19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Χρήστος Ντακούλιας (Αιγάλεω)

Το Αιγάλεω είδε τον Ιωνικό ΝΦ έτοιμο για ένα μεγάλο «διπλό», αλλά εκείνος είχε άλλη άποψη. Με 15 πόντους, δύο τρίποντα, καθαρό μυαλό στο καθοριστικό διάστημα, όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν με οκτώ πόντους, καθώς και το σπουδαίο κλέψιμο για το λέι απ, που διαμορφώνει το τελικό 73-71, δε θα μπορούσαν παρά να τον τοποθετήσουν στην πεντάδα. Ο Χρήστος Ντακούλας, άλλωστε, είναι ένας πολύ βασικός λόγος του αήττητου στο Σίτι.

2) Θρασύβουλος Μακρυγιάννης (Κηφισιά)

Ο νεαρός γκαρντ βρήκε την ευκαιρία και την αξιοποίησε στο έπακρο, για να διακριθεί σε ένα υψίστης σημασίας ματς για την Κηφισιά. Ήταν εκείνος, που μαζί με τους Μοσχοβίτη και Χατζηνικόλα οδήγησε την ομάδα στην ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου, κρατώντας την και πριν όρθια, στο καλό διάστημα του Εσπέρου, για να τελειώσει με 21 πόντους και τρία τρίποντα. Ο Κώστας Παπαδόπουλος ήξερε, γιατί έπαιρνε τον Θρασύβουλο Μακρυγιάννη το καλοκαίρι, ενώ και ο κόουτς Κωλέτσης του δείχνει επίσης δικαιολογημένα εμπιστοσύνη.

3) Αλέξανδρος Σαρικάς (Ληξούρι)

Το Ληξούρι, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, έχει βρει στο πρόσωπό του, τον ηγέτη του. Για αυτό ήρθε το καλοκαίρι και αυτό κάνει στις πολύ κρίσιμες συνθήκες, σαν αυτή με τον Κεραυνό Αιγίου, όπου ο ίδιος με 16 πόντους και τρία τρίποντα, μαζί με την άμυνα των παικτών του Μάρκου Τζουγανάτου, «καθάρισε» το ματς. Ο Αλέξανδρος Σαρικάς το έκανε για ακόμη μία φορά και, όσο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, θα υπάρχει και αισιοδοξία για την παραμονή.

4) Νίκος Παπουτσής (Άρης Νικαίας)

Κάνει τρομακτική σεζόν στα χέρια του Παναγιώτη Ζερβουλάκου κι ευελπιστεί πως μια υπέρβαση σωτηρίας θα φέρει φαρδιά-πλατιά τη δική του «σφραγίδα». Ο νεαρός φόργουορντ ήταν απολαυστικός μαζί με τον Κρητικό, αλλά δε θα υπολογίσουμε μόνο τους 21 πόντους με τρία τρίποντα κόντρα στο Πέρα. Θα προσθέσουμε, μαζί, τη σταθερή του παρουσία σε πολύ υψηλό επίπεδο για όλη την χρονιά, με τον Νίκο Παπουτσή να δείχνει και τις ηγετικές του ικανότητες. 

5) Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός)

Στην Καλαμάτα το παραδέχθηκαν ευθώς, λέγοντας ότι «μας σκότωσε ο μεγάλος Μπάτμαν». Πολλές ομάδες μπορούν να το πουν για φέτος, με το «θρυλικό» φόργουορντ να δείχνει με κάθε ευκαιρία την αναμφισβήτητη ποιότητά του, όπως έκανε και κόντρα στους Μεσσήνιους, όπου αρκούσαν 21 πόντοι με τέσσερα τρίποντα, εκ των οποίων δύο στον αιφνιδιασμό, για να τους «σκοτώσουν». Είναι σπουδαίο, πραγματικά, να παίζει σε αυτά τα παρκέ ο Αντώνης Φώτσης, που πριν από μόλις δύο χρόνια έπαιρνε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό κι έφτανε ένα «βήμα» από το Final Four της Ευρωλίγκα.

Προπονητής: Χρήστος Σαράντης (Αχαγιά)

Ίσως είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον παίκτη στο θρίαμβο με τη Μεγαρίδα, καθώς στο σύνολό της η ομάδα του έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Καλύτερο είναι, λοιπόν, να αντανακλάται αυτή η προσπάθεια στο πρόσωπο του προπονητή της, ο οποίος έπεισε τους παίκτες του πως τίποτα δεν έχει τελειώσει για την άνοδο, παρότι είχε χαθεί έδαφος, ενώ η Μεγαρίδα δεν ήταν και... άτρωτη, με αποτέλεσμα να προετοιμάσει ιδανικά το ματς, τόσο αγωνιστικά που φαίνεται στους 62 πόντους ενός πολύ ποιοτικού αντιπάλου όσο και ψυχολογικά, με τον τρόπο που εξηγήσαμε. Ο Χρήστος Σαραντής αξίζει ένα μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία, που έβαλε την Αχαγιά ξανά στο παιχνίδι.

2ος όμιλος

1) Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)

Θα πάμε σε αυτό τον όμιλο με... αρκετά ψηλή πεντάδα, με τον ηγέτη του ΕΦΑΟΖ πρώτο και καλύτερο. Ήταν, άλλωστε, για άλλη μια φορά παρών σε κρίσιμο ματς για την ομάδα του, που έπρεπε να κερδίσει την ελπίδα της απέναντι στον Λοκρό και ο ίδιος την καθοδήγησε «μαεστρικά», με τους 21 πόντους του με τρία τρίποντα απλά να δείχνουν όσα έκανε εκτελεστικά. Μια ακόμη πλήρης και πειστική για... μεγάλα πράγματα εμφάνιση του Λευτέρη Ζαρμακούπη.

2) Μάριος Γιαννακόδημος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Είναι ένας από τους παίκτες που... παίζουν με λίγο περισσότερο συναίσθημα, έχοντας προέλθει από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Έκανε τα πάντα με αντίπαλο την ΚΑΠ, σε ένα ματς όπου ο Ίκαρος ήθελε άλλη μια νίκη, που θα του εξασφάλιζε την ηρεμία, κυριαρχώντας με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τα νούμερα αυτά να είναι εντυπωσιακά για την κρισιμότητα του αγώνα. Ο Μάριος Γιαννακόδημος έκανε την πιο κατάλληλη στιγμή την καλύτερη εμφάνισή του.

3) Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί)

Για τις επιδόσεις αυτού του παίκτη, τι να πεις ακριβώς! Οι 40 του πόντοι με πέντε τρίποντα λένε τα πάντα από μόνα τους, προσφέροντας ένα αδιανόητο «σόου» στο κοινό, που πήγε στο «Παπασιδέρειο» με αντίπαλο την Χαλκίδα, με την νίκη του συνόλου του Μιχάλη Κακιούζη να πηγαίνει λογικά λιγάκι πιο πίσω, σε σύγκριση με μια τέτοια εμφάνιση. Ο Δημήτρης Καραδολάμης βάζει πλώρη, για να βρεθεί στους κορυφαίους της χρονιάς.

4) Παναγιώτης Ετζιάκα (Ερμής Σχηματαρίου)

Έχει προσαρμοστεί πια σε όσα ζητά ο κόουτς Τσαούσης και αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο για τον τελευταίο. Ο ταλαντούχος φόργουορντ έχει δημιουργήσει πια ένα καλό δίδυμο με τον Γιανναλέτσο και στην άνετη επικράτηση με το Δειλινό, ήταν «μαγικός» στους αιθέρες με 27 πόντους και ουκ ολίγες κερδισμένες «μάχες». Ο Παναγιώτης Ετζιάκα προσθέτει άλλη μία σπουδαία λύση και, μαζί, την πίστη για αγωνιστική ανάταση του Ερμή.

5) Γιάννης Καραλής (ΟΦΗ)

Η άμυνα του ΒΑΟΛ Χίου τον είδε να σκοράρει με κάθε τρόπο. Από τη στιγμή, που βρίσκει ρυθμό είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι... άντε να τον σταματήσεις και ο έμπειρος ψηλός έκανε «πάρτι» απέναντι στους έτερους νησιώτες, σημειώνοντας 24 πόντους με πέντε τρίποντα και προσφέροντας την ευκαιρία στον ΟΦΗ για ένα άνετο απόγευμα, μένοντας στην κορυφή. Η κορυφαία φετινή εμφάνιση του Γιάννη Καραλή δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Προπονητής: Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)

Ανέλαβε την ομάδα αυτήν, ύστερα από 21 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας του Τάκη Ζήβα σε αυτή. Έχει μια «βαριά» κληρονομιά να διαχειριστεί και μία νέα εποχή, όπου οφείλει να οδηγήσει τον ΕΦΑΟΖ, κάτι που δείχνει να καταφέρνει τη δεδομένη στιγμή, αφού μετρά πια ρεκόρ 8-4 μετά το θρίαμβο επί του Λοκρού, φτάνοντας σε απόσταση μίας νίκης από την πρώτη τριάδα και φέρνοντας την αισιοδοξία για την επάνοδο σε δρόμο πρωταθλητισμού, «σπάζοντας» το σερί της ίσως πιο φορμαρισμένης ομάδας του τελευταίου διμήνου. Ο Γιάννης Μάνος μοιάζει να έφερε όντως... άλλον αέρα στον οργανισμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ