23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Ανδρέας Βουρνάς (Αχαγιά)

Ο αγώνας με τον Ηλυσιακό στάθηκε αφορμή για την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες οργανωτικά και εκτελεστικά, κάτι που αντανακλάται στους 20 πόντους του με δύο τρίποντα και όχι μόνο, δείχνοντας το «βάθος» ποιοτικών επιλογών στα χέρια του κόουτς Σαράντη. Ο Ανδρέας Βουρνάς φανέρωσε επιτέλους σημαντικό δείγμα, όσων μπορεί να κάνει στο παρκέ, ερχόμενος πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του μετά από χρονιά ανόδου στην Α2 με τον Χαρίλαο Τρικούπη.

2) Κώστας Σωτηράκης (Πέρα)

Ο νεαρός γκαρντ φρόντισε σε ένα σπουδαίο θρίαμβο να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του. «Ενορχήστρωσε» εξαιρετικά το παιχνίδι της, πρόσφερε σημαντικά στο σκοράρισμα με 18 πόντους και ένα τρίποντο, δίνοντας μεγάλες «ανάσες» στον αρχισκόρερ του Πέρα, Γιάννη Τσολάκη, κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό για την νίκη απέναντι στην Κηφισιά. Ο Κώστας Σωτηράκης μοιάζει έτοιμος να... ξαναπάρει το δρόμο για πιο ψηλά, έχοντας αγωνιστεί προ ολίγων ετών στην Basket League με τον Πανελευσινιακό του Γιώργου Σκαραφίγκα.

3) Κώστας Κοντόπουλος (Καλαμάτα)

Είναι η... ήρεμη δύναμη, που έχει την τύχη να έχει στη διάθεσή του ο Παύλος Νώντας. Ο Μεσσήνιος φόργουορντ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα του παιχνιδιού της ομάδας του, έστω κι αν πολλές φορές αυτό περνά... αθόρυβα στο παρκέ και δεν είναι μόνο οι 15 πόντοι με ένα τρίποντο, που πετυχαίνει κόντρα στο Ληξούρι, αλλά συνδυαστικά το γεγονός πως σκόραρε τους 11 σε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, ενώ έπαιξε υποδειγματική άμυνα στον Σαρικά. Για πολλούς λόγους, λοιπόν, κερδίζει... στο νήμα τον Γιώργο Γιαννουκάκη και μπαίνει στην πεντάδα.

4) Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ)

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της ομάδας, αποφασισμένος να την οδηγήσει στη δόξα. Το έδειξε για άλλη μια φορά στο ντέρμπι με την Ακράτα, όπου απλά αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι με την προσωπικότητά του... και το έκανε, κάτι που φαίνεται σε ένα σημαντικό βαθμό στους 27 του πόντους με τρία τρίποντα. Πέραν αυτού, είναι μάλλον περιττά τα λόγια για έναν παίκτη σαν τον Νίκο Πέττα, ο οποίος για ακόμη μία φορά παίρνει τη θέση του στην πεντάδα.

5) Δημήτρης Μαλούκος (Μεγαρίδα)

Ο... Κάζινς μετακόμισε από τα Βόρεια προάστια και δείχνει να έχει πια προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής της ομάδας. Ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες στον αγώνα με τον Έσπερο Πατρών κι έφτασε τους 14 πόντους στην νέα επιτυχία της Μεγαρίδας, που σε ματς σαν και αυτό χρειάζεται να δείχνει, ότι έχει τις λύσεις για να πάρει, τόσο τα παιχνίδια αυτά με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας όσο και τα πιο κρίσιμα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να βρίσκεται σε φόρμα αυτή την περίοδο και ο Δημήτρης Μαλούκος.

Προπονητής: Παναγιώτης Γκαναβίας (Πέρα)

Η ομάδα του αποφάσισε να πορευτεί σε αυτή την κατηγορία με ένα ρόστερ «μικρό», αναφορικά με τον αριθμό παικτών έτοιμων να ανταποκριθούν άμεσα σε αυτό το επίπεδο, αλλά που η ποιότητά τους δεν αμφισβητείται. Μέχρι αυτή την ώρα όχι απλά δεν έχει «στραβοπατήσει», αλλά έχει πάρει και σπουδαία αποτελέσματα, σαν αυτό με την Κηφισιά, που μπορεί να μην είναι στην καλύτερή της κατάσταση, έχει ωστόσο πάντα ένα εξαιρετικά αξιόλογο σύνολο. Το Πέρα ξέρει τι ζητάει και οφείλει μερίδιο της έως τώρα επιτυχίας του στον Παναγιώτη Γκαναβία, που το οδηγεί άνετα έως τώρα στην παραμονή.

2ος όμιλος

1) Βασίλης Κυπαρίσσης (Μελίσσια)

Σε μια δύσκολη έξοδο για τα Μελίσσια, ο νεαρός γκαρντ βγήκε μπροστά και, μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε για την ομάδα του. Οι 12 πόντοι του με δύο τρίποντα είναι μόνο ενδεικτικοί του τι έκανε στο παρκέ, ενώ αποτέλεσαν καταλύτη για ένα «διπλό», που μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια, κόντρα σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο. Ο Αλέκος Δάγλας θα είναι πολύ χαρούμενος, βλέποντας και τον Βασίλη Κυπαρίσση να μπαίνει στην «εξίσωση».

2) Μπάμπης Φωτητζόγλου (Λοκρός Αταλάντης)

Ο Έλληνας γκαρντ έχει πάρει... φόρα και αρχίζει να επιβεβαιώνει τον Λουκά Ζαρονικόλα για την εμπιστοσύνη. Για ακόμη ένα ματς ήταν ηγετικός, φτάνοντας τους 16 πόντους με δύο τρίποντα απέναντι στο Κορωπί με εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού και - το πιο σημαντικό - συνθέτοντας ένα ιδανικό δίδυμο πια μαζί με τον Άγγελο Μάτο. Είναι πολλαπλά, λοιπόν, τα καλά νέα για τον τεχνικό του Λοκρού Αταλάντης, που βλέπει και τον Μπάμπη Φωτητζόγλου να έχει προσαρμοστεί πλήρως σε όσα του ζητά.

3) Παντελής Καλογερόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Είναι αποφασισμένος να κατευθύνει την ομάδα του προς την καταξίωση. Η έξοδος στο Κοντόπευκο ήταν δύσκολη και ο ίδιος φρόντισε ο Αργοναύτης να περάσει εκ του ασφαλούς από την έδρα της Αγίας Παρασκευής, «πυροβολώντας» με 17 πόντους και τέσσερα τρίποντα το αντίπαλο καλάθι, επιβεβαιώνοντας και το ρόλο εκτελεστή που έχει αναλάβει. Ο Παντελής Καλογερόπουλος θέτει δυναμική υποψηφιότητα να είναι μέσα στους κορυφαίους της χρονιάς.

4) Σωτήρης Μαράντος (Ερμής Σχηματαρίου)

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την νέα καταπληκτική εμφάνιση του Αλέξη Πανταζή, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή του Έλληνα φόργουορντ. Ο 25χρονος «άσος» έπαιξε το ρόλο του «παράγοντα Χ» για το «διπλό» ανάτασης στην Χαλκίδα, όπου έφτασε τους 15 πόντους με ένα τρίποντο, για να αποτελέσουν εκείνοι ένα εκ των «κλειδιών» για μια σπουδαία επιτυχία. Ο Σωτήρης Μαράντος βγήκε στην επιφάνεια σε μια κρίσιμη στιγμή και είναι αρκετό να του δώσει μια θέση στην πεντάδα.

5) Ντένις Ντέντα (Άρης Θήβας)

Η απόδοσή του έχει ανέβει θεαματικά το τελευταίο διάστημα, δείγμα της προσαρμογής που και αυτός έχει δείξει στην νέα του ομάδα. Ο έμπειρος σέντερ ήταν εξαιρετικός με αντίπαλο τον ΕΦΑΟΖ, κάνοντας «πάρτι» σε όλο τον αγώνα στις «μάχες» του «ζωγραφιστού», από τις οποίες αποκόμισε αρκετά κέρδη, μεταξύ αυτών και 13 πόντους. Ακόμη μια σημαντική είδηση για τον Βαγγέλη Ματσαγγούρα, που βλέπει και τον Ντένις Ντέντα να προσθέτει μια αξιόπιστη λύση.

Προπονητής: Γιάννης Τσαούσης (Ερμής Σχηματαρίου)

Θα τον προτιμήσουμε από τον Βαγγέλη Ματσαγγούρα, καθώς δεν είναι λίγα αυτά, που έχει περάσει φέτος η ομάδα του. Η διοίκηση τον στήριξε, παρά τα άσχημα αποτελέσματα, και αυτός φρόντισε εξαρχής να «εξαργυρώσει» αυτή την εμπιστοσύνη, προετοιμάζοντας και καθοδηγώντας ιδανικά το ντέρμπι της Χαλκίδας, για ένα «διπλό» που μπορεί να προσφέρει την αγωνιστική και ψυχολογική ανάταση, που ο Ερμής αναζητά. Η νίκη αυτή φέρει φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του Γιάννη Τσαούση.

Photo Credits: Stereabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ