24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Σωτήρης Μπουρδάνος (Αχαγιά 82)
Η Αχαγιά 82 πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στον Γλαύκο με 57-52, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι εξαιρετικός για την ομάδα του ήταν ο Σωτήρης Μπουρδάνος, ο οποίος με 16 πόντους και 2 τρίποντα οδήγησε την ομάδα από την κάτω Αχαΐα στην όγδοη νίκη τον 1ο όμιλο. Ο έμπειρος αθλητής έχει την ευκαιρία να παίζει στην θέση του άσσου αλλά και αυτή των γκαρντ πέρσι βρέθηκε στην Β' Εθνική και το Στρατώνι έχοντας 10,7 πόντους και 46 εύστοχα τρίποντα σε 27 αγώνες.

2.Αλέξανδρος Σαρικάς (Ερμιονίδα)
Η Ερμιονίδα έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έτσι ακριβώς όπως τον ξεκίνησε. Συγκεκριμένα πήρε τη νίκη απέναντι στο Κορωπί κάνοντας το πρώτο βήμα προκειμένου να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση εξαιρετικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αλέξανδρος Σαρικάς, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 1 τρίποντο. Ο έμπειρος παίκτης αποτελεί έναν εκ των δεινότερων σκόρερ της Γ' Εθνικής, ενώ πέρσι ηγήθηκε της προσπάθειας του ΝΕΟΛ

3.Διαμαντής Μπουρής (Δρομείς)
Έναν ολόκληρο γύρο πάλεψαν οι Δρομείς προκειμένου να κατακτήσουν μια νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου. Αυτό το πέτυχαν στην εκπνοή της πρώτης στροφής απέναντι στο Χαλάνδρι με 85-82 στην β' παράταση της αναμέτρησης. Στο ιστορικό αυτό ματς για την ομάδα της Τρίπολης ξεχώρισε ο Διαμαντής Μπουρής, ο οποίος είχε 14 πόντους με 3 τρίποντα. Ο 28χρονος φόργουορντ ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από τους Δρομείς, ενώ έχει αγωνιστεί σε Άμιλλα Τρίπολης, Αρκαδικό και Οίακα Ναυπλίου.

4.Δημήτρης Μήτσου  (ΚΑΟΚ)
Ο ΚΑΟΚ έκανε το 9-4 στο κλείσιμο του πρώτου γύρου πανηγυρίζοντας τη νίκη απέναντι στον ΑΟΠΦ στο ντέρμπι αγωνιστικής με 67-61. Η ομάδα της Κορίνθου παρουσιάστηκε αρκετά αποφασισμένη και εν τέλει κατέκτησε τη νίκη με έχοντας εξαιρετικό τον Δημήτρη Μήτσου. Ο έμπειρος φόργουορντ έκλεισε το ταμείο του με 11 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ ήταν και ο παίκτης «κλειδί» όσον αφορά την άμυνα για την ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη. Ο Μήτσου έχει ένα πλούσιο βιογραφικό το οποίο συμπεριλαμβάνει ομάδες από την Α2 έως και τη Γ Εθνική, και ειδικά την παρουσία του στο Αγρίνιο.

5.Γιώργος Οικονόμου (ΑΕΝΚ)
Η ΑΕΝΚ πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στον Άρη Νίκαιας και έτσι ξέφυγε από τη θέση των μπαράζ στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Για ακόμα ένα παιχνίδι η εμπειρία ήταν αυτή που οδήγησε την ομάδα της Κηφισιάς στο θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιώργος Οικονόμου ο οποίος κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για την ομάδα του στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής. Ο 34χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί σε Δραπετσώνα, Νικόπολη Πρέβεζας, Ένωση Ιλίου, Βουλιαγμένη, Ιωνικό Νίκαιας, Αρίωνα, Πορφύρα, Νίκη Αμαρουσίου, ενώ ο τελευταίος του «σταθμός» (2018-19) ήταν το Αιγάλεω.

Προπονητής
Άκης Καλαϊτζάκης- Γιάννης Σκορδής (Ερμιονίδα)
Η νίκη στο Κορωπί έδωσε ελπίδες στην Ερμιονίδα για την παραμονή της στην κατηγορία. Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα εκτός από βαθμολογικής ανάγκης ήταν και «δώρο» και για την ψυχολογία του συνόλου, το οποίο ήρθε από την καθοδήγηση των Άκη Καλαϊτζάκη και Γιάννη Σκορδή. Οι δυο τεχνικοί… χτύπησαν το Κορωπί στο αδύναμο σημείο του και έτσι η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει τη 3 νίκη της στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για το «δίδυμο» από τη στιγμή που ανέλαβαν την ομάδα της Ερμιονίδας από τα χέρια του Παναγιώτη Ζωντού.

2ος όμιλος

1.Γιάννης Ζακυνθινός (Πέρα)
Μια σημαντική νίκη πανηγύρισε το Πέρα στο πλαίσιο της 13η αγωνιστική. Η ομάδα των νοτίων προαστίων στις 19/1 κατέκτησε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Κρόνο με 85-83 παίζοντας ασφυκτική άμυνα και έχοντας εξαιρετικό τον Γιάννη Ζακυνθινό. Ο γκαρντ έδωσε ουσιαστικές λύσεις στην ομάδα του ενώ όσον αφορά το σκοράρισμα έφτασε τους 30 πόντους με 4 τρίποντα. Μάλιστα ο τραυματισμός του λίγες αγωνιστικές μετα φαίνεται να έχει κρατήσει πίσω βαθμολογικά την ομάδα, η οποία παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Ζακυνθινός πριν μετακομίσει στα νότια προάστια των Αθηνών αγωνιζόταν με την φανέλα της Μεγαρίδας, ενώ πριν φορούσε τη φανέλα του Διαγόρα Δρυοπιδέων.

2.Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)
Μόνιμος… κάτοικος στους κορυφαίους της φετινής αγωνιστικής σεζόν φαίνεται να έχει γίνει ο Λευτέρης Ζαρμακούπης. Ο γκαρντ του ΕΦΑΟΖ εκτός από την ομαδική επιτυχία δείχνει να πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά. Έτσι και την 13η του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής ο νεαρός παίκτης οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη με 76-66 σκοράροντας 26 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Γιώργος Μπελίτσης (Μίλωνας)
Σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία του στην Γ' Εθνική, ο Μίλωνας πήρε τη νίκη του Ερμή Σχηματαρίου με 66-61 κάνοντας έτσι μια «νέα» αρχή στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο «αναγεννημένος» Γιώργος Μπελίτσης, έκανε εξαιρετική δουλειά στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, σημείωσε 10 πόντους και ήταν ένας από τους θετικούς παίκτες του Μίλωνα. Ο Μπελίτσης έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου. Στην συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Ίκαρου Νέας Σμύρνης, μετέπειτα μετακόμισε στον Ίκαρο Καλλιθέας και το Πέρα, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα του Μίλων.

4.Λευτέρης Μητσιμπόνας (ΧΒΑ)
Η ΧΒΑ έφυγε με το «διπλό» από την Νέα Φιλαδέλφεια επικρατώντας της ΦΕΑ με 87-85 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η συγκεκριμένη νίκη μάλιστα δείχνει να είχε μείζων σημασία για το σύνολο της Χαλκίδας, καθώς την… κρατά ακόμα εντός στόχων. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι εκτός από τις λύσεις που βρήκαν από την περιφέρεια είχαν εξαιρετικό και τον Λευτέρη Μητσιμπόνα, ο οποίος επικράτησε κατά κράτος στην… ρακέτα. Ο 26χρονος φόργουορντ που έχει παραστάσεις από την Α1, και συγκεκριμένα την Κύμη, σκόραρε 23 πόντους με 2 τρίποντα βοηθώντας στο έπακρον την ομάδα του να επιστρέψει στην Χαλκίδα με το ροζ φύλλο.

5.Παναγιώτης Κιγμέτογλου (ΑΟΚΧ)
Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο ΑΟΚΧ έβαλε τις βάσεις προκειμένου σιγά σιγά να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο παιχνίδι απέναντι στον Αργοναύτη οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη με 72-66, έχοντας κορυφαίο τον Παναγιώτη Κιγμέτογλου. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ πήρε στις… πλάτες του την ομάδα και 19 πόντους και 1 τρίποντο αλλά και σημαντική παρουσία τη στιγμή που οι αντίπαλοι έκαναν την αντεπίθεση τους κράτησε μπροστά τον ΑΟΚΧ. Πριν βρεθεί στην Κρήτη, αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ανατόλια, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΧΑΝΘ (1993-2008), Ελευθερούπολη (2008-09), Μέγα Αλέξανδρο (20909-10), Στρατώνι (2010-15) και Πευκοχώρι (2015-18).

Προπονητής
Παναγιώτης Γκαναβίας (Πέρα)
Η άμυνα του Πέρα ήταν ο «βράχος» που εγκλώβισε τον Κρόνος Αγίου Δημητρίου την 13η αγωνιστική με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 85-83. Ευθύνη σε αυτό έχει κυρίως ο τεχνικός των γηπεδούχων, ο οποίος βλέποντας τα δύσκολα και τον Ξιούρα να στέλνει το ματς στην παράταση έδωσε την εντολή η άμυνα να κλείσει οι παίκτες του το ακολούθησαν κατά γράμμα και έτσι το Πέρα πανηγύρισε τη νίκη που μπορεί να του φανεί εξαιρετικά πολύτιμη στο τελικό ταμείο για την παραμονή του στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ