22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και τελευταία του πρώτου γύρου, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1) Δημήτρης Κατωπόδης (Ακράτα)

Αποτελεί την «ήρεμη δύναμη» της Ακράτας τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας μετεγγραφεί σε αυτήν το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα, αλλά είναι πάντα ένας χρήσιμος παίκτης για κάθε προπονητή και παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή. Το απέδειξε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν η ομάδα του έμεινε με επτά παίκτες και κάποιοι έπρεπε να κάνουν το step up, με εκείνον να φτάνει τους 21 πόντους με δύο τρίποντα, ελέγχοντας το παιχνίδι των Αχαιών. Όταν τα «γκέμια» βρίσκονται στον Δημήτρη Κατωπόδη, άλλωστε, μπορείς να είσαι ψύχραιμος.

2) Μιχάλης Ραζής (Οίαξ Ναυπλίου)

Στα 23 σχεδόν χρόνια του, μπορεί να υπολογίζεται ως ακόμη μία σημαντική λύση για τον Παύλο Νώντα, στο «πλούσιο» ρόστερ που διαθέτει ο Οίαξ. Ήταν από εκείνους που βγήκαν μπροστά για την ανατροπή απέναντι στην Νέα Ιωνία, αποτελώντας τον «παράγοντα Χ» για τον προπονητή του, με 15 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Μιχάλης Ραζής βρήκε την κατάλληλη στιγμή, για να «ξεδιπλώσει» το αναμφισβήτητο ταλέντο, που τον έφερε από τους Τράχωνες Αλίμου στο Ναύπλιο.

3) Βασίλης Λαμπρόπουλος (Γλαύκος)

Είναι ξεκάθαρο, πως συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ποιοτικών παικτών της κατηγορίας. Στον «περίπατο» με την ΕΑΠ, μπόρεσε να σκοράρει «σβηστά» 22 πόντους με δύο τρίποντα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα με τη δημιουργία του, ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για τους Αχαιούς. Ο πρώτος γύρος τελείωσε με τον Γλαύκο να κάνει το καθήκον του και τον ηγέτη του, Βασίλη Λαμπρόπουλο, να κάνει άλλη μία επίδειξη των ικανοτήτων του.

4) Στάθης Ζαχαράκης (ΚΑΠ)

Στο πιο σπουδαίο ματς της σεζόν έως τώρα για την Αγία Παρασκευή, ήταν αυτός που την οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα με τον Κεραυνό Αιγίου. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ομάδα των Βορείων προαστίων πήρε την «υπογραφή» του το περασμένο καλοκαίρι κι εκείνος τον επιβεβαίωσε, «σκοτώνοντας» με 15 πόντους και τέσσερα τρίποντα τους Πελοποννησίους. Οι παίκτες του Νίκου Αρβανίτη έδωσαν τον χώρο στον Μιχάλη Ζαχαράκη κι αυτός δε «σπατάλησε» την ευκαιρία, τιμωρώντας τους ως γνήσιος σουτέρ.

5) Αντώνης Δαβάνης (Αχαγιά ’82)

Είναι ένα σταθερό «σημείο αναφοράς» της εξαιρετικής πορείας της Αχαγιάς τα τελευταία δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική. Και στα κρίσιμα παιχνίδι, πάντοτε πρέπει να τον φοβάσαι, κάτι που αποδείχθηκε στο ματς με τον Έσπερο Πατρών, όπου πλην των 13 πόντων του, ήταν εκείνος που «έσπρωξε» την ομάδα του, ώστε να αποκτήσει το καθοριστικό, όπως αποδείχθηκε, προβάδισμα δέκα πόντων (39-49), που είχε στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Ο Αντώνης Δαβάνης γνωρίζει, άλλωστε, και την ιδιαιτερότητα των αχαϊκών ντέρμπι και ήταν λογικό να είναι μέσα στις ηγετικές μορφές.

Προπονητής: Θανάσης Λιόνας (Αχαγιά ’82)

Το ζητούμενο για την ομάδα του, μετά το «στραπάτσο» από την Ακράτα, ήταν να δείξει χαρακτήρα, καθώς η αξία των παικτών της δεν περνά σε αμφισβήτηση. Αυτή η αντίδραση, λοιπόν, βρέθηκε και σε ένα τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο Πατρών, από αυτά που «κουβαλούν» πάντα ιδιαιτερότητες, η Αχαγιά πήρε ένα αποτέλεσμα που τη διατηρεί σε αρκετά καλή θέση στο τέλος του πρώτου γύρου, διεκδικώντας μία θέση με την τετράδα, με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Μελίσσια την Κυριακή (28/1), να φαντάζει ως ένας πρώτος «τελικός». Με «οδηγό» τον Θανάση Λιόνα, πάντως, φάνηκε ότι τα ψυχικά αποθέματα για να αντέξει η ομάδα αυτή, υπάρχουν.

2ος όμιλος Νότου

1) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες αυτού του ομίλου, και όχι μόνο, έχοντας πάρει από το χέρι τον Ερμή και κατευθύνοντάς τον προς τη δόξα. Φυσικά δεν είναι μόνο οι 18 πόντοι με ένα τρίποντο που σημειώνει στο ντέρμπι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου - με την ομάδα να έχει συνολικά 58 πόντους - αλλά και το νικητήριο καλάθι στη λήξη της αναμέτρησης. Ο Γιάννης Γκρινιάρης, άλλωστε, ποτέ δεν έχει αρνηθεί να πάρει πάνω του την ευθύνη και κάνει τα πάντα για την επιτυχία αυτής της ομάδας.

2) Παντελής Σέττος (Έσπερος Λαμίας)

Με την εμπειρία και την ποιότητα, τόσο του ιδίου όσο και του Παναγιώτη Κατράνα, με αμφότερους να έχουν οδηγήσει την Κύμη στα «σαλόνια» της Stoiximan.gr Basket League, το «εμπόδιο» του ΟΦΗ κάμφθηκε. Η αναφορά, όμως, θα γίνει κυρίως στον έμπειρο «άσσο», η έννοια του οποίου είναι συνυφασμένη με παρουσία στα πιο καθοριστικά σημεία για τον Έσπερο Λαμίας, κάτι που φάνηκε και με τους 20 πόντους του με ένα τρίποντο, απέναντι στην κρητική ομάδα. Το όνομα του Παντελή Σέττου αποτελεί εγγύηση για το σύνολο του Γιάννη Σοφογιάννη.

3) Αλέξανδρος Καρυπίδης (Άρης Νικαίας)

Επιβεβαίωσε την ποιότητά του για άλλο ένα παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα του δεν έμοιαζε να έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Είναι, άλλωστε, πάντοτε συνεπείς σε τέτοιες στιγμές και η άμυνα του ΒΑΟΛ Χίου δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, βλέποντάς τον να σκοράρει 25 πόντους με δύο τρίποντα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να «φορτώνει» το αντίπαλο καλάθι. Με τον Αλέξανδρο Καρυπίδη σε τέτοια κατάσταση, άλλη μία χρονιά μπορεί να σωθεί για τον Άρη Νικαίας.

4) Παναγιώτης Κουκάκης (Νίκη Αμαρουσίου)

Ήταν «μαγικός» στο μεγάλο «διπλό» της Νίκης Αμαρουσίου, το οποίο της δίνει φυσικά ελπίδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι 31 του πόντοι απέναντι στους ψηλούς του Αρη Πετρούπολης μαρτυρούν πολλά, κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι την πιο κατάλληλη στιγμή. Μία «χαραμάδα» ελπίδας υπάρχει πλέον για την ομάδα των Βορείων προαστίων και σε μέγιστο βαθμό χάρη στον Παναγιώτη Κουκάκη.

5) Μίλος Σάκοτα (Λοκρός Αταλάντης)

Από πέρυσι αποτελεί ένα μεγάλο «εφιάλτη» για όποια ομάδα τον αντιμετωπίζει στη Γ’ Εθνική, όταν και αγωνιζόταν για την ΑΕ Σαντορίνης. Η άμυνα της Πεντέλης, τελικά, θα εξελισσόταν σε άλλο ένα θύμα του, με τον ίδιο να κάνει επίδειξη ικανοτήτων απέναντι στον εξίσου σπουδαίο Δημήτρη Μαλούκο και να κερδίζει τη «μάχη» της ρακέτας, όπως και η ομάδα του εκείνη της ελπίδας για ανάκαμψη. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει εν πολλοίς στον Μίλος Σάκοτα.

Προπονητής: Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)

Η ομάδα του ξεκίνησε με προσδοκίες την φετινή χρονιά και βρέθηκε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο, δίχως να έχει μπορέσει να ταιριάξει άμεσα τις σπουδαίες μονάδες που ήρθαν το καλοκαίρι, μαζί με τις σημαντικές ήδη υπάρχουσες. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μοιάζει να βρίσκει ρυθμό και να είναι ικανή να κάνει την πορεία πρωταθλητισμού που φαινόταν να μπορεί εξαρχής να πραγματοποιήσει. Αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με αντίπαλο την Πεντέλη, σε ένα από τα μεγάλα ματς της αγωνιστικής στον όμιλο και πλέον, με έναν ολόκληρο γύρο να απομένει, ο Λοκρός μπορεί να πιστεύει σε μία ολική επαναφορά, με τον Λουκά Ζαρονικόλα να βάζει ξανά τη «σφραγίδα» του.

Photo Credits: Eviabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ