22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Κώστας Μπασδέκης (Απόλλων Σμύρνης)

Ο ρόλος του ηγέτη, είναι αυτός για τον οποίο τον διάλεξε ο Απόλλων το περασμένο καλοκαίρι. Και απέδειξε περίτρανα πως μπορεί να τον φέρει, στο παιχνίδι «ζωής και θανάτου» με την ΚΑΠ, έχοντας 25 πόντους με τρία τρίποντα και οργανώνοντας εξαιρετικά στο τελευταίο καθοριστικό δεκάλεπτο το παιχνίδι της ομάδας του, παίρνοντάς το προσωπικά. Με τον Κώστα Μπασδέκη σε τέτοια κατάσταση, η αθηναϊκή ομάδα θα μπορεί για αρκετό καιρό να φωνάζει το «παρών» στη «μάχη» της παραμονής.

2) Γιώργος Μπουρτσουκλής (Οίαξ Ναυπλίου)

Ο Παύλος Νώντας φαίνεται πως έχει φτιάξει μία ομάδα που μπορεί να λύσεις από αρκετούς παίκτες της ανά πάσα στιγμή, με τον 26χρονο γκαρντ να αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει εύκολη η ζωή της ομάδας του στο τέλος, στο ματς με την ΕΑΠ, με 17 πόντους και ένα τρίποντο, «σκοτώνοντας» κάθε ελπίδα των Αχαιών. Ο Γιώργος Μπουρτσουκλής, λοιπόν, βγήκε αυτή την φορά στην επιφάνεια και στην ομάδα από την Αργολίδα «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση.

3) Νίκος Βούλγαρης (ΚΑΟ Μελισσίων)

Τα πολλά λόγια για αυτό τον αθλητή είναι περιττά, όπως και αυτά που μπορείς να του ζητήσεις σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει, κάτι που φάνηκε από τη «μαγική» του εμφάνιση στο Ίλιον, οδηγώντας τα Μελίσσια στο «διπλό» με 19 πόντους και τρία τρίποντα. Ο Γιάννης Κτιστάκης δε βρήκε ποτέ, επί της ουσίας, το «αντίδοτο» για τον Νίκο Βούλγαρη κι εκείνος φρόντισε απλώς να προσθέσει στην καριέρα του άλλο ένα σπουδαίο ματς, όπου ήταν ο ήρωας.

4) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Είναι επί της ουσίας ο ηγέτης αυτής της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια και, στο αχαϊκό ντέρμπι με την Αχαγιά, έδωσε το «σύνθημα» για αντεπίθεση, εν όψει του δεύτερου γύρου. Σκοράροντας 22 πόντους με δύο τρίποντα και κατευθύνοντας «μαεστρικά» τους συμπαίκτες του, ήταν η μεγάλη φυσιογνωμία του θριάμβου της Ακράτας. Στην ομάδα αυτήν, άλλωστε, πάντοτε το μεγαλύτερο «βάρος» πέφτει στον Σάκη Βεσκούκη και ο τελευταίος δεν φοβάται να το σηκώσει.

5) Παναγιώτης Βύρλας (Έσπερος Πατρών)

Ροκανάς και Φραντζής ήταν εξαιρετικοί στο Λέχαιο, αλλά αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του γεννηθέντος το 1999 ψηλού. Με 14 πόντους, αποτελούσε μία μόνιμη απειλή από κοντά κι εκτός του ότι βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του να ξεφύγει στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έδειξε για ακόμη μία φορά τη σπουδαία παραγωγική διαδικασία στην περιοχή της Αχαΐας, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο από τη δική του πλευρά, το δανεισμό του από τον Προμηθέα. Ο Παναγιώτης Βύρλας είχε την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα του και δεν την έχασε.

Προπονητής: Στέλιος Σταϊκόπουλος (Μελίσσια)

Υπάρχουν κι άλλοι προπονητές που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση του. Εκείνος, όμως, θα επιλεχθεί ως προπονητής της αγωνιστικής, καθώς η ομάδα του πήρε το «διπλό» σε μία απόρθητη μέχρι την Κυριακή (14/1) έδρα και μάλιστα απέναντι σε ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύνολο, το οποίο δεν έμοιαζε πιθανό να ηττηθεί στο «σπίτι» του. Τα Μελίσσια, όμως, με την εξαιρετική καθοδήγηση του Στέλιου Σταϊκόπουλου, που μετέδωσε και την απαραίτητη ψυχραιμία όταν η Ένωση Ιλίου έκανε τη δική της αντεπίθεση, έφτασαν σε ένα «διπλό» που παράλληλα αποτελεί δήλωση ανόδου, έστω κι αν δε θέλουν ακόμη να το «φωνάζουν», αφού πλέον απέχουν μία νίκη από την κορυφή. 

2ος όμιλος Νότου

1) Γιώργος Ρουμελιώτης (Έσπερος Λαμίας)

Ήρθε το καλοκαίρι, ακριβώς για να γίνει ο παίκτης που θα έβγαινε μπροστά, αν οι υπόλοιποι ήταν «μπλοκαρισμένοι» από την αντίπαλη άμυνα. Τα κατάφερε περίφημα στο Μαρούσι και με τους 22 πόντους με τέσσερα τρίποντα, σε συνδυασμό με την ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του, όταν η μπάλα «έκαιγε», έφεραν ένα «διπλό» που την κρατά σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή. Ο Γιώργος Ρουμελιώτης πήρε τον Έσπερο από το χεράκι και τον οδήγησε σε ένα «διπλό», που μπορεί να σημαίνει πολλά στη συνέχεια.

2) Παναγιώτης Κόης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ήταν απολαυστικός και η άμυνα του Λοκρού Αταλάντης ζούσε με το μόνιμο «πονοκέφαλο» της δικής του παρουσίας στο παρκέ. Με 26 πόντους και τρία τρίποντα, «βομβάρδισε» δίχως έλεος το καλάθι της φθιώτικης ομάδας, για να γίνει η ζωή της δικής του αρκετά εύκολη στο φινάλε, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ακόμη κι αν ο Στραγανιώτης δεν ήταν εξίσου θετικός (17 πόντοι με πέντε τρίποντα), αυτός ο «οίστρος» του Παναγιώτη Κόη θα ήταν αρκετός για τον Κώστα Παπαμάρκο.

3) Βαγγέλης Τσουρής (ΒΑΟΛ Χίου)

Ήταν «μαγικός» κι έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε μία άμυνα που έχει ως συνώνυμό της την πειθαρχία. Μαζί με τον Μάκη Αγγελίδη οδήγησαν τον ΒΑΟΛ στο θρίαμβο επί του Εσπέρου Καλλιθέας, με τον ίδιο να… δίνει ρέστα με 19 πόντους και τρία τρίποντα, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Είναι, μάλλον, αλήθεια ότι η έδρα της ομάδας της Χίου δίνει πολύ μεγαλύτερη δυναμική και πίστη στους παίκτες και ο Βαγγέλης Τσουρής αποτελεί την απόδειξη αυτού του ισχυρισμού.

4) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕ Παναγίτσας)

Προσπαθεί ολόκληρη την χρονιά να κρατήσει όρθια την ομάδα από την Εύβοια και μετά τους 45 πόντους της προηγούμενης εβδομάδας με τον Έσπερο Λαμίας, αυτή την φορά δε θα μπορούσε άλλη μία τρομακτική του εμφάνιση να πάει «στράφι». Έκανε το καλύτερο «δώρο» στο ντεμπούτο του Γιώργου Βελισσαράκου με 27 πόντους και δύο τρίποντα, αποτελώντας μόνιμο φόβο των παικτών του Άρη Πετρούπολης. Η Έξω Παναγίτσα είναι ζωντανή από τα χέρια του Σωκράτη Γκιζόγιαννη.

5) Γιάννης Καραλής (ΟΦΗ)

Με την εμπειρία του και τις γνωστές ικανότητες που έχει κάτω από τα καλάθια, ήταν «δεσποτικός» στις «μάχες» του «ζωγραφιστού» με αντιπάλους τους ψηλούς του Ερμή Σχηματαρίου. Πέτυχε 20 πόντους και συμμετείχε με αποφασιστικότητα σε ένα παιχνίδι, όπου η άμυνα του ΟΦΗ «τσάκισε κόκκαλα», κάνοντας καλή δουλειά και στο κομμάτι αυτό, για να προστεθεί ως δεύτερος «πόλος» στο ματς αυτό δίπλα στον Κώστα Αγαπιάδη. Ο συνδυασμός αυτός ήταν απόλυτα επιτυχής για τους Κρητικούς και με τον Γιάννη Καραλή σε τέτοια κατάσταση, μπορούν να ελπίζουν στην αγωνιστική ανάταση.

Προπονητής; Παντελής Βούλικας (ΒΑΟΛ Χίου)

Η ομάδα του έχει κάνει την έδρα της ένα «φρούριο» που πολύ δύσκολα μπορεί να γνωρίσει «άλωση» και πραγματοποιεί μία υπέροχη σεζόν, ούσα κοντά αυτή τη στιγμή στο να χτυπήσει την «πόρτα» της τετράδας. Με τον Έσπερο Καλλιθέας, δε, κυριάρχησε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, «σκορπίζοντας» την άμυνά του και φέρνοντας το ματς στα δικά της μέτρα, για να πάρει μία νίκη που απέδειξε, για ακόμη μία φορά, πως μόνο τυχαία δεν είναι όσα έχει καταφέρει έως τώρα. Ο Παντελής Βούλικας πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία αυτού του αξιοζήλευτου συνόλου.

Photo Credits: Melissiabc.gr/Facebook



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ