19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Νότου , αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1.Γιώργος Σκάνδαλος (Άρης Νίκαιας)
Ρεκόρ καριέρας έκανε ο Γιώργος Σκάνδαλος στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής απέναντι στην Ακράτα. Ο πλειμεικερ του Άρη Νίκαιας σημείωσε 34 πόντους με 3 τρίποντα, ποσοστό που «πιάνει» πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες. Ο 22χρονος παίκτης πριν από την «κυανοκίτρινη» φανέλα έχει φορέσει αυτές των Εργοτέλη, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Σπόρτιγκ και Πορφύρα.

2.Χριστόφορος Κελαϊδής (Ηλυσιακός)
Ο Χριστόφορος Κελαϊδής με το τελευταίο καλάθι απέναντι στην ΑΕΝΚ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με το 68-67, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι μέσα στα Ιλίσια η ομάδα από την Κηφισιά παραλίγο να «κλέψει» το θετικό αποτέλεσμα, όμως ο γκαρντ των γηπεδούχων έβαλε το… χεράκι του και κράτησε το ροζ φύλλο, βοηθώντας έτσι στην πορεία του Ηλυσιακού προς την κορυφή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

3.Δημήτρης Σερέτης (Αχαγιά 82)
Με άμυνα για… σεμινάριο και 24 πόντους στην επίθεση (2 τρίποντα) ο Δημήτρης Σερέτης ήταν αυτός που οδήγησε την Αχαγιά 82 στην 7η νίκη της στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου νότου. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη του ΚΑΟΚ στο πλαίσιο της 10ς αγωνιστικής με αποτέλεσμα να βρεθούν στην τετράδα του ομίλου. Ο Δημήτρης Σερέτης πέρσι συμμετείχε στην Β Εθνική με την ομάδα του Γλαύκου, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Απολλωνιάδα, Απόλλων, Προμηθέα και Κορωπί.

4.Μιχάλης Πολίτης (ΝΕΟΛ)
Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική του 10ου ομίλου, ο ΝΕΟΛ πήρε τη νίκη του Γλαύκου με 96-73. Ο Μιχάλης Πολίτης για ακόμα μια αγωνιστική ήταν εξαιρετικός οδηγώντας το σύνολο από το Ληξούρι ξανά στα ψηλά του ομίλου. Ο φόργουορντ είχε 37 πόντους με 7 τρίποντα. O 31χρονος παίκτης την περασμένη σεζόν ήταν ένας από τους βασικούς «πυλώνες» της πορείας του Χαρίλαου Τρικούπη, προς τα πλέι οφς της Α2, ενώ μια σεζόν πριν είχε βοηθήσει την ομάδα του Μεσολογγίου να κερδίσει την άνοδο του από τον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

5.Στέφανος Σολωμός (ΑΟΠΦ)
Η εμπειρία του Στέφανου Σολωμού… μίλησε και απέναντι στο Κορωπί. Ο έμπειρος σέντερ με 16 πόντους και εξαιρετική παρουσία μέσα στο «ζωγραφιστό» προσέφερε τα μέγιστα, προκειμένου ο ΑΟΠΦ να πάρει το ένατο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου και αυτή τη στιγμή να βρίσκεται με το 12-4. Στο παρελθόν έχει περάσει από Κρόνο, Μαρούσι, Πανερυθραϊκό, Πόλις, Ίλιον, Πέραμα και ΑΟ Ζωγράφου.

Προπονητής
Ηλίας Μπαλής (Δρομείς Τρίπολης)
Στο καλάθι (70-69) πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στις Εθνικές κατηγορίες οι Δρομείς λίγο πριν το τέλος του 2019. Το σύνολο από την Τρίπολη κατέκτησε τη νίκη απέναντι στην Ερμιονίδα, γράφοντας τη δική της ιστορία στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου νότου της Γ' Εθνικής. Στο ματς θρίλερ ο Ηλίας Μπαλής ήταν αυτός που κράτησε ψύχραιμη την ομάδα του και εν τέλει πανηγύρισε στη λήξη του 40λεπτου τη νίκη.

2ος όμιλος

1.Σταύρος Τρικαλιώτης (ΦΕΑ)
Η ΦΕΑ πανηγύρισε στο +4 (76-72) την νίκη με αντίπαλο το Πέρα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής με τον Σταύρο Τρικαλιωτη να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι. Ο 39χρονος γκαρντ έγραψε 14 πόντους με 3 τρίποντα βγάζοντας την ομάδα του από τη δύσκολη θέση στην άμυνα ζώνης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Μάλιστα 18’’ πριν το τέλος με δικό του καθοριστικό σουτ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, το οποίο και κράτησαν μέχρι και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

2.Παυλος Παπάδης (ΧΒΑ)
Η ΧΒΑ πήρε τη νίκη στον πόντο (65-64) του ΑΟΚΧ με τον Παύλο Παπάδη να είναι ο πιο καθοριστικό παίκτης του παιχνιδιού. Ο γκαρντ ευστόχησε στο τελευταίο σουτ από πλευράς γηπεδούχων και σε συνδυασμό με την αστοχία της Χανιώτικης ομάδας το ροζ φύλλο παρέμεινε στην Χαλκίδα. Ο 24χρονος παίκτης την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την Χαλκίδα BC, ενώ πριν ήταν «κάτοικος» Βούλας αφού αγωνιζόταν με τα χρώματα του Πρωτέα.

3.Μιχάλης Σουλίκας (ΒΑΟΛ)
Ο ΒΑΟΛ μπορεί να βρίσκεται στα χαμηλά του ομίλου και να παλεύει για την σωτηρία του στις εθνικές κατηγορίες όμως διαθέτει μια από τις πιο κλειστές άμυνες του 2ου ομίλου. Οδηγός σε αυτό είναι ο Μιχάλης Σουλίκας ο οποίος παλεύει μέχρι τελικής πτώσης προκειμένου η ομάδα του να κρατηθεί στη Γ Εθνικής. στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής εκτός από τα καθήκοντα του στα μετόπισθεν ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση φορτώνοντας τον Άρη Θήβας με 27 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Σπύρος Κανελλόπουλος (ΕΦΑΟΖ)
Στο πιο επεισοδιακό παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, ο ΕΦΑΟΖ πήρε τη νίκη του ΑΠΑΣ με 72-61. Οι γηπεδούχοι έχοντας εξαιρετικό τον Σταύρο Κανελλόπουλο κατέκτησαν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, «τρύπωσαν» στην τετράδα κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα προκειμένου αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

5.Κωσταντίνος Μανταλβάνος (Ένωση Ιλίου)
Με το «διπλό» στην Ραφήνα η Ένωση Ιλίου έφτασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθοριστικό για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κωσταντίνος Μανταλβάνος, που έφτασε τους 20 πόντους κατακτώντας έτσι εκτός από τη νίκη και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του παιχνιδιού. Ο σέντερ συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο Ίλιον, μιας και η ομάδα του δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα μέσα στο ζωγραφιστό.

Προπονητής
Βαγγέλης Δεγαϊτας- Νίκος Κοψιάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)
Το δίδυμο Δεγαϊτα-Κοψιά κατάφερε να ξεχωρίσει στους πάγκους της Γ Εθνικής. Ο τεχνικός Βαγγέλης Δεγαϊτας και ο συνεργάτης του Νίκος Κοψιάς, ήταν αυτοί που πήδησαν τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στη νίκη του απέναντι στον Μίλων, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά μπροστά στο συγκεκριμένο παιχνίδι από το δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ σε κάθε ξέσπασμα των φιλοξενούμενων το τεχνικό «τιμ» έδινε λύση στην ομάδα του μέχρι και το τελικό 79-64.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ