19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και πρώτη για το 2018, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Θάνος Χονδρογιάννης (Γλαύκος)

Ανέλαβε σημαντικές ευθύνες και στο σκοράρισμα, με τον Λαμπρόπουλο να μην είναι συνδεδεμένος με το καλάθι όπως άλλες φορές και τον Γιαννικόπουλο να απουσιάζει, και τα κατάφερε περίφημα. Με περίσσειο θράσος στα 20 του μόλις χρόνια, έφτασε τους 22 πόντους με τρία τρίποντα κι έκανε τη διαφορά σε ένα παιχνίδι από αυτά που φέρνουν άγχος, καθώς πρόκειται θεωρητικά για μία… απλή εκτέλεση καθήκοντος. Ο Θάνος Χονδρογιάννης παίρνει τις ευκαιρίες του από τον Νίκο Βουρνά και δεν τις αφήνει ανεκμετάλλευτες.

2) Χρήστος Σκαλωμένος (Ένωση Ιλίου)

Πρόκειται για ένα «μαχητή», πολύτιμο παίκτη για κάθε προπονητή, κάτι που απέδειξε και στον αγώνα της Πάτρας με τον Έσπερο. Συνείσφερε με 12 πόντους, ένα τρίποντο και τη γνωστή του επιμονή να κερδίζει κάθε επαφή, βοηθώντας έτσι καταλυτικά τους Βαϊδάκη-Μπέλλα, για να οδηγήσει τελικά αυτή η τριάδα σε ένα άνετο «διπλό» την Ένωση Ιλίου. Είναι χαρακτηριστική η ελευθερία που είχαν οι δύο προαναφερθέντες, άλλωστε, με έναν τόσο καλό Χρήστο Σκαλωμένο στο πλευρό τους.

3) Παναγιώτης Νικολάου (Αχαγιά ’82)

Κάθε χρόνο δείχνει πιο ώριμος, πιο ικανός να κάνει σπουδαία πράγματα στο παρκέ, παίρνοντας σε μερικά σημεία και το «χρίσμα» του ηγέτη, για να στηρίξει και τους υπόλοιπους πολύπειρους συμπαίκτες του. Το απέδειξε και στην επικράτηση στην Αγία Παρασκευή, βάζοντας το δικό του «λιθαράκι» με 16 πόντους και τρίποντο, πραγματοποιώντας συνάμα άλλη μία μεστή εμφάνιση. Όταν τόσοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του 23χρονου Παναγιώτη Νικολάου, αποδίδουν με αυτό τον τρόπο, η Αχαγιά μπορεί δικαιολογημένα να κάνει μεγάλα όνειρα.

4) Σταύρος Γεωργιάδης (Οίαξ Ναυπλίου)

Μπορεί η αποστολή με το… εφηβικό του Κεραυνού Αιγίου να ήταν εύκολη εκ προοιμίου, αλλά για κάποιους παίκτες τέτοιοι αγώνες μπορούν να σημαίνουν μία καλή ευκαιρία για αγωνιστική ανάταση. Ίσως αυτό έψαχνε ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος αυτή την φορά έδειξε το δρόμο για ένα άνετο απόγευμα στην ομάδα του με 17 πόντους και δύο τρίποντα, δείχνοντας παράλληλα το τρομερό εύρος λύσεων που υπάρχει στα χέρια του Παύλου Νώντα. Σε αυτό το ματς, ίσως να απέκτησε ξανά τον εξαιρετικό σκόρερ που λέγεται Σταύρος Γεωργιάδης.

5) Θοδωρής Σιούτης (Νέα Ιωνία)

Είναι απόλαυση να τον βλέπεις να αποδίδει με αυτό τον τρόπο στην ηλικία του. Μπορεί φέτος να κλείνει τα 38 του χρόνια, αλλά είναι σίγουρο πως… βάζει κάτω πολλούς 19ρηδες, κάτι που φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο στην νέα νίκη επί της ΕΑΠ με 14 πόντους, ένα τρίποντο και απόλυτη κυριαρχία στη ρακέτα. Ο Θοδωρής Σιούτης, άλλωστε, είναι σαν το παλιό καλό κρασί…

Προπονητής: Γιάννης Κτιστάκης (Ένωση Ιλίου)

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο πόσο καλά έχει συγκροτήσει ένα ρόστερ, το οποίο διαθέτει άφθονες επιλογές εξαιρετικά ποιοτικών παικτών. Η ταυτότητα και οι ρόλοι καθενός είναι πράγματα που φαίνονται ξεκάθαρα στο παρκέ, κάτι που μαζί με τις ικανότητες των εν λόγω αθλητών, εξηγεί και το πόσο άνετα ήρθε στο τέλος η νίκη σε ένα… παράξενο ματς στην Πάτρα με τον Έσπερο, αφενός λόγω των «παγίδων» που κρύβει πάντα Αχαΐα, αφετέρου εξαιτίας της αλλαγής προπονητή στον αντίπαλο. Όλα αυτά, φέρουν τη «σφραγίδα» του Γιάννη Κτιστάκη και φέρνουν δικαίως την Ένωση Ιλίου στην κορυφή.

2ος όμιλος Νότου

1) Θάνος Στραγανιώτης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Λέγαμε κάτι για «παλιό καλό κρασί» νωρίτερα. Αυτός ο παίκτης είναι από εκείνους που αποτελούν τον… ορισμό της έννοιας. Σε μία δύσκολη αποστολή με τον Άρη Νικαίας και με τη «θηλειά στο λαιμό», λόγω των ουκ ολίγων κακών αποτελεσμάτων, ανέλαβε να βγει μπροστά και να «καθαρίσει» με 22 πόντους, δύο τρίποντα και άριστη δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Θάνος Στραγανιώτης, άλλωστε, είναι από τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ομάδα τους, τόσο στο παιχνίδι αυτό καθεαυτό όσο και σε ολόκληρη την χρονιά.

2) Θωμάς Αράπης (ΑΟΚ Χανιά)

Είχε πει πως θα επέστρεφε πιο δυνατός… και το έκανε. Μετά το σοβαρό τραυματισμό της περασμένης χρονιάς, αποφάσισε να βάλει ένα προσωπικό στοίχημα παίζοντας για τα Χανιά και, αν βρισκόταν στο πλάι του και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ίσως να βρισκόταν η ομάδα ακόμη πιο κοντά στο να το κερδίσει. Και ο ίδιος, όμως, μοιάζει ικανός να κατευθύνει τους Κρητικούς προς τη σωτηρία, καθώς δεν είναι μόνο οι 13 πόντοι με τέσσερα τρίποντα κόντρα στον ΒΑΟΛ Χίου, αλλά και η βολή που διαμορφώνει το τελικό 68-67. Αυτό το στοίχημα δεν ξέρουμε αν θα το κερδίσει, αλλά γνωρίζουμε πως ο Θωμάς Αράπης θα το διεκδικεί μέχρι τέλους.

3) Σωτήρης Τσιριμώκος (Ερμής Σχηματαρίου)

Με τον Γιάννη Γκρινιάρη τραυματία, κάποιος έπρεπε να βοηθήσει τον Αλέξη Πανταζή για να καμφθεί η αντίσταση της Νίκης Αμαρουσίου. Ο έμπειρος φόργουορντ «βροντοφώναξε παρών», κερδίζοντας «μάχες» και έχοντας 11 πόντους με τρία τρίποντα, που «σκότωσαν» την αθηναϊκή ομάδα και κράτησαν κοντά στην κορυφή την ομάδα του. Την ώρα που χρειάστηκε, λοιπόν, ο Σωτήρης Τσιριμώκος δεν έλειψε.

4) Κλαούντιο Χαρούνι (Έσπερος Καλλιθέας)

Η «μαγική» σεζόν που διαγράφει συνεχίστηκε με άλλη μία τρομερή εμφάνιση, στο θρίαμβο απέναντι στην Πεντέλη. Με 15 πόντους και μεταδίδοντας με απαράμιλλο τρόπο την ενέργεια του, ήταν και πάλι ο ηγέτης αυτής της παρέας που έχει «τρελάνει» άπαντες, τόσο με τα αποτελέσματα όσο και με τον τρόπο που αγωνίζεται, ο οποίος δικαίως την έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ένα από τα πιο σημαντικά «κεφάλαια» αυτής της όμορφης ιστορίας, είναι η συμβολή του Κλαούντιο Χαρούνι.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Ο φυσικός αρχηγός αυτού του συνόλου ανέλαβε δράση, ώστε να επιβληθεί τελικά ο Λοκρός κόντρα στον «σκληροτράχηλο» ΟΦΗ. Πραγματοποιώντας ακόμη έναν αγώνα, σε συνέχεια της περσινής «αδιανόητης» χρονιάς του και δίνοντας «μαχαιριές» στην καρδιά των Κρητικών, έφτασε τους 21 πόντους με δύο τρίποντα. Με τέτοιο Ανέστη Μάτο, ο κόουτς Ζαρονικόλας μπορεί να πιστεύει στην επιτυχία όποιον βρίσκει μπροστά του.

Προπονητής: Γιάννης Γράψας (Έσπερος Καλλιθέας)

Την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε αναφερθεί στο δίδυμο που συνθέτει με τον Αντώνη Μάντζαρη, όντας εκείνος ο άμεσος συνεργάτης του. Και ακριβώς επειδή δε συνηθίζουμε να τοποθετούμε στους κορυφαίους της αμέσως επόμενης αγωνιστικής τα ίδια πρόσωπα, αυτή την φορά θα κάνουμε τη «ζαβολιά» να κάνουμε την εξαίρεση… κατά το ήμισυ, χωρίς δηλαδή να είναι μαζί του ο πολύπειρος γκαρντ. Κι αυτό, γιατί την ώρα που αυτός επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, μετά το θρίαμβο του Περιστερίου επί του Ηρακλή, ο Γιάννης Γράψας είχε το εξαιρετικά δύσκολο έργο να κατευθύνει τον Έσπερο Καλλιθέας στο ντέρμπι με την Πεντέλη. Η ομάδα του ήταν συγκλονιστική και δικαίως έφτασε στο θρίαμβο, για να βρεθεί μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τη δουλειά και του ιδίου του ταλαντούχου κόουτς να φαίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έχει, άλλωστε, ένα δικό του σημαντικό μερίδιο σε αυτή την τρομερή πορεία, η οποία μπορεί να γίνει συνώνυμη της φράσης «ο ουρανός είναι το όριο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ