20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Νότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Γιάννης Αναγνωστάκης (ΚΑΟΚ)
Σ ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΚΑΟΚ κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Παναχαϊκή και να κάνει το 8-3 στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής. Ψύχραιμος και άκρως αποτελεσματικός στο επιθετικό κομμάτι ήταν ο Γιάννης Αναγνωστάκης ο οποίος με 22 πόντους και 6 τρίποντα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Πατρινούς να ελπίζουν για το κάτι παραπάνω οδηγώντας παράλληλα την ομάδα του στο 94-64.

2.Άκης Μακρυγιάννης (ΑΕΝΚ)
Η ΑΕΝΚ πανηγύρισε στην παράταση με 69-61 τη νίκη επί της Αχαγιάς, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Ακης Μακρυγιάννης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 2 τρίποντα. Ο έμπειρος γκαρντ έπειτα από την περσινή εξαιρετική χρονιά στη Γ΄Εθνική με τη φανέλα της ΑΕΝΚ, αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία με την ομάδα από την Κηφισιά και να την βοηθήσει στο δύσκολο έργο της παραμονής στις Εθνικές κατηγορίες.

3.Νίκος Πρίτσος (Άρης Νίκαιας)
Ο Άρης Νίκαιας πήρε το «διπλό» στο Χαλάνδρι επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 85-63. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Νίκος Πρίτσος ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 1 τρίποντο. Ο 38χρονος φόργουορντ, έχει εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες μιας και έχει αγωνιστεί σε αυτές με τους Αγία Παρασκευή, Γαλάτσι, Χολαργό, Περιστέρι και Πανερυθραϊκό, ενώ την περσινή σεζόν φορούσε τη φανέλα της Πεύκης στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

4.Γιώργος Θεοδωράκος (ΝΕΟΛ)
Με τον Γιώργο Θεοδωράκο να παίρνει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγεί στην όγδοη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική για τον ΝΕΟΛ. Το σύνολο από το Ληξούρι μπορεί να βρέθηκε προ εκπλήξεως απέναντι στην Ερμιονίδα, όμως ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων με 22 πόντους και 5 τρίποντα, έσωσε την κατάσταση. Ο έμπειρος παίκτης ξεκίνησε την πορεία του από την Ολύμπια Λάρισας (Α1), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα Πατρών (Α1 και Α2), τον ΑΓΟ Ρεθύμνου (Α2- άνοδος στην Α1), τους Ικάρους Σερρών (Α2), τον ΠΑΟΚ (Α1- με 10 συμμετοχές στην Basket League), τον Ηρακλή (Α2), τον Ερμή Λαγκαδά (Α2), την Ευρώπη Πευκοχωρίου (Α2), τον Αίολο Αστακού (Α2) και την Ελευθερούπολη (Γ’ Εθνική- άνοδος στη Β’).

5.Κώστας Τσαπρούνης (ΑΟΠΦ)
Τις δέκα νίκες έφτασε ο ΑΟΠΦ με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ακράτα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου Νότου. Μεγάλο παιχνίδι για το Παλαιό Φάληρο πραγματοποίησε ο Κώστας Τσαπρούνης ο οποίος έκανε ταμείο 21 πόντων. Ο σέντερ έδειχνε ασταμάτητος μέσα στην ρακέτα κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο του 1ου σκόρερ για την ομάδα του, όσον αφορά την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο 28χρονος παίκτης στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ηλυσιακό, Χίο, Σπόρτιγκ, Κάδμο και Σχηματάρι.

Προπονητής
Στέφανος Λαδικός (ΑΕΝΚ)
Η ΑΕΝΚ κατέκτησε τη νίκη στο εξτρά πεντάλεπτο απέναντι στην Αχαγιά 82, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού αλλά και αυτή του μπαράζ παραμονής της Γ' Εθνικής. Κύριος παράγοντας για τη νίκη, η καθοδήγηση του Στέφανου Λαδικού, ο οποίος κατάφερε να καλύψει το κενό του Φίλιππου Μοσχοβίτη και να οδηγήσει το σύνολο του στην νίκη με 69-61. Ο Στέφανος Λαδικός ανέλαβε φέτος τα ηνία της Ανδρικής ομάδας της ΑΕΝΚ, ενώ και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον σύλλογο των βορείων προαστίων καθώς από το 2013 έως το 2019 ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής και δεύτερος  προπονητής στην ανδρική ομάδα. 

2ος όμιλος

1.Απόστολος Μιχαήλ (Ερμής Σχηματαρίου)
Ο Ερμής Σχηματαρίου έγινε η πρώτη ομάδα για φέτος που κατάφερε να περάσει μέσα από το Ίλιον στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Το σύνολο από το Σχηματάρι πανηγύρισε τη νίκη στην παράταση με 95-89, την 11η αγωνιστική με τον Απόστολο Μιχαήλ να είναι ο μεγάλο πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Ο γκαρντ των φιλοξενούμενων με ένα σόλο 11-0 πήρε από το χέρι τον Ερμή στο εξτρά πεντάλεπτο και του έδωσε τη δυνατότητα να ελπίζει ξανά για τον στόχο ανόδου. Ο Απόστολος Μιχαήλ είναι μόλις 18 χρονών και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ζήσει επιτυχίες, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής σε επίπεδο παίδων με την Έξω Παναγίτσα, ενώ από το 2016 βρέθηκε στην Αθήνα, αρχικά με τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία με την ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ σε επίπεδο εφήβων. Πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνιο επίπεδο με τη φανέλα της «βασίλισσας».

2.Σταύρος Χονδρόπουλος (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια)
Με επιτυχία ολοκλήρωσαν την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος τα Φανάρια, πανηγυρίζοντας τη νίκη απέναντι στον Αργοναύτη Ραφήνας με 84-81. Το σύνολο από τη Νάξο βρήκε επιθετικά τις λύσεις που χρειαζόταν στον Σταύρο Χονδρόπουλος, ο οποίος με 24 πόντους και 6 τρίποντα συνέβαλε στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να πανηγυρίσει την έκτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Χονδρόπουλος διαθέτει εμπειρίας στις Εθνικές κατηγορίες καθώς επί σειρά ετών αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική. Στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟΚ, Καβάλα, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής.

3.Λευτέρης Ζαρμακούπης (ΕΦΑΟΖ)
Ο ΕΦΑΟΖ πήρε τη νίκη στην Νέα Σμύρνη απέναντι στον Μίλωνα και έτσι την 11η αγωνιστική, ξεκίνησε την ανοδική του πορεία, προκειμένου να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετικός και σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Λευτέρης Ζαρμακούπης, ο οποίος με 25 πόντους κατέκτησε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Ο νεαρός παίκτης που πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες χρονιές του, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι προκειμένου να διατηρήσει και τα πρωτεία στην κορυφή των σκόρερ του ομίλου.

4.Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (ΒΑΟΛ)
Ο ΒΑΟΛ πανηγύρισε το «διπλό» απέναντι στο Πέρα στο εξ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για την παραμονή στην κατηγορία. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, από την ομάδα της Χίου ξεχώρισε ο Παναγιώτης Κωνσταντινάκος ο οποίος με 7/9 τρίποντα και συνολικά 27 πόντους οδήγησε τους φιλοξενούμενους στην έκτη νίκη τους στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου. Ο 21χρονος φόργουορντ διανύει την 4η χρονιά του στην ομάδα, καθώς παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο νησί και ήταν έτοιμος να αφήσει το νησί, ο ΒΑΟΛ τον έπεισε να παραμείνει και φέτος στην Χίο.

5.Σωκράτης Γκιζόγιαννης (Άρης Θήβας)
Στην μοναδική νίκη του (μέχρι στιγμής) για το 2020 ο Άρης Θήβας επικράτησε της ΧΒΑ με 79-71. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους ψηλούς του αντιπάλου και με 21 πόντους και 2 τρίποντα επέβαλε τους όρους του (κυρίως) μέσα στο ζωγραφιστό. Ο 38χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί σε ΑΓΕΧ στην Γ'Εθνική μέχρι και την Α2, στον Μακεδονικό (Α1), στην Λαμία, το Ρέθυμνο, τα Τρίκαλα, τον Αρκαδικό, το Ηράκλειο, αλλά και στην Κύμη, με την οποία πανηγύρισε δύο ανόδους σε Α2 και Α1. Επίσης αγωνίστηκε στον Χολαργό, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια βρέθηκε στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας και τη Γ Εθνική.

Προπονητής
Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)
Η νίκη του Ερμή Σχηματαρίου μέσα στο Ίλιον αλλά και ο τρόπος που ήρθε στην παράταση, δικαιωματικά δίνει στον Νίκο Οικονόμου τα εύσημα. Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να καθοδηγήσει τους παίκτες του προκειμένου να κάνουν την ανατροπή και εν τέλει να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο θετικό αποτέλεσμα στην παράταση με 95-89. Ως προπονητής ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Α.Ο.Κ. Σπάτων στις τοπικές κατηγορίες της Ε.Σ.Κ.Α. Στην συνέχεια καθοδήγησε την Α.Ε.Π. Ολυμπιάς και τους Ικάρους Σερρών, την Α.Ε. Λιβαδειάς στην Α2 Εθνική, ενώ το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε τον Ιωνικό Νίκαιας στην Β' Εθνική. Με τον Πανιώνιο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2. Στην μετέπειτα πορεία του βρέθηκε στον Απόλλωνα Πάτρας (Α2)., ενώ στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 πήρε τα ηνία του Ερμής Σχηματαρίου, τα οποία κρατά μέχρι και σήμερα.

photo credit : stereabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ