23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Χριστόφορος Κελαϊδής (Ηλυσιακός)

Ο Ηλυσιακός βγήκε νικητής της Αχαγιάς σε ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο και κρίθηκε κυριολεκτικά στο τέλος στο κλειστό της Κάτω Αχαγιάς. Η ομάδα των Ιλισίων με πρώτο σκόρερ των Κελαϊδή, ο οποίος έφτασε τους 28 πόντους και ευστόχησε σε κρίσιμες βολές στα τελευταία λεπτά πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι ο 24χρονος γκαρντ έφτασε τους 233 πόντους συνολικά παραμένοντας στα ψηλά των σκόρερ του 1ου ομίλου νότου.

2.Γιάννης Θανόπουλος (Γλαύκος)

Ο Γλαύκος πήρε τη νίκη επί της Ερμιονίδας με 76-69 και έτσι έφτασε τις έξι στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Νότου. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Γιάννης Θανόπουλος, ο οποίος «έκλεισε» το προσωπικό του ταμείο στους 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Ο 27χρονος έμπειρος γκαρντ έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Πατρών, Αρκαδικό, Αστακό, Έσπερο ΑΟΠΑ και την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν με την φανέλα της Ακράτας.

3.Μπάμπης Μουρατίδης (Ακράτα)

Η Ακράτα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από 70 μέρες, κατακτώντας το ροζ φύλλο με τη νίκη της στην Τρίπολη με 78-74. Κορυφαίος στο ντέρμπι της… ουράς αλλά και τοπ σκόρερ της αγωνιστικής ήταν ο Μπάμπης Μουρατίδης, ο οποίος έφτασε τους 34 πόντους με πέντε τρίποντα. Ο 33χρονος σμολ φόργουορντ έχει εμπειρία στις Εθνικές κατηγορίες, αφού έχει φορέσει την φανέλα των Ηρακλή (Α2), Δόξα Λευκάδας (Α2) και  Αγρίνιο (Β Εθνική), ενώ πέρυσι ήταν στον Πανελευσινιακό.

4.Γιώργος Οικονόμου (ΑΕΝΚ)

Η ΑΕΝΚ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Πάτρα… ξεκολλώντας έπειτα από πολύ καιρό από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής της Γ' Εθνικής. Στο παιχνίδι αυτό κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίο φόρτωσε με 31 πόντους το καλάθι της Παναχαϊκής. Με την εμφάνιση του αυτή μάλιστα, ο έμπειρος φόργουορντ ανέβηκε… σκαλοπάτια στον πίνακα των σκόρερ φτάνοντας τους 201 πόντους στο πρωτάθλημα.

5.Σωτήρης Κόλλιας (Άρης Νίκαιας)

Στους 22 πόντους σταμάτησε ο Σωτήρης Κόλλιας απέναντι στον ΚΑΟΚ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου Νότου. Ο «πιστός» σέντερ της Νίκαιας, διανύει την 8η χρονιά του στον Άρη και αποδεικνύει εμπράκτως την αφοσίωση του στην ομάδα και με την παρουσία του μέσα στα παρκέ.

Προπονητής

Γιάννης Καράμπελας (Άρης Νίκαιας)

Ο Άρης Νίκαιας πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στον ΚΑΟΚ μπαίνοντας έτσι στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και κατακτώντας το πάνω… χέρι στην ισοβαθμία με τον αντίπαλο της 12ης αγωνιστικής. Σημαντικό «λιθαράκι» για την συγκεκριμένη νίκη έβαλε και ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Καράμπελας, ο οποίος ανέλαβε φέτος την ομάδα και την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής έχει κάνει σημαντική βελτίωση στην εικόνα του συνόλου του.

2ος όμιλος

1.Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναύτης)

Ο Αργοναύτης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από έξι αγωνιστικές. Το σύνολο της Ραφήνας πήρε τη νίκη του Μίλωνα με 70-64 βάζοντας τέλος στο «κίτρινο» σερί του. Στους καταλυτικός σε αυτή την επιτυχία ήταν ο Παντελής Καλογερόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στα παρκέ έπειτα τον τραυματισμός του, έτοιμος να βοηθήσει στο δύσκολο έργο του πρωταθλήματος. Ο γκαρντ του Αργοναύτη έκλεισε την 12η αγωνιστική με 18 πόντους και δυο τρίποντα.

2.Βασίλης Ξιούρας (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου πήρε τη νίκηεπί του Άρη Θήβας, παραμένοντας στα ψηλά του ομίλου και μάλιστα «νικώντας» στα σημεία στην ισοβαθμία. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Ξούρας, ο οποίος «φόρτωσε» με 21 πόντους το αντίπαλο καλάθι. Ο γκαρντ της ομάδας που είναι ο πιο παλιός παίκτης του Κρόνου, διαθέτει εξαιρετικό σουτ το οποίο και απέδειξε με την συγκεκριμένη εμφάνιση ευστοχώντας εκτός των άλλων σε πέντε τρίποντα.

3.Αλέξανδρος Μπάρδας (ΦΕΑ)

Η ΦΕΑ πήρε το «διπλό», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής επικρατώντας του ΒΑΟΛ στην Χίο με 93-81. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθοριστικός ήταν ο Αλέξανδρος Μπάρδας, ο οποίος με δυο τρίποντα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου έγινε αφορμή προκειμένου η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Εν τέλει ο έμπειρος παίκτης ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 18 πόντους με πέντε καλάθια έξω από τα 6,75.

4.Μάριος Σακελλαράκης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου δείχνει ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα στον 2ο ομίλου του νότου. Παράλληλα με την απόδοση της ομάδας ανεβαίνει και αυτή του Μάριου Σακελλαράκη, ο οποίος στην αναμέτρηση απέναντι στον ΑΠΑΣ έφτασε τους 17 πόντους. Ο 31χρονος φόργουορντ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Περιστέρι, Δούκα, Κόροιβο, Ηράκλειο και Εργοτέλη.

5.Δημήτρης Μπένος (ΕΦΑΟΖ)

Απόλυτα καθοριστικός ήταν ο Δημήτρης Μπένος για την ομάδα του Ζωγράφου απέναντι στον ΑΟΚΧ. Ο έμπειρος σέντερ του ΕΦΑΟΖ έδωσε δυο φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης το προβάδισμα στην ομάδας του, που εν τέλει κατέκτησε την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Μπένος σκόραρε 24 πόντους έχοντας και το καθοριστικό γκολ-φάουλ στο φινάλε, και σίγουρα βοηθάει με την τεράστια εμπειρία τους νεότερους συμπαίκτες του.

Προπονητής

Παναγιώτης Γκαναβίας (Πέρα)

Το ξέφρενο εντός έδρας σερί της Χαλκίδας έκοψε το Πέρα επικρατώντας στην παράταση στην μεταξύ τους αναμέτρηση με 75-72. Η άμυνα ζώνης που γύρισε το σύνολο του Παναγιώτη Γκαναβία στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν ένα από τα κλειδιά, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με τη νίκη από την Χαλκίδα. Αυτό αλλά και το πως παρουσιάστηκαν οι «κίτρινοι» μέσα στο κλειστό «Τ. Καμπούρης» δίνει τα εύσημα και στον προπονητή του Πέρα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ