24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και πρώτη του δεύτερου γύρου, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Βασίλης Μαλλής (Ακράτα)

Πρόκειται για έναν από τους αξιόπιστους παίκτες, προερχόμενους από την εν λόγω περιοχή. Συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους, όχι μόνο για τους 12 πόντους με δύο τρίποντα που σημείωσε, βοηθώντας στο θρίαμβο επί του Κεραυνού Αιγίου στο τοπικό ντέρμπι, αλλά και για δύο άλλους λόγους. Είναι από τους αθλητές που γνωρίζουν άριστα τις συνθήκες τέτοιων αγώνων, ενώ δηλώνει πάντα «παρών» στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας του. Η Ακράτα έχει τον Βασίλη Μαλλή ως έναν εκ των αφανών ηρώων της, τον καιρό που βρίσκεται στις εθνικές κατηγορίες.

2) Άγγελος Γατσούλης (Αχαγιά ’82)

Πρόκειται για μία παρόμοια περίπτωση παίκτη, που χωρίς να τραβά τα «φώτα» έχει σπουδαία συνεισφορά στην εξαιρετική πορεία της Αχαγιάς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Στα Μελίσσια ήταν από τους παίκτες που «σκότωσαν» την ομάδα των Βορείων προαστίων, με 11 πόντους και δύο τρίποντα, αποτελώντας σημαντικό στήριγμα στα πρώτα «βιολιά» του Θανάση Λιόνα. Ο Άγγελος Γατσούλης, άλλωστε, ποτέ δεν έχει διστάσει σε τέτοιες αποστολές.

3) Παναγιώτης Τσεκλένης (Γλαύκος)

Υπέγραψε το καλοκαίρι, έχοντας κάνει αρχικά απλά προπονήσεις με την ομάδα, και εξελίσσεται σε ακόμη ένα από τα «ατού» του Νίκου Βουρνά. Στην επικράτηση έναντι της Νέας Ιωνίας, «πυροβόλησε» από μακριά με 11 πόντους και τρία τρίποντα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε ένα ματς που είχε χαμηλό σκορ και, πέραν των δικών του μακρινών του σουτ κι εκείνων του Λαμπρόπουλου, ο Γλαύκος πέτυχε μόλις δύο. Κάπως έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα η σημασία της προσφοράς του Παναγιώτη Τσεκλένη, για την παραμονή στην κορυφή.

4) Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Έχει αναλάβει εσχάτως να ηγηθεί της ομάδας του, ώστε να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα «σύννεφα» που υπάρχουν περί κινδύνου για την παραμονή. Σε ένα καθοριστικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασε τους 18 πόντους με δύο τρίποντα, απειλώντας ποικιλοτρόπως και κερδίζοντας πολλές «μάχες», για να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα αποτέλεσμα που την απομακρύνει αρκετά τουλάχιστον από τη «ζώνη» του άμεσου υποβιβασμού. Πολλά θα οφείλονται στον Φίλιππο Φραντζή και τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει φέτος, αν τα καταφέρει ο Έσπερος.

5) Ανδριανός Περδικάρης (ΚΑΠ)

Με τη δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ και τη μεταγραφή του στην ΚΑΠ, άλλαξε ουσιαστικά και η ομάδα πρόσωπο, ενισχυόμενη ουσιωδώς στην φρόντ-λάιν της. Με αντίπαλο την ΕΑΠ ήταν εξαιρετικός, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους και κυριαρχώντας στη «μάχη» των «αιθέρων», για να πάρει η ομάδα του άλλη μία απαραίτητη «ανάσα». Με τον Ανδριανό Περδικάρη στο ρόστερ της, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ήταν σίγουρο πως θα εμφανιζόταν διαφορετική.

Προπονητής: Σπύρος Δεράος (Έσπερος Πατρών)

Η αποστολή που έχει αναλάβει δε μοιάζει εύκολη, με την ομάδα του να έχει «μπλέξει» και να δείχνει πως στη «συνταγή» που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια, κάτι δεν πήγαινε καλά φέτος. Η απαίτηση, λοιπόν, είναι προς το παρόν μόνο οι νίκες και αυτό έχει έρθει να κάνει ο Έλληνας τεχνικός, με εμπειρία ετών στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και απόλυτη γνώση της λογικής της περιοχής. Και το αποτέλεσμα ήρθε, καταβάλλοντας σε ένα κρίσιμο ματς τον Απόλλωνα Πατρών, με τον Σπύρο Δεράο από τη δική του πλευρά να ανταποκρίνεται στη δική του αποστολή.

2ος όμιλος Νότου

1) Παύλος Καρβούνης (ΑΕΕ Παναγίτσας)

Φέτος κλείνει τα 45 του χρόνια. Και τι έγινε; Θα συνεχίσει… μέχρι την αιωνιότητα, λοιπόν, να «φορτώνει» τα αντίπαλα καλάθια. Σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» με την Νίκη Αμαρουσίου, όχι απλά πήρε πολύ «βάρος» από τα χέρια του Γκιζόγιαννη, αλλά ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του, «βομβαρδίζοντας» με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα το καλάθι της ομάδας των Βορείων προαστίων. Στην πιο κρίσιμη στιγμή, λοιπόν, ήρθε και μία μεγάλη, ηγετική εμφάνιση του Παύλου Καρβούνη.

2) Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Έχει σημειώσει ξεκάθαρη αγωνιστική άνοδο τον τελευταίο καιρό και έφτασε στο φετινό του «αποκορύφωμα» στην αναμέτρηση με τον ΒΑΟΛ Χίου. Με 30 πόντους, τέσσερα τρίποντα και «μαεστρική» οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του, έκανε απλά πολύ πιο εύκολη τη ζωή του εαυτού του και των συμπαικτών του, για να μετατρέψουν εν τέλει σε «περίπατο» τον αγώνα με τους Νησιώτες. Με τον Άγγελο Μάτο να ενισχύει με τέτοιο τρόπο την περιφέρεια, ο Λοκρός μπορεί να πιστεύει σε μία καλύτερη μοίρα.

3) Ρήγας Παπαργυρόπουλος (Έσπερος Λαμίας)

Για τη δική του αξία δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ούτε για το πώς αποδίδει σε αναμετρήσεις σπουδαίας σημασίας. Αφήνουμε τους 31 πόντους με ένα τρίποντο, κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, να μιλήσουν ως αριθμοί από μόνοι τους για το τι έκανε στο παρκέ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλη «ευλογία» είναι για τον Γιάννη Σοφογιάννη να τον έχει υπό τις οδηγίες του. Ο Έσπερος Λαμίας πάτησε κορυφή και οδηγείται προς την άνοδο, με τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο να δείχνει έτοιμος να βάλει «ασφαλιστική δικλείδα» για αυτό.

4) Γιώργος Τασιούδης (ΑΟΚ Χανιά)

Ήταν σχεδόν… μία ομάδα μόνος του και της χάρισε ένα «διπλό» που μπορεί να σημαίνει πολλά στον τελικό απολογισμό. Έφτασε τους 28 πόντους με ένα τρίποντο και η άμυνα του Άρη Νικαίας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βρει «αντίδοτο» εναντίον του, βλέποντάς τον να σκοράρει το ένα καλάθι μετά το άλλο και να κρατά όρθιο το σύνολο του Λευτέρη Θεοδωράκη. Ο Γιώργος Τασιούδης ήταν ο υπεύθυνος μίας μεγάλης «απόδρασης» και ίσως της πιο σπουδαίας φετινής νίκης του ΑΟΚ Χανιά.

5) Δημήτρης Μαρμαρινός (Ερμής Σχηματαρίου)

Άλλος ένας «γερόλυκος» που… δεν καταλαβαίνει από ηλικίες και παραδίδει δωρεάν μαθήματα μπάσκετ στις δύο ρακέτες. Το κατάλαβαν πολύ καλά οι ψηλοί της Πεντέλης, βλέποντάς τον να τελειώνει με 16 πόντους σε επικές «μονομαχίες» και να αποτελεί το μεγάλο στήριγμα στον Γιάννη Γκρινιάρη, αξιοποιώντας στο έπακρο το «τάισμα» των συμπαικτών του στο «ζωγραφιστό». Όταν και ο Δημήτρης Μαρμαρινός, λοιπόν, μπαίνει τόσο δυναμικά στην «εξίσωση», το παιχνίδι του Ερμή αποκτά άλλη διάσταση.

Προπονητής: Γιάννης Τσαούσης (Ερμής Σχηματαρίου)

Επιβραβεύεται για την «άλλη διάσταση» που μόλις αναφέραμε, έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή κατάσταση, που του έδωσαν τη δυνατότητα να απειλεί με περισσότερους τρόπους. Απέναντι σε μία ομάδα σαν την Πεντέλη, άλλωστε, ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται για να την καταβάλεις, το οποίο φυσικά θα έχει και μία μεγάλη «δόση» ψυχικών αποθεμάτων, απέναντι σε ένα σύνολο που έχει… διδάξει τι σημαίνει «ψυχή». Αγωνιστική και πνευματική προετοιμασία άριστη, λοιπόν, για τον Ερμή Σχηματαρίου και τα εύσημα περνάνε φυσικά στον Γιάννη Τσαούση.

Photo Credits: Eviabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ