17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Ανδρέας Βουρνάς (Αχαγιά)

Ήταν εκείνος, που βγήκε μπροστά και «σκότωσε» την Καλαμάτα, για ένα πολύτιμο «διπλό», όπως αυτό αποδείχθηκε για την Αχαγιά. Ο νεαρός γκαρντ το έκανε για ακόμη μία φορά, με τη δική του βελτιωμένη παρουσία να αποτελεί κάτι πολύ πιο σημαντικό από τους 22 πόντων με τρία τρίποντα, εκ των οποίων ένα καθοριστικό στην παράταση. Κι αυτό, γιατί ο Ανδρέας Βουρνάς καταφέρνει, μαζί με τον Άγγελο Τσάμη, να αναβαθμίζει όλη την περιφέρεια της ομάδας.

2) Ανδρέας Σπυρόπουλος (Μεγαρίδα)

Αποτελεί μία εκ των... άφθονων λύσεων που έχει στα χέρια του ο κόουτς Μάνταλος, κάτι που φάνηκε και στο ματς με την Κηφισιά. Κατέγραψε ίσως την πιο πληθωρική του εμφάνιση μέσα στην χρονιά αυτή, «πυροβολώντας» με 22 πόντους και τρία τρίποντα, για ένα πολύ ήσυχο απόγευμα της Μεγαρίδας, που αυτή τη στιγμή αν τελείωνε το πρωτάθλημα θα έπαιρνε την άνοδο στη Β' Εθνική. Κι ένας βασικός λόγος θα ήταν ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

3) Αντώνης Αντωνόπουλος (Ηλυσιακός)

Η επάνοδός του στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με την Καλαμάτα, μετά το μικροτραυματισμό του, έφερε και την αντίστοιχη θετική επίδραση στο παιχνίδι του Ηλυσιακού. Αυτό φάνηκε όχι μόνο με τους «μελανόλευκους», αλλά και με τον Κεραυνό Αιγίου, όπου ελλείψει του Αντώνη Φώτση ηγήθηκε και η αθηναϊκή ομάδα πήρε το «διπλό» χάρη και στους 17 πόντους με πέντε τρίποντα. Με λίγα λόγια, η «σφραγίδα» του Αντώνη Αντωνόπουλου μπαίνει και φέτος φαρδιά-πλατιά στην πορεία του συλλόγου.

4) Σωτήρης Κόλλιας (Άρης Νικαίας)

Αποτελεί μία από τις σταθερές της ομάδας αυτής και, όποτε είναι αυτός καλά, τότε ισχύει και για την υπόλοιπη ομάδα. Ο έμπειρος ψηλός ήταν από τους καταλύτες στο μεγάλο «διπλό» στην Πάτρα, με τους 12 πόντους του να είναι μόνο ενδεικτικοί των πολλών κερδισμένων «μαχών» του χαμηλά, φωνάζοντας «παρών» για μια νίκη, που μπορεί να αλλάζει πλήρως το σκηνικό. Ο Σωτήρης Κόλλιας, άλλωστε, ήταν εγγύηση για μια δύσκολη μετάβαση, που έγινε το καλοκαίρι.

5) Κωνσταντίνος Ντιφαντής (Πέρα)

Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός πεντάδας κάποιον από τους δύο ψηλούς που έχουμε σε αυτή και για το λόγο αυτό θα πάμε...με ψηλό σχήμα. Ο σέντερ του Πέρα ήταν, άλλωστε, απολαυστικός, δεσποτικός και απόλυτος στη ρακέτα στην αναμέτρηση με την Ακράτα, φτάνοντας τους 18 πόντους και «ισποεδώνοντας» όλους τους έτερους ποιοτικούς ψηλούς, που διαθέτει η ομάδα της Αιγιαλείας. Τώρα φαίνεται, γιατί ο Κωνσταντίνος Ντιφαντής ήταν μια μεταγραφή ουσίας.

Προπονητής: Παναγιώτης Ζερβουλάκος (Άρης Νικαίας)

Η ομάδα σώθηκε με τρόπο πανηγυρικό στο 2ο όμιλο, την περσινή σεζόν, αλλά η μετάβαση στον 1ο όμιλο μαζί με την αποχώρηση ουκ ολίγων παικτών, έκανε τα δεδομένα πολύ δύσκολο. Προϊόντος του χρόνου, όμως, κι αφού στις πρώτες επτά αγωνιστικές δεν είχε χαθεί, επί της ουσίας, κάποιο ματς που να καταδίκαζε τον Άρη, «χτίστηκε» ο χαρακτήρας του νεανικού... συν Κόλλια συνόλου του και μετά το θρίαμβο επί της Καλαμάτας, ακολουθεί μια εξαιρετική πορεία με σύνολο τεσσάρων νικών σε οκτώ αγώνες και «άσο στο μανίκι» ένα πολύτιμο «διπλό» στην Πάτρα. Η δουλειά του Παναγιώτη Ζερβουλάκου και των παικτών του, τώρα επιβραβεύεται.

2ος όμιλος

1) Κώστας Αγαπιάδης (ΟΦΗ)

Ο ορισμός του ηγέτη, αυτού που θα αναλάβει στα δύσκολα και η κατάληξη θα είναι επιτυχής. Ο γκαρντ των Κρητικών μπορεί να σκόραρε 7 πόντους, αλλά μέσα σε αυτούς πέτυχε το καθοριστικό λέι απ, με το οποίο αποφεύχθηκε το... πατατράκ στο Κοντόπευκο και, εκτός αυτού, ο ΟΦΗ έγινε πρωταθλητής χειμώνα. Το καλάθι αυτό του Κώστα Αγαπιάδη μπορεί, μακροπρόθεσμα, να σημαίνει ακόμη περισσότερα.

2) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Μιας και μιλάμε για ηγέτες, ας αναφερθούμε και στο... σεσημασμένο σκόρερ του Ερμή. Χάρη σε αυτόν, εξασφαλίστηκε η απόδραση από την Χίο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα, με τον ίδιο να τελειώνει το παιχνίδι με 27 πόντους, στο ίσως μεγαλύτερο φετινό του παιχνίδι, δεδομένης και της κρισιμότητας του ματς. Χάρη σε αυτή την εμφάνιση του Γιάννη Γκρινιάρη, η ηρεμία εξασφαλίστηκε προς το παρόν στο «στρατόπεδο» του Σχηματαρίου.

3) Πάνος Παναγιωταράκος (Καλλιθέα)

Τον Οκτώβριο κλείνει τα 45 του χρόνια, αλλά παίζει... λες και είναι 25, ή και πιο μικρός, παίρνοντας και τις μεγάλες ευθύνες πάνω του. Είναι ευλογία η Καλλιθέα να τον διαθέτει στο ρόστερ της, μετά την απόφαση να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, δείχνοντας πως... η τέχνη δεν ξεχνιέται, σημειώνοντας 19 πόντους εναντίον του Ικάρου Νέας Σμύρνης και, παράλληλα, το νικητήριο καλάθι στο 1" για τη λήξη. Η ομάδα της Ρόδου πήρε ένα «φιλί ζωής» από το δικό της «αιώνιο έφηβο», Πάνο Παναγιωταράκο, που μέχρι και... προπονητής έχει διατελέσει φέτος.

4) Δημήτρης Δρίβας (ΕΦΑΟΖ)

Έχει γίνει ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ζωγράφου, στο ολικό «λίφτινγκ» που έκανε φέτος, όπως και στην νέα εποχή του Γιάννη Μάνου. Ο Έλληνας «άσος», που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους με εξαιρετική προσαρμοστικότητα από το «2» έως το «4», ήταν πολύ καλός και στην Χαλκίδα με 17 πόντους και πέντε τρίποντα, παίρνοντας θέση σε ένα χαμηλό σχήμα στην πεντάδα μας. Στον πρώτο του κιόλας χρόνο στο σύλλογο, ο Δημήτρης Δρίβας σημαίνει ήδη πολλά.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Ποιος άλλος θα αναλάμβανε να ηγηθεί στη μεγάλη αποστολή με τα Μελίσσια. Η ομάδα του με το θρίαμβό της δήλωσε... έτοιμη για την άνοδο και τον πρωταθλητισμό στον όμιλο, με τον Έλληνα ψηλό να είναι και πάλι καθοριστικός παράγοντας, φτάνοντας τους 31 πόντους με ένα τρίποντο και... βάζοντας στα καλάθια τους αντιπάλους του, για να αναδειχθεί σε απόλυτο ήρωά της. Ο λαμπρός και φέτος Ανέστης Μάτος, φέρνει την υπέρβαση για τον Λοκρό.

Προπονητής: Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)

Η ομάδα τον στηρίζει, αυτός φέρνει αποτελέσματα. Βήμα προς βήμα, ο Λοκρός δείχνει αξιοσημείωτη βελτίωση και αυτή τη σεζόν μοιάζει πιο ικανός από ποτέ για το μεγάλο «βήμα» της ανόδου στη Β' Εθνική, κάτι που αποδείχθηκε και στο ντέρμπι με αντίπαλο τα Μελίσσια. Η ομάδα της Αταλάντης, άλλωστε, δείχνει πολύ πιο έτοιμη ακόμη και σε τέτοιες καταστάσεις, σε σύγκριση με την περσινή και την προπέρσινη σεζόν, με όλα αυτά να αποτελούν έργο Λουκά Ζαρονικόλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ