα στο ματς της 14ης αγωνιστικής έκανε το 11-2 στην σειρά έχοντας εξαιρετικό τον Γρηγόρη Τρυφωνόπουλο μέσα στην ρακέτα. Ο «ψηλός» των φιλοξενούμενων έκανε το χρέος του και με 14 πόντους αλλά και προσφορά στην συγκομιδή των ριμπάουντ κέρδισε τη θέση του στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής.

Προπονητής
Νίκος Ζίζηλας (Ακράτα)
Στην κόψη του… ξυραφιού βρίσκεται η Ακράτα, όσον αφορά τον στόχο της Παραμονής. Παρόλα αυτά στο ξεκίνημα του Β' γύρου η ομάδα της Πελοποννήσου πήρε τη νίκη απέναντι στην Ερμιονίδα, που της δίνει ελπίδα για την παραμονή της στις Εθνικές Κατηγορίες. Η ομάδα του Νίκου Ζιζήλα μπορεί να παλεύει το κάθε ματς, όμως το τρίτο θετικό αποτέλεσμα ήρθε απέναντι στην Ερμιονίδα στο ντέρμπι «ουραγών» της 14ης αγωνιστικής. Ο τεχνικός φέρει τη δική… ευθύνη για την σημαντική αυτή νίκη, καθώς έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες προκειμένου η Αρκάτα να είναι αυτή που εν τέλει πανηγύρισε στον πόντο (69-68) πριν ακόμα είναι πολύ αργά.

2ος όμιλος

1.Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναυτης)
Ο Αργοναύτης πήρε ένα σημαντικό «διπλό» στην Θήβα επιστρέφοντας έτσι στην τετράδα της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ραφήνας έχοντας εξαιρετικό τον Παντελή Καλογερόπουλο, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους και σφράγισε τη νίκη με 3/3 βολές στο τέλος  έφτασα τα επτά θετικά αποτελέσματα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο γκαρντ εκτός από τον Αργοναύτη, έχει φορέσει και την φανέλα των Μελισσίων στις εθνικές κατηγορίες.

2.Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)
Ακόμα μια εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε ο Λευτέρης Ζαρμακούπης στο παιχνίδι κόντρα στο Πέρα. Ο γκαρντ του ΕΦΑΟΖ εκτός από πρώτος σκόρερ της ομάδας του βρίσκεται και στην κορυφή των «μπόμπερ» του ομίλου με συνολική συγκομιδή μέχρι στιγμής τους 258 πόντους. Όσον αφορά το ματς της 14ης αγωνιστικής έκλεισε το «ταμείο» του στους 19.  

3.Γιωργος Μπελίτσης (Μίλων)
Εκτός από την ομάδα αναγεννημένος φαίνεται να είναι τις τελευταίες αγωνιστικές και ο Γιώργος Μπελίτσης. Μάλιστα ο φόργουορντ τις τελευταίες αγωνιστικές συνδυάζει την καλή του απόδοση και με συνολικά θετικά αποτελέσματα. Στο παιχνίδι κόντρα τον Ίλιον ο Μπελίτσης είχε 23 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Παναγιώτης Κατράνας (ΑΟΚΧ)
Από την «κόκκινη ζώνη» του πρωταθλήματος ξέφυγε ο ΑΟΚΧ με την νίκη του κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου. Η ομάδα της Κρήτης έχοντας εξαιρετικό τον Παναγιώτη Κατράνα πήρε το θετικό αποτέλεσμα φτάνοντας έτσι τους 19 βαθμούς. Ο φόργουορντ παίζοντας έξυπνα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σημείωσε 20 πόντους, ενώ τα τελευταία λεπτά ήταν αυτός που κράτησε τον ΑΟΚΧ μπροστά πανηγυρίζοντας εν τέλει τη νίκη με 81-74.

5.Χάρης Λίτσος (ΦΕΑ)
Η ΦΕΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, κατακτώντας τη νίκη με 73-59. Κορυφαίος για την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν ο Χάρης Λίτσος, ο οποίος «έγραψε» 25 πόντους, με τους 12 να προέρχονται έξω από την γραμμή των 6,75, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Ο 31χρονος παίκτης πέρσι αγωνίστηκε στην Α ΕΣΚΑ με τη φανέλα της Νέας Ιωνίας.

Προπονητής
Παντελής Βουλίκας (ΒΑΟΛ)
Έναν μικρό τελικό παίζει κάθε αγωνιστική ο ΒΑΟΛ. Η ομάδα της Χίου βρέθηκε από νωρίς φέτος να αντιμετωπίζει τα «θεριά» του 2ου ομίλου αλλά και τη δεισιδαιμονία των τραυματισμών. Παρόλα αυτά δείχνει το σύνολο από τη Χίο μπαίνει σε κάθε αναμέτρηση έντιμο να κλέψει βαθμούς που θα το οδηγήσουν στην σωτηρία του. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία έχει μεταδοθεί από τον Παντελή Βουλίκα στους παίκτες της ομάδας, ο οποίος είναι ο πρώτος που πιστεύει στην παραμονή. Αυτό έδειξε με την παρουσία του στον πάγκο της 14ης αγωνιστικής οδηγώντας τον ΒΑΟΛ στο τέταρτο θετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ